reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Musisz czuc się cudownie!
Nie sądziłam, ze waga i wzrost :/ Ja mam 165 i 53 kg, no i dwa poronienia, tutaj moze byc dupa blada. reszta ok.
Zazdroszczę, ze masz to za soba!:)
Tak, to moja 3 ciąża a dziś miałam pierwszy raz USG genetyczne, tak szczegółowe ze aż łezka mi poleciała!
Koleżanka rodziła teraz w czerwcu, przesłała mi wyniki do porównania, ten sam wiek, waga, jedno poronienie ale tez cukrzyca ciążowa i tarczyca - miała wyniki „gorsze” (np. ja miałam 7100 a ona 5000). I urodziła zdrowego syna. Nie możemy się nakręcać na zapas!

reklama
Dziewczyny połóg pologiem, pozwolenie na ćwiczenia od ginekologa pozwoleniem, ale pamiętajcie proszę o sprawdzeniu mięśni dna miednicy oraz oczywiście o kresie białej bo inaczej możecie sobie zrobić duża krzywdę!

A tak w ogóle to zastanawiam się czy nie iść znów na usg. Miałam dwa tygodnie temu, mam możliwość iść ale boje się ze wyjdę na wariatkę :D teoretycznie nic się nie dzieje od ostatniego krwawienia (odpukać), oprócz tego ze strasznie schizuje i pobolewa mnie podbrzusze od kilku dni. Usg planowo dopiero za 2tygodnie i strasznie świruje. Dziś 10+1

Dasz przepis ?Fajne jest tylko chyba za bardzo brudzące [emoji14] No wlasnie natrafilam na nie ale wydaje mi sie zbyt niebezpieczne dla maluszkow. Teraz od września jest dużo nowych dzieci w okolicy roczku i taki jeż nie wydaje mi się dobrą opcją... a wygląda super!
Dużo ćwiczeń aerobowych dużo wody i wspomagacze na odwodnienie do tegonpi jakimś czasie siłowe. Ale. 80% sukcesu to dieta a jak karmisz to sukces murowany. Bardzo duzo samozaparcia. Ja barfOnzatrzynywalam wodę w ciąży i połowa z tej wagi to właśnie woda była bo po porodzie to chyba z 1/3 zjechała. A moj synek to żarłok był straszny.

Dziewczyny połóg pologiem, pozwolenie na ćwiczenia od ginekologa pozwoleniem, ale pamiętajcie proszę o sprawdzeniu mięśni dna miednicy oraz oczywiście o kresie białej bo inaczej możecie sobie zrobić duża krzywdę!

A tak w ogóle to zastanawiam się czy nie iść znów na usg. Miałam dwa tygodnie temu, mam możliwość iść ale boje się ze wyjdę na wariatkę :D teoretycznie nic się nie dzieje od ostatniego krwawienia (odpukać), oprócz tego ze strasznie schizuje i pobolewa mnie podbrzusze od kilku dni. Usg planowo dopiero za 2tygodnie i strasznie świruje. Dziś 10+1
Oo na kiedy masz termin ? Bo chyba mamy ten sam ;)

Musisz czuc się cudownie!
Nie sądziłam, ze waga i wzrost :/ Ja mam 165 i 53 kg, no i dwa poronienia, tutaj moze byc dupa blada. reszta ok.
Zazdroszczę, ze masz to za soba!:)
Czy kogoś jeszcze wkurza że nikogo nie obchodzi w tych statystykach ojciec ? Serio laska może być młoda dupą a jak jej facet jest podstarzaly z nadwagą i cukrzyca i w dodatku pali to to też musi mieć jakiś wpływ :/

Ja w ciazy przytylam 17.5kg. Wchodząc na wagę w szpitalu przezylam szok, myślałam że przynajmniej połowa pójdzie a nadal mialam 13 na plusie[emoji1787] ( syn ważył 3.5kg) po porodzie nie ćwiczyłam, chodzilam na dlugie spacery i karmilam piersią. Do "swojej" wagi doszlam 3 miesiące po porodzie ;) myślę że po porodzie trzeba ostroznie z cwiczeniami zeby sobie krzywdy nie zrobic, wszystko powoli wraca na swoje miejsce a na to trzeba czasu...

Czy kogoś jeszcze wkurza że nikogo nie obchodzi w tych statystykach ojciec ? Serio laska może być młoda dupą a jak jej facet jest podstarzaly z nadwagą i cukrzyca i w dodatku pali to to też musi mieć jakiś wpływ :/

Przydałoby się zapytać tych co opracowali testy papa

Bo to szybko idzie po porodzie. Ja nie mogłam karmić, ale karmiłam 3 miesiące na własną odpowiedzialność. I jakoś też udało mi się wrócić do wagi sprzed ciąży w krótkim czasie.
Mnie boli brzuch teraz po badaniu bo trochę lekarz mnie ponaciskał dziś. No i mam plamienia bo cytologię pobierał. Więc idę spać z córeczką zaraz (przynajmniej taki jest plan) :)

reklama
@pauli_ne piękny ten owocowy paw. Jak pracowałam w żłobku to też miałam maluchy i był jeż - sciagalysmy dzieciom owoce z wykałaczek na talerzyk. Ale miałyśmy małą (stosunkowo) grupę.

Ale ten paw skradł moje serce! Sama chyba takiego stworzę dla syna na urodziny

Do góry