reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja chodzę z małą do otwartego przedszkola. Po zajęciach 2-3 godz. jest tak zmęczona, że nie ma szans na dojście do domu bez godzinnej drzemki w wózku .
A spacery też robimy takie 2-3 godz lub jedziemy nad morze i ona jak pobiega w piasku to jest padnięta i tylko do wózka spać.

21 miesiecy bedzie mial. Moj maly raczej nie spi w wozku. Jedynie jakbym z nim po lesie chodzila, czy innych wybojach to wtedy zasnie. On nawet bardzo zadko w samochodzie zasypia. Jeszcze mamy troche czasu na przemyslenia.

reklama
Haha moja rodzina by mnie zabiła chyba [emoji1787] Ja jeśli byłabym w ciąży bliźniaczej (szkoda, że nie jestem ) mowilabum rodzinie, że to ciąża pojedyncza ..Ale byliby w szoku po porodzie [emoji4][emoji1787]
Ostatnio na yt oglądałam filmik, jak kobietka urodziła bliźniaki i każdy z rodziny i przyjaciół wiedział tylko o 1dziecku, a tu taka niespodzianka :D
Ale się spłakałam ze wzruszenia hihi

Tak, to , ze w ciąży spada to jest dla mnie jasne bo jest to fizjologiczne w pewnym sensie. Tylko ciekawa jestem czy komuś spadła na samym początku ciąży. O ten początek ciazy mi chodzi.

Może spaść na początku. Nie tylko pod koniec.

Dziewczyny macie coś na wzdęcia? W sensie wydaje mi się ze to są wzdęcia, wszystko mi w środku bulgocze, przelewa się i jakby coś tam pływało w środku. Dodatkowo jeszcze czasami zakłuje mnie raz po jednej stronie raz po drugiej jakby jajniki albo pachwiny. Masakra jakaś dzisiaj... :dry:

Mam tak samo i mój się śmieje że dzidzia daje popalić

A zaslaniacie okna ? Na mojego syna dzialalo :) bo to ranny ptaszek, wstaje z pierwszymi promieniami słońca [emoji16]

Mój wstaje przed 6. Rolet jeszcze nie mamy.

Oszaleje. Moja mama „zabroniła” mi iść dzisiaj na jakikolwiek cmentarz bo jestem w stanie błogosławionym. A kobieta w ciąży nie powinna chodzić na cmentarz. Podobno to jakieś zabobony... zdębiałam.
Slyszalam kiedyś o pogrzebie ale o cmentarzu nie.

Nam wyznaczyli na 5.03 na nieklanskiej w Warszawie! Tez byłam załamana, ze tyle czasu. Ale poszłam prywatnie do chirurga wzięłam skierowania do szpitala i zaczęłam chodzić na konsultacje po szpitalach. I w szpitalu dziecięcym na Kopernik dali termin na 19.11 ( byłam u nich 9.10) w ogóle szpital śliczny, personel przemiły. Nie wiem skąd jesteś ale proponuje popróbować bo możliwe ze co szpital to inne terminy. W jeszcze jednym mówili wtedy o grudniu wiec tez zawsze był lepsza opcja

Najlepiej jak się ma znajomości by coś na BFZ przyspieszyć.

W czwartek prenatalne nie mogę się doczekać.

BLIŹNIAKI:

1. Best Surprise Ever!

2. Best kept secret ever?

3. Surprise! We Had Twins AGAIN - Best Kept Secret - MirusFamilyMultiples

Tu masz trzy różne filmiki o bliźniakach, o których pary nie poinformowały aż do porodu.

Oraz też fajny filmik gdzie para powiedziała, że będą mieli chłopca a w rodzine było już 6 wnuczków i dopiero po porodzie wszyscy dowiedzieli się, że w końcu jest pierwsza dziewczynka.

BEST. BABY SURPRISE. EVER!

Wpiszcie sobie te tytule na youtube.

Pamiętasz tytuł?

reklama
Oo matko dziewczyny, ja bym zwariowała jakby u mnie rodzinie panowały takie konwenanse. Jakbym miała się zastanawiać komu powiedzieć i w jakiej kolejności to pewnie bym do dzisiaj nie zrobiła tego [emoji28]
Ale wiadomo wszystko zależy od rodziny, w każdej panują inne zasady. Ja się tylko ciesze, że u mnie jest tak lajtowo i nikt za bardzo nie wtrąca się w nasze życie.
A mieszkasz w bloku ?
Ja ogolnie dbam żebyśmy codziennie przebywali chociaż trochę na świeżym powietrzu, niekoniecznie musi być to spacer ;) chociaż ja z synem na poczatku potrafilam nawet po 3 godziny spacerowac :) nie cierpię siedzenia w domu, chociaż czasem wystawialam wózek na taras jak mi sie nie chcialo iść [emoji23]
Mieszkamy w bloku, 2 piętro. Z wózkiem nie ma problemu, trzymamy go na parterze na klatce, wiec to nie jest też kwestia tego, że nie chce mi się tarabanić z wózkiem ;)
No dla niechodzącego dziecka to raczej tylko spacer, na plac zabaw nie puszczę, samo się nie pobawi.

Do góry