reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

O Fuck... nie ma nic gorszego niż biegunka poza domem :/ i ten skraplający się pot na czole [emoji51]
Ja mam taką przemianę materii po kawie. Dlatego pijam ją tylko w domu. Niekiedy nie zdążę dopić i już skręt kiszek hihi

Teraz od pokazania się 2kresem mam nonstop biegunkę, ostatnio już nie dzień w dzień, ale jednak.. Jest to dolujace na maksa.
Ale mój gin, plus położna powiedziała, że to normalne, na wadze straciłam minimalnie (1,5kg) mam dużo pić by się nie odwodnic ..i tyle, czekać na poprawę sytuacji :)

reklama
Witam się po badaniu prenatalnym, tydzień temu badałam krew a dziś miałam USG. Nie wiem czy interesują Was konkretne wymiary/pomiary ale ogólne prawdopodobieństwo trosomii 21 wyszło 1:7174, trosomia 18 1:17976 a trosomia 13 Uspokoiłam się i Wam wszystkim również tego życzę z całego serducha.

Cudowne wieści :) gratuluję!!

Chyba ćwiczyć nie można pół roku minimum z tego co pamiętam. I podnosić ciężkich rzeczy też
Po sn nożna od razu. Najlepiej od mieśni dna miednicy zaczynac. A po CC 6 miesięcy.

Ćwiczyć po ciąży to czy CC czy SN można dopiero po połogu jeśli nie ma innych przeciwskazań lekarskich. Nawet po SN od razu nie można ćwiczyć. Zwłaszcza jak było szycie.

Witam się po badaniu prenatalnym, tydzień temu badałam krew a dziś miałam USG. Nie wiem czy interesują Was konkretne wymiary/pomiary ale ogólne prawdopodobieństwo trisomii 21 wyszło 1:7174, trisomia 18 1:17976 a trisomia 13 Uspokoiłam się i Wam wszystkim również tego życzę z całego serducha.

Super wieści! Ja też mam 33 lata. Powiedz proszę jak wygląda taki wywiad ,o co pytają?

Cudownie[emoji173][emoji1768][emoji2956]
Witam się po badaniu prenatalnym, tydzień temu badałam krew a dziś miałam USG. Nie wiem czy interesują Was konkretne wymiary/pomiary ale ogólne prawdopodobieństwo trisomii 21 wyszło 1:7174, trisomia 18 1:17976 a trisomia 13 Uspokoiłam się i Wam wszystkim również tego życzę z całego serducha.

Ja mam taką przemianę materii po kawie. Dlatego pijam ją tylko w domu. Niekiedy nie zdążę dopić i już skręt kiszek hihi

Teraz od pokazania się 2kresem mam nonstop biegunkę, ostatnio już nie dzień w dzień, ale jednak.. Jest to dolujace na maksa.
Ale mój gin, plus położna powiedziała, że to normalne, na wadze straciłam minimalnie (1,5kg) mam dużo pić by się nie odwodnic ..i tyle, czekać na poprawę sytuacji :)

Ja też po kawie potrafię się normalnie załatwić i ona zawsze działa cuda.
Dodaj sobie szczyptę soli, ciut cytryny do wody żeby przez ciebie nie przelatywała. Wtedy robisz sobie taki naturalny Izotonik.

Dziekuje! Mam nadzieje ze każda z Was tez będzie po prenatalnych słyszała same dobre wieści, moje serducho biło jak szalone jak tylko położyłam się na kozetce..
Też mam taką nadzieję. :)
Ja mam genetyczne jutro w południe, nie mogę się dziś na niczym skoncentrować. Chodzę bez celu, brzuch mnie boli..
Wariactwo :)

reklama
Super wieści! Ja też mam 33 lata. Powiedz proszę jak wygląda taki wywiad ,o co pytają?
Wiek, waga, wzrost, czy palisz papierosy, przebyte porody, cukrzyca, nadciśnienie, zagrożenia w poprzednich ciążach - przedwczesne porody, stan przedrzucawkowy czy hipotrofia.
W sumie tyle.
Ale trafiłam na super lekarza, wszystko nam pokazał.
Czaszka, mózg, twarz, szyja, serce, klatka piersiowa, jama brzuszna, układ pokarmowy, układ moczowo-płciowy, kręgosłup i kończyny dolne i górne. Omówione bardzo dokładnie.

Do góry