reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

@pauli_ne piękny ten owocowy paw. Jak pracowałam w żłobku to też miałam maluchy i był jeż - sciagalysmy dzieciom owoce z wykałaczek na talerzyk. Ale miałyśmy małą (stosunkowo) grupę.

Ale ten paw skradł moje serce! Sama chyba takiego stworzę dla syna na urodziny

reklama
Ja pamiętam jak przed 2 ciąża położna robiła ze mną wywiad środowiskowy, zapytała o wady serca w rodzinie, odpowiedziałam, że mąż miał zapalenie (czegoś tam) a ona na to że mąż to nie rodzina, pyta o mnie i moja rodzinę jako pokrewieństwo krwi.
Dziwne, w końcu starałam się o dziecko z mężem hahah
Czy kogoś jeszcze wkurza że nikogo nie obchodzi w tych statystykach ojciec ? Serio laska może być młoda dupą a jak jej facet jest podstarzaly z nadwagą i cukrzyca i w dodatku pali to to też musi mieć jakiś wpływ :/

Ja w ciazy przytylam 17.5kg. Wchodząc na wagę w szpitalu przezylam szok, myślałam że przynajmniej połowa pójdzie a nadal mialam 13 na plusie[emoji1787] ( syn ważył 3.5kg) po porodzie nie ćwiczyłam, chodzilam na dlugie spacery i karmilam piersią. Do "swojej" wagi doszlam 3 miesiące po porodzie ;) myślę że po porodzie trzeba ostroznie z cwiczeniami zeby sobie krzywdy nie zrobic, wszystko powoli wraca na swoje miejsce a na to trzeba czasu...
Ja za to w 1 ciąży przeżyłam szok, idąc pod prysznic po porodzie, odkryłam, że nadal mam brzuch. Co prawda już nie duży, ale ciągle był sporawy. [emoji1787]
Płakać mi się chciało, bo wkrecilam sobie, że poszło coś nie tak hahahah.. W końcu dziecko wyszło, więc czemu sterczał, byłam przekonana, że będę miec tylko miękka skórę, czy coś..
Teraz mogę się z tego pośmiać, ale wtedy poważnie byłam przerażona [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Ja miałam tak przy teście pappa tutaj (u nas nazywa się KUB) Stwierdzili, że mąż to nie rodzina ‍♀️
Ja pamiętam jak przed 2 ciąża położna robiła ze mną wywiad środowiskowy, zapytała o wady serca w rodzinie, odpowiedziałam, że mąż miał zapalenie (czegoś tam) a ona na to że mąż to nie rodzina, pyta o mnie i moja rodzinę jako pokrewieństwo krwi.
Dziwne, w końcu starałam się o dziecko z mężem hahah

Ja za to w 1 ciąży przeżyłam szok, idąc pod prysznic po porodzie, odkryłam, że nadal mam brzuch. Co prawda już nie duży, ale ciągle był sporawy. [emoji1787]
Płakać mi się chciało, bo wkrecilam sobie, że poszło coś nie tak hahahah.. W końcu dziecko wyszło, więc czemu sterczał, byłam przekonana, że będę miec tylko miękka skórę, czy coś..
Teraz mogę się z tego pośmiać, ale wtedy poważnie byłam przerażona [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Ojj ja mialam spory ;) tak jakby mi ktoś powietrze tylko spuścił. Czytalam o tym wcześniej na forum więc wiedzialam co mnie czeka, jak leżałam jeszcze po porodzie to byl plaski wiec myslalam że mnie to ominęło, dopiero jak wstalam odkrylam smutna prawdę [emoji1787][emoji1787] ale szybko się wchłonąl...

@pauli_ne piękny ten owocowy paw. Jak pracowałam w żłobku to też miałam maluchy i był jeż - sciagalysmy dzieciom owoce z wykałaczek na talerzyk. Ale miałyśmy małą (stosunkowo) grupę.

Ale ten paw skradł moje serce! Sama chyba takiego stworzę dla syna na urodziny
Naprawdę można super ciekawe rzeczy znaleźć w necie ;) niby zwykle owoce a robią wrażenie :)

Jak bylam na adaptacji w żłobku to jeden chłopiec akutat mial urodziny i jego mama zrobila tort - pociąg z ułożonych jedna do drugiej kanapek. Mega to wyglądało. Czasem z prostych rzeczy można wyczarować cudo

Gratuluje dziewczyny wizyt, tym które mają gorsze wiadomości moge tylko powiedzieć żebyście byly dobrej myśli! U mnie na forum z pierwszej ciąży dwie dziewczyny miały złe wyniki, obydwie zdecydowaly sie na amnio i obydwie urodzily zdrowe dzieci [emoji173]

Ja umowilam sie na prenatalne za 2tyg dopiero. Będę miala w 12t1d. Nie wiem jeszcze czy sie zdecuduje na pappa czy na samo usg...

Ja dziś postanowiłam, ze koniec ze zmartwieniami, zaczynamy kompletować wyprawkę, oglądamy wózki.. ale co najważniejsze - zaczynam przygotowania do ślubu - szukam sukienki.. i tu w Was siła, ktoś może polecić jakas stronkę bądź sklep gdzie mogę coś ładnego kupić na slub cywilny? Wszystkie te sukienki brokatowe mnie przerażają - nie należę do osób najszczuplejszych i same cyce mam jak balony wiec najlepiej coś jasnego ale tuszujacego niedoskonałości :laugh2:

Ja za to w 1 ciąży przeżyłam szok, idąc pod prysznic po porodzie, odkryłam, że nadal mam brzuch. Co prawda już nie duży, ale ciągle był sporawy.
emoji1787.png

Teraz mogę się z tego pośmiać, ale wtedy poważnie byłam przerażona
emoji1787.png
emoji1787.png
emoji1787.png
Oo na kiedy masz termin ? Bo chyba mamy ten sam ;)

Na 24 maja ;)

A jeszcze wracając do tematu ćwiczeń i wracania do formy to pamiętajcie ze tak jak nasze ciało zmienia się przez 9miesiecy ciazy tak potrzebuje tyle samo żeby dojść do siebie po ciazy :) no tak mniej więcej ;)
A ćwiczenia to tylko 30% drogi do zrzucenia nadmiaru tłuszczyku tu i tam. Dietka najważniejsza i mówię tu o zdrowej zbilansowanej diecie a nie o katorzniczych dietach 1000kcal ;) no a przy Chęci zrzucenia zbędnych kg to nic innego jak deficyt kaloryczny, ale to już po okresie karmienia ;)

reklama
Tyle naskrobalyscie, ze nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic. Ja mam dzisiaj rocznice slubu i 9msc skonczyl moj Olaf. Kilka dni temu zaczal chodzic skubaniec. Ja za to dzisiaj mialam mega bol glowy i ponad 37 stopni gdzie normalnie mam okolo 35.5. Czulam sie fatalnie, teraz jak juz leze w lozku po paracetamolu jest lepiej, chociaz do idealu jeszcze brakuje.

Do góry