wielkopolanka
Fanka BB :)
Dzięki, takiego czegoś właśnie potrzebowałam. Pozytywnego wzruszenia.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No niestety u nas w poblizu 100 km tylko dwa szpitale, gdzie jest chirurgia dziecieca. I w obu podobne terminy. Wybralam ten, gdzie pracuje lekarz ktory nas konsultowal.Nam wyznaczyli na 5.03 na nieklanskiej w Warszawie! Tez byłam załamana, ze tyle czasu. Ale poszłam prywatnie do chirurga wzięłam skierowania do szpitala i zaczęłam chodzić na konsultacje po szpitalach. I w szpitalu dziecięcym na Kopernik dali termin na 19.11 ( byłam u nich 9.10) w ogóle szpital śliczny, personel przemiły. Nie wiem skąd jesteś ale proponuje popróbować bo możliwe ze co szpital to inne terminy. W jeszcze jednym mówili wtedy o grudniu wiec tez zawsze był lepsza opcja
Ostatnio na yt oglądałam filmik, jak kobietka urodziła bliźniaki i każdy z rodziny i przyjaciół wiedział tylko o 1dziecku, a tu taka niespodzianka
Ale się spłakałam ze wzruszenia hihi
Dziękuję. Na pewno nadrobię. Mamusie bliźniaków pewnie rozłoży to na łopatki. @Kffiatek i @Crazy Girl musicie to zobaczyćBLIŹNIAKI:
1. Best Surprise Ever!
2. Best kept secret ever?
3. Surprise! We Had Twins AGAIN - Best Kept Secret - MirusFamilyMultiples
Tu masz trzy różne filmiki o bliźniakach, o których pary nie poinformowały aż do porodu.
Oraz też fajny filmik gdzie para powiedziała, że będą mieli chłopca a w rodzine było już 6 wnuczków i dopiero po porodzie wszyscy dowiedzieli się, że w końcu jest pierwsza dziewczynka.
BEST. BABY SURPRISE. EVER!
Wpiszcie sobie te tytule na youtube.
Nie musisz spacerować. Możesz na ławce usiąść, ksiazke poczytać ewentualnie na balkonieOo matko dziewczyny, ja bym zwariowała jakby u mnie rodzinie panowały takie konwenanse. Jakbym miała się zastanawiać komu powiedzieć i w jakiej kolejności to pewnie bym do dzisiaj nie zrobiła tego [emoji28]
Ale wiadomo wszystko zależy od rodziny, w każdej panują inne zasady. Ja się tylko ciesze, że u mnie jest tak lajtowo i nikt za bardzo nie wtrąca się w nasze życie.Mieszkamy w bloku, 2 piętro. Z wózkiem nie ma problemu, trzymamy go na parterze na klatce, wiec to nie jest też kwestia tego, że nie chce mi się tarabanić z wózkiem
No dla niechodzącego dziecka to raczej tylko spacer, na plac zabaw nie puszczę, samo się nie pobawi.
Można dodawać, ale spokojnie. Bez problemu wyszukamJa wypisałam tytuły filmików, bo w sumie nie wiedziałam, czy możemy tu dodawać aktywne linki?
Tak wiem, wyłapałam już zanim napisałaś I tak na końcu przelecę jeszcze wszystkie nicki. Swoją frogą na serio jest bardzo dużo przyszłych mam, które napisały prośbę o dołączenie, a nigdy nie udzieliły się na forum.U mnie jest literowka Inka445
Dostawkę dla małej. U nas będzie akurat 2 lata równe.Mamusie, które będziecie miały małą różnicę wieku między dziećmi (mniej niż 2 lata) stawiacie na podwójne wózki, czy dostawki dla starszaka?
Żebyś wiedziałaUwielbiam takie zabobony Człowiek cała ciąże nasłucha się wszystkich babcinych zabobonów i bądź tu mądry
Napisałam do Ciebie na priv o grupie zamkniętej bo chętnie dołączę !
Dziewczynki u mnie juz panika...w 8 tyg dostalam planienia w dniu spodziewanej miesiaczki (maly krwiak sie zrobił) lekarz ostrzegał, że może sie to samo powtórzyć w 12 tyg jak przyjdzie kolejny termin miesiaczki... Dzisiaj jestem 11t3d (om) i 11t4d z usg i juz panikuje...brzuch wczoraj ćmił jak na okres, twarz zsypana masakra jakaś boje się panicznie. Termin miesiaczki przypada na Wszystkich Świętych, tylko do tata na cmentarz pojadę zapalić świeczkę po żadnych dziadkach nie będę jeździć. Do ginekologa na usg mam w sobotę 2 listopada.
Ja za 2 tyg kończę 30 lat.