reklama
Dasz przepis ?Ja w pół roku wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży a przytyłam 40 kg i już 3 tygodnie po zaczęłam delikatnie ćwiczyć ale oczywiście nie siłowo. Myśle ze powinno być to kwestia wyboru kobiety jak woli. Są za i przeciw i ja sobie zdaje Sprawę z konsekwencji cc ale jak już ktoś wspomniał po naturalnym tez się cuda na kiju dzieją czasem. Ja się panicznie boje SN a wiem ze ten strach może skomplikować Poród. A po cc wiem jak może być. Czas pokaże. A ktoś pytał o zdrowa przekąskę do przedszkola to może marchewkowe ciasto. Nie jest jakieś skomplikowane w przygotowaniu a jest naprawdę bardzo smaczne
Fajne jest tylko chyba za bardzo brudzące [emoji14]Może ciasto szpinakowe? Ja kooooocham [emoji7]
No wlasnie natrafilam na nie ale wydaje mi sie zbyt niebezpieczne dla maluszkow. Teraz od września jest dużo nowych dzieci w okolicy roczku i taki jeż nie wydaje mi się dobrą opcją... a wygląda super!U mnie w przedszkolu rodzice robili owocowego jeża ( z arbuza , borówek, truskawek) - dzieci były zachwycone w porównaniu do klasycznych ciast i ciasteczek.
Atram83
Aktywna w BB
Trzymam kciuki by wszystko było dobrze. Ja też mam niskie Pappa i biorę polocard 150Ja też po wizycie, w sumie nic odkrywczego.
W kwestii dużego prawdopodobieństwa trisomi 18 (1:41), w przyszłym tygodniu mam wizytę u genetyka i amniopunkcję.
Co do niskiego pappa i zagrożenia preeklempsją, od dziś biorę aspirynę na noc.
No i jestem od jutra na zwolnieniu.
Ale dziękuję za pomysł. W grafikach google zaraz po jeżu wyskoczyl mi owocowy paw i takiego tez zrobie. I jakies zdrowe ciasto moze do tegoU mnie w przedszkolu rodzice robili owocowego jeża ( z arbuza , borówek, truskawek) - dzieci były zachwycone w porównaniu do klasycznych ciast i ciasteczek.
majaperk
Fanka BB :)
Czyli nie jest za dobrze? Bo rozumiem, że to tylko prawdopodobieństwo?
Ni3 znam się na tych wynikach, dopiero jestem na etapie wdrażania się.
To narazie tylko ryzyko. Staram się myślec pozytywnie, ale badania potwierdzające/wykluczające zrobię
Ja w pół roku wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży a przytyłam 40 kg i już 3 tygodnie po zaczęłam delikatnie ćwiczyć ale oczywiście nie siłowo. Myśle ze powinno być to kwestia wyboru kobiety jak woli. Są za i przeciw i ja sobie zdaje Sprawę z konsekwencji cc ale jak już ktoś wspomniał po naturalnym tez się cuda na kiju dzieją czasem. Ja się panicznie boje SN a wiem ze ten strach może skomplikować Poród. A po cc wiem jak może być. Czas pokaże. A ktoś pytał o zdrowa przekąskę do przedszkola to może marchewkowe ciasto. Nie jest jakieś skomplikowane w przygotowaniu a jest naprawdę bardzo smaczne
Ciasto marchewkowe uwielbia moja córka
majaperk
Nie zamartwiaj się i bądź dobrej myśli. Pappa to głównie statystyki. Nie przesądza jeszcze wszystkiego. Wiem to po przykładzie mojej koleżanki. Ona miała ryzyko trisomi 1:2 i wszystko dobrze się skończyło. Trzymam kciuki za amniopunkcję. [emoji173]️
Wiem i myślę pozytywnie
Moni_89
Tak, myśl pozytywnie [emoji8]
To narazie tylko ryzyko. Staram się myślec pozytywnie, ale badania potwierdzające/wykluczające zrobię
Wiek, waga, wzrost, czy palisz papierosy, przebyte porody, cukrzyca, nadciśnienie, zagrożenia w poprzednich ciążach - przedwczesne porody, stan przedrzucawkowy czy hipotrofia.
W sumie tyle.
Ale trafiłam na super lekarza, wszystko nam pokazał.
Czaszka, mózg, twarz, szyja, serce, klatka piersiowa, jama brzuszna, układ pokarmowy, układ moczowo-płciowy, kręgosłup i kończyny dolne i górne. Omówione bardzo dokładnie.
Musisz czuc się cudownie!
Nie sądziłam, ze waga i wzrost :/ Ja mam 165 i 53 kg, no i dwa poronienia, tutaj moze byc dupa blada. reszta ok.
Zazdroszczę, ze masz to za soba!
reklama
OdNowa
Musi być dobrze, musisz myśleć pozytywnie choć wiem ze to nie łatwe. Ale mnie dziś tez lekarz mówił, ze często obraz USG jest bardzo dobry a wyniki z krwi są słabe, wtedy często potwierdzają zdrowego dzidziusia właśnie przez inne badania nieinwazyjne bądź amniopunkcję.To narazie tylko ryzyko. Staram się myślec pozytywnie, ale badania potwierdzające/wykluczające zrobię
Podziel się: