reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja w drugiej ciąży czułam lekkie ruchy od 12 tc, ale lekarka w Pl w 14tc (skorzystałam, że byliśmy tydzień w Polsce i byłam prywatnie u ginekologa) powiedziała, że nie ma szans poczuć ruchów tak wcześnie. Bardzo wyczulone kobiety ewentualnie z ciążą mnogą poczuć w drugiej lub kolejnej ciąży ruchy ok 15 tc reszta ok 17-19. Przy pierwszej ciąży między czuć ruchy 17-22 tc. I rzeczywiście jak poczułam w 17 tc to było zupełnie coś innego. Na pytanie co w takim razie odczuwam powiedziała, że to przez zmiany hormonalne w ciąży, rozciąganie macicy i zmienioną prace narządów w tym czasie można mieć takie odczucia. Podobno dziecko jest jeszcze na tym etapie zbyt malutkie i słabe, aby można było je poczuć. Ja jednak pomimo tego co usłyszałam lubiłam myśleć, że to ono.
W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 19 tygodniu, dlatego wydawało mi się, że teraz to niemożliwe. Zobaczymy z czasem co to będzie...

reklama
U mnie 3 ciąża i bliźnięta więc jestem prawie pewna że to one [emoji4]
A jak twoja reakcja na bliźnięta? U nas w rodzinie jest kilka par bliźniąt (nawet są kobiety, które bliźnięta miały więcej niż raz) oraz trojaczków. Wszystkie bliźnięta i trojaczki to dziewczynki, tak się śmiesznie złożyło.

Moj z chęcią chodzi na usg kazde.

A jeśli chodzi o ruchy to zalezy też od sylwetki. Osoby chudsze szybciej poczuja ruchy
Ja jestem szczupła i poczułam w 20 tc w pierwszej ciąży.

Jeśli chodzi o męża to w pierwszej ciąży był że mną na każdym usg a teraz będzie na każdym razem z synkiem :) nie wyobrażam sobie inaczej

nie, siedzial w domu z corka. Wezme go chyba dopiero na polowkowe. No ale ja jestem z tych co wola byc same na wizytach wiec to indywidualna kwestia :)
Ja tez niespecjalnie chce by mąż ze mną chodził na usg. Do tej pory mi się udawało ale coraz częściej pyta. Może na prenatalne go zabiorę jeśli można:) jakoś mnie takie rzeczy krępują.

Ja przeziębiona, leżę w łóżku i bolem głowy i zatkanym nosem. A zaraz listopadowy weekend. Czy wasi mężczyźni byli z Wami na USG prenatalnym albo się wybieraja?
Mój mąż niestety ma 1 zm, więc idę sama.
Siedzę przed gabinetem! Trzymajcie kciuki :D
Trzymam kciuki!

I dzień dobry, u mnie od rana wizyta z córką u lekarza, kaszle mi strasznie i byliśmy sprawdzić. Do końca tygodnia zostaje w domu :) zaraz młodszą trzeba odebrać z przedszkola i po buty do sklepu, zimno się zrobiło, trzeba dzieciaki zaopatrzyć [emoji4][emoji847] miłego dnia :)

Ja tez niespecjalnie chce by mąż ze mną chodził na usg. Do tej pory mi się udawało ale coraz częściej pyta. Może na prenatalne go zabiorę jeśli można:) jakoś mnie takie rzeczy krępują.
Zawsze go lekarz moze poprosic na chwile w odpowiednim momencie zeby zobaczyl sobie na ekranie.
Nie przejmuj sie, najwyazniejsze zebys ty sie czula komfortowo i nie ma co sie porownywac do innych

reklama
Do góry