Noo niespodzianka to będzie napewno dla wszystkich bo tak naprawdę to nie wie nikt ja się bardzo stresuje reakcja naszej 13-latki ona nie lubi dzieci o młodszą jestem spokojna wiem że będzie się cieszyć. Mąż mówi że przeżywam na wyrost. No cóż zobaczymy po 04 listopadaMy tak powiedzieliśmy starszemu synowi o rodzeństwie. Miał super niespodziankę.
reklama
Siedzę przed gabinetem! Trzymajcie kciuki
Trzymam!!!
Ja też raczej wątpię ja też czuję i bombelki i "pukanie" ale myślę że to jelita raczej w pierwszej ciąży dopiero w skonczonym 19tygodniu poczułam pierwsze ruchy. Młody bezblednie trafial w pęcherz [emoji1787][emoji1787] az chciałam na ip jechaćJa wątpię że tak wcześnie można czuć ruchy ja od początku mam takie uczucie jakby na ruchy ale to pewnie jelita.
Ja byłam już na zakupach z moją małą. Rosołek dzisiaj na obiad ugotuję bo coś mi kichać zaczęła. Ta pogoda straszna.
No to mogłaś mieć jednak baby blues Nie ogranicza się on tylko i wyłącznie do stosunków do dziecka, ale też do siebie, innych członków rodziny. Ja też w małej byłam zakochana i jej nie odrzuciłam, ale miałam problem z nastrojem właśnie.
Mój w poprzedniej ciąży był przy każdym usg praktycznie. Teraz idzie na UsG prenatalne i potem chce już chodzić na wizyty
U mnie było identycznie. W synku byłam zakochana od pierwszej chwili i go nie odrzuciłam, ale nie radziłam sobie z nastrojami i z samą sobą.
Crazy Girl
Fanka BB :)
Ja wątpię że tak wcześnie można czuć ruchy ja od początku mam takie uczucie jakby na ruchy ale to pewnie jelita.
Dla mnie ruchy jelit są zdecydowanie inne niż dzieci.
blondynka28
Ja też 04.11 prenatalne, a termin z OM na 16.05.20Jestem teraz w 11 tygodniu wg OM 19 maj 2020. Zaraz po świętach mam usg prenatalne 04.11.
Ostatnia edycja:
nnatalie04
Siedzę przed gabinetem! Trzymajcie kciuki
3mamy kciuki!
taki plan żeby był, zobaczymy czy będzie pamietac zrobić sobie wolneJa przeziębiona, leżę w łóżku i bolem głowy i zatkanym nosem. A zaraz listopadowy weekend. Czy wasi mężczyźni byli z Wami na USG prenatalnym albo się wybieraja?
Dużo zależy też od łożyska. Jeśli jest na tylnej ścianie, to ruchy można poczuć szybciej.
Dziewczyny z łożyskiem na przedniej ścianie podobno odczuwają ruchy jeszcze później. W pierwszej ciąży nawet w okolicach 22tc w drugiej w ok. 19tc. Z tym, że nie jestem lekarzem, takie informacje dostałam od lekarki, że do 15 tc (w drugiej ciąży lub bliżniaczej) oraz do 17 tc w pierwszej nie ma szans poczuć ruchy. Najlepiej zapytać swojego lekarza.
Z
zmianak
Gość
nie, siedzial w domu z corka. Wezme go chyba dopiero na polowkowe. No ale ja jestem z tych co wola byc same na wizytach wiec to indywidualna kwestiaJa przeziębiona, leżę w łóżku i bolem głowy i zatkanym nosem. A zaraz listopadowy weekend. Czy wasi mężczyźni byli z Wami na USG prenatalnym albo się wybieraja?
reklama
wielkopolanka
W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 19 tygodniu, dlatego wydawało mi się, że teraz to niemożliwe. Zobaczymy z czasem co to będzie...Ja w drugiej ciąży czułam lekkie ruchy od 12 tc, ale lekarka w Pl w 14tc (skorzystałam, że byliśmy tydzień w Polsce i byłam prywatnie u ginekologa) powiedziała, że nie ma szans poczuć ruchów tak wcześnie. Bardzo wyczulone kobiety ewentualnie z ciążą mnogą poczuć w drugiej lub kolejnej ciąży ruchy ok 15 tc reszta ok 17-19. Przy pierwszej ciąży między czuć ruchy 17-22 tc. I rzeczywiście jak poczułam w 17 tc to było zupełnie coś innego. Na pytanie co w takim razie odczuwam powiedziała, że to przez zmiany hormonalne w ciąży, rozciąganie macicy i zmienioną prace narządów w tym czasie można mieć takie odczucia. Podobno dziecko jest jeszcze na tym etapie zbyt malutkie i słabe, aby można było je poczuć. Ja jednak pomimo tego co usłyszałam lubiłam myśleć, że to ono.
Podziel się: