No ale czemu te pytania które zadalas są trudne? Znamy odpowiedź na większość z nich, czasem połowicznie ale znamy. Dla mnie nie są to trudne pytania. Życie takie jest że są ludzie którym udaje się w życiu wszystko z nawiązką a są tacy którym to życie dokopuje co chwilę. Chciałabym żeby mój syn nie miał znieczulicy i obojętności w takich przypadkach. I traktował wszystkich na równi. Człowiek na wózku zdaje sobie z tego sprawę że na nim siedzi i myślę że trudniej mu być przezroczystym niz jeśli wytłumaczy się nawet przy nim dlaczego na nim siedzi. Ale to nie znaczy że on jest gorszy, że coś mu sie nie udało. Nie. Musi z otaczającą rzeczywistością dealowac po prostu w inny sposóbTeż tak mam przy zmianach pozycji gwałtownie. Np jak wstaje lub siadam czy się kłade. Z różnym natężeniem bólu
Lepiej wytłumaczyć chociaż czasem na bardzo proste pytania ciężko odpowiedzieć.
Np. Czemu P jeździ na wózku? Czemu P nie ma nóg? Czemu P ma opatrunek? Czemu P śpi na ławce?
reklama
Milcziena
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, muszę się pochwalić, że w końcu zjadłam cały obiad bez mdłości i wymiotów w połowie jedzenia [emoji1] Czuję się o wiele lepiej, mdłości przeszły z dnia na dzień! Dzisiaj zaczynamy 14 tydzień (13+0) i nie mogę uwierzyć, że to już koniec 1 trymestru! A przecież dopiero robiłam test [emoji85]
Jak wy się czujecie i jak Wasze objawy?
Milcziena
Super! [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Dziewczyny Pani doktor napisała mi że wyniki Dna są prawidłowe i będzie dziewczynka !!!!!! Aaaaaaa
madziolina_p
to Ci poradze, ze nie kupuj 2w1 tylko gondole spora z pompowanymi kolami, a potem zainwestuj w fajna spacerowkeJa osobiście nie kupiłabym używanego fotelika dla dziecka. Każde dziecko jest inne i fotelik też układa się trochę do malucha. Dla mnie w tym wypadku akurat bez oszczędzania, nawet jeśli to rozwiązanie na kilka miesięcy. słyszałam też, że foteliki w wózkach 3w1 są słabe. Ale nie mam doświadczenia. Dlatego my chcemy wózek 2w1 + osobno jakiś dobry nowy fotelik.
madziolina_p
hehe ja tez, Skarbka z gorO a na której Białołęce ? Bo ja mieszkam na Targówku przy CH
Atram83
Aktywna w BB
Ja też po wejściu w 2 trymestr czuje się dużo lepiej teraz czeka nas ten lepszy czasCześć dziewczyny, muszę się pochwalić, że w końcu zjadłam cały obiad bez mdłości i wymiotów w połowie jedzenia [emoji1] Czuję się o wiele lepiej, mdłości przeszły z dnia na dzień! Dzisiaj zaczynamy 14 tydzień (13+0) i nie mogę uwierzyć, że to już koniec 1 trymestru! A przecież dopiero robiłam test [emoji85]
Dorotka1989
Wielkie gratulacje kochana :*
Dziewczyny Pani doktor napisała mi że wyniki Dna są prawidłowe i będzie dziewczynka !!!!!! Aaaaaaa
nnatalie04
Hej!
Ja to tu tak rzadko się odzywam, ale brak czasu. Córki teraz miały tydzień ferii w szkole wiec trzeba było je jakoś zająć, a i rodzice na tydzień przylecieli nas odwiedzić. Widziałam wasze cudne brzuszki! Wow jak zazdroszczę. Ja kupiłam sobie już spodnie ciążowe i dwie bluzki ale nic u mnie jeszcze nie widać. Dziś skończyłam 10tydzien! Coś strasznie wolno mi czas leci w tej ciazy...
Nudności ustały i już nie są tak intensywne, teraz czekam na usg za dwa tygodnie będzie już prenatalne a za tydzień będę mieć podbierana krew na test pappa.
Jedyne co to piersi bolą i podbrzusze. Ostatnie usg miałam dwa tyg temu po krwawieniu, teraz wszystko sie unormowalo ale ciagle schizuje jak tam się ma maluszek...
Co do wyprawki to ja dopiero zaczne kupować po świętach. Jedyne co to chce jak będę w Polsce kupić dwa otulacze takie unisex bo jeszcze nie będę znała płci bo teraz na tym usg za wcześnie a kolejne dopiero w 21tc.
Wozek mam już wybrany (no powiedzmy) bo chce albo bugaboo, stokke, icandy lub Joolz.
Z łóżeczek to z corkami mialam dwa łóżeczka odrazu, a tym razem chce najpierw mała dostawkę np ta z chicco a później kupi się większe lozeczko.
Za pieluchy wielorazowe podziwiam! Ja wole dorzucić kilka monet i kupić jednorazowe organiczne i takie szybciej biodegradowalne niż prac (jakby nie patrzeć detergenty do prania tez szkodzą środowisku). Ja już teraz mam dużo prania bo zwykle ciuchy, mundurki szkolne dziewczyn, przyjdą jeszcze ciuszki maluszka i już kompletnie nie mam ochoty czasu i miejsca na pranie pieluch, a nie chce tez robić z siebie niewolnicy prania i sprzątania bo czasu dla siebie tez potrzebujemy )
Ja to tu tak rzadko się odzywam, ale brak czasu. Córki teraz miały tydzień ferii w szkole wiec trzeba było je jakoś zająć, a i rodzice na tydzień przylecieli nas odwiedzić. Widziałam wasze cudne brzuszki! Wow jak zazdroszczę. Ja kupiłam sobie już spodnie ciążowe i dwie bluzki ale nic u mnie jeszcze nie widać. Dziś skończyłam 10tydzien! Coś strasznie wolno mi czas leci w tej ciazy...
Nudności ustały i już nie są tak intensywne, teraz czekam na usg za dwa tygodnie będzie już prenatalne a za tydzień będę mieć podbierana krew na test pappa.
Jedyne co to piersi bolą i podbrzusze. Ostatnie usg miałam dwa tyg temu po krwawieniu, teraz wszystko sie unormowalo ale ciagle schizuje jak tam się ma maluszek...
Co do wyprawki to ja dopiero zaczne kupować po świętach. Jedyne co to chce jak będę w Polsce kupić dwa otulacze takie unisex bo jeszcze nie będę znała płci bo teraz na tym usg za wcześnie a kolejne dopiero w 21tc.
Wozek mam już wybrany (no powiedzmy) bo chce albo bugaboo, stokke, icandy lub Joolz.
Z łóżeczek to z corkami mialam dwa łóżeczka odrazu, a tym razem chce najpierw mała dostawkę np ta z chicco a później kupi się większe lozeczko.
Za pieluchy wielorazowe podziwiam! Ja wole dorzucić kilka monet i kupić jednorazowe organiczne i takie szybciej biodegradowalne niż prac (jakby nie patrzeć detergenty do prania tez szkodzą środowisku). Ja już teraz mam dużo prania bo zwykle ciuchy, mundurki szkolne dziewczyn, przyjdą jeszcze ciuszki maluszka i już kompletnie nie mam ochoty czasu i miejsca na pranie pieluch, a nie chce tez robić z siebie niewolnicy prania i sprzątania bo czasu dla siebie tez potrzebujemy )
reklama
Majaga
To jest ten uszczelniacz. Na opakowaniu za dużo informacji nie ma. Myślisz, ze mogę się nie martwić?Jak patrzę w internetach to składy są różne. Na opakowaniu powinnaś mieć info co jest w środku(w przypadku zatrucia), znaczek mutagenności by mnie zaniepokoił(człowiek z gwiazdą na piersi) albo znaczek szkodliwości dla środowiska(zdechła ryba). Poza tym chyba bym się nie przejęła na twoim miejscu
Załączniki
Podziel się: