Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrzeByłam dziś u genetyka z wynikami pappa. W sumie nie powiedziała nic odkrywczego :/ Amniopunkcję mam za tydzień 12.11, wyniki po 2 tygodniach.
Czyli jeszcze trochę stresu
reklama
AtomicTOY
Fanka BB :)
Myślałam co u Ciebie właśnie, a wydawało mi się, że wizytę u genetyka masz jutro.Byłam dziś u genetyka z wynikami pappa. W sumie nie powiedziała nic odkrywczego :/ Amniopunkcję mam za tydzień 12.11, wyniki po 2 tygodniach.
Czyli jeszcze trochę stresu
Biedna, jeszcze naczekasz się w nerwach tyle czasu. Tulę mocno. [emoji11]
Kiniawk
Jeju dziewczyny 200 postów normalnie szok.
Ja byłam u lekarza że swoim plamieniem z nocy, akurat moja gin miała miejsce bo jedna babeczka się wypisala. Wszystko ok, na 99% plamieniem było po wczorajszej cytologii [emoji255]
Zdążyłam doczytać że któraś z dziewczyn kłóci się z mężem i ma wahania nastroju. Przytulam kochana [emoji847] w ramach wsparcia Ci powiem, że ja przeżywam prawdziwy roller coaster też swojemu zepsułam nie jeden dzień. Ostatnio powiedziałam głupi żart i zaczęłam się śmiać w głos i nagle zaczęło mi się chcieć mega płakać bez powodu. Więc raz płakałam raz się śmiałam [emoji849] moje 2 letnie dziecko nie przeżywa takich emocji. A dzisiaj się popłakałam że się boję KP bo pierwszego syna miałam całkowicie na mm a teraz chciałabym spróbować ale jak się naczytałam o tych nawałach, zapaleniach, bólu itp to mnie to przeraża i pewnie znowu skończy się na mm [emoji57]
No coś Ty, nie czytaj takich głupot!! Każde piersi są inne. 1 córe karmilam 6mc,az dostałam zapalenia cycocha, fakt bolało, ale kapusta i antybiotyk, lekki masaż zrobił swoje.
Z tym że młoda odstawila mnie na bok hihi
Syna karmilam 2lata, przed 2 urodzinami ja stwierdziłam dość. Przez ten czas ani razu nic złego się nie działo!
Z
zmianak
Gość
Ja karmiłam rok i 3 miesiące i ani razu nie dostałam zapalenia mam swoje triki. Jak będziemy na etapie karmienia będę służyć radą. Damy radę !Nie czytaj takich rzeczy. To tak samo jak historie o komplikacjach w ciąży- może Cię to spotkać albo nie.
Ja kp 8 miesięcy i miałam tylko raz zapalenie piersi
Chodziło mi o KP podczas ząbkowaniaJej ja już nie pamiętam. Wydaje mi się że łagodnie przechodzili zabkowanie. Żel na dziąsła i gryzak. Nie było tragedii.
Kiniawk
Syn raz mnie ugryzł, po moim krzyku z użyciem słów "aaałaaaa ja p.. Oszalałes?? " Tak mi się wymksnęło, bo się wystraszylam.. hahahqChodziło mi o KP podczas ząbkowania
więcej nie spróbował.
Przy ssaniu nie używają ząbków
Majaga
Tak, w 9/10 tygodniu Maluszek miał 186 - w tym tygodniu serduszko ma jakiś skok i pracuje najszybciej. Później już się to uspokaja i normuje. Nie potrafię fachowo wytłumaczyć, ale lekarz mi właśnie tak tłumaczył, ze to normalne. Na następnej wizycie serduszko biło już 163 [emoji3526]
Dziewczyny bylam na kolejnej wizycie 10 tydz i 183 uderzen na min niby dr mowi ze na spokojnie moglam miec stres czy wiecej biegac itd..czy ktos tak.miall??
Anitta013
Oo to super bo dostalam skierowanie na prenatalne i bylo napisane 183 uderzen tachykardia wiec juz sie wystraszylam ze moze faktycznie za szybko pracuje serduchoTak, w 9/10 tygodniu Maluszek miał 186 - w tym tygodniu serduszko ma jakiś skok i pracuje najszybciej. Później już się to uspokaja i normuje. Nie potrafię fachowo wytłumaczyć, ale lekarz mi właśnie tak tłumaczył, ze to normalne. Na następnej wizycie serduszko biło już 163 [emoji3526]
reklama
Milcziena
Sama nie wiem skąd takie myśli...@Milcziena ale skąd u Ciebie takie myśli, lekarz coś sugerował?? Praktycznie każdy gin proponuję Pappa. Ja w majowej ciąży która stracilam miałam prenatalne i lekarz też wspominał o Pappa mimo że badanie wyszło ok. Jeszcze mówił że niestety trzeba prywatnie ale jak coś to mi opis może do niego zrobić, także nie martw się kochana na zaś jeżeli nie ma potrzeby
Test PAPP-A robiłam, więc musiał mieć na myśli te drogie badania DNA płodu z krwi matki. Nifty? Sanco? Czy jakoś tak...
Skorygowane ryzyko trisomii 21 wyszło 1:2141...
Maluch miał 7,24cm, widoczną kość nosowa i przezierność karkowa 2,6mm - to mnie najbardziej martwi, bo norma jest przecież do 2,5mm...
Podziel się: