KINDERBUENOO88
Fanka BB :)
hehe ja tez, Skarbka z gor
To jesteśmy sąsiadkami fajnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
GratulacjeDziewczyny Pani doktor napisała mi że wyniki Dna są prawidłowe i będzie dziewczynka !!!!!! Aaaaaaa
Cześć dziewczyny, muszę się pochwalić, że w końcu zjadłam cały obiad bez mdłości i wymiotów w połowie jedzenia [emoji1] Czuję się o wiele lepiej, mdłości przeszły z dnia na dzień! Dzisiaj zaczynamy 14 tydzień (13+0) i nie mogę uwierzyć, że to już koniec 1 trymestru! A przecież dopiero robiłam test [emoji85]
Jak wy się czujecie i jak Wasze objawy?
Ja też po wejściu w 2 trymestr czuje się dużo lepiej teraz czeka nas ten lepszy czas
Dziewczyny Pani doktor napisała mi że wyniki Dna są prawidłowe i będzie dziewczynka !!!!!! Aaaaaaa
To prawda - wbrew ogólnej opinii najbezpieczniejsze miejsce dla dziecka jest na środku z tylu na kanapie, ja się zdziwiłam, ale najnowsze testy właśnie tak wykazują. Z przodu dziecko też może jeździć ale muszą być wyłączone poduszki powietrzne i wtedy koniecznie tyłem w kier. jazdy.Ja mam łupinę po synku. Jeździł w niej rok i w sumie jeszcze by mógł ale już go przesadziliśmy w kolejny fotelik. I tak łupina maxi cosi a teraz mamy be safe z baza. Byliśmy na dobieraniu do auta w fotelik. Info i mega obsługa! Wprawdzie cena fotelika nas zszokowała ale cóż - ponoć najlepszy w swojej klasie.
Dodatkowo dowiedzieliśmy się kilku mitów. Ze montowanie fotelika za kierowca jest najbezpieczniejsze. Ponoć nie ma na to żadnych badań, a w przypadku wypadku kierowca rzeczywiście odruchowo siebie chronił to musiałby być jakiś super szkolony kierowca jak z boru czy innych takich.
Ze za pasażerem jest tak samo bezpiecznie a plus dodatkowy, ze w razie awaryjnego postoju dziecko zawsze wyjmujemy od strony pobocza.
Druga sprawa to ze dziecko powinno jeździć samo z tylu. Z umieszczonym lusterkiem ( ja zawsze jeździłam i jeżdżę z tylu ) ale rodzic z tylu jest zagrożeniem dla dziecka w przypadku wypadku. Nawet zapięty bo rodzic z tylu z dzieckiem nie zapiety to grzech główny.
To prawda - wbrew ogólnej opinii najbezpieczniejsze miejsce dla dziecka jest na środku z tylu na kanapie, ja się zdziwiłam, ale najnowsze testy właśnie tak wykazują. Z przodu dziecko też może jeździć ale muszą być wyłączone poduszki powietrzne i wtedy koniecznie tyłem w kier. jazdy.
To samo tyczy się ubierania dziecka do samochodu - podobno kurtki, kombinezony sprawiają, że fotelik traci swoje bezpieczne funkcje w jakimś tam %. Ale jak nie ubrać dziecka w zimie do zimnego samochodu? Fakt teraz są te kombinezono-otulacze do fotelików (zastanawiam się nad kupnem), ale też nie chce się dać zwariować. Zastanawiam się jak rozwiąże temat dwóch fotelików na tylnym siedzeniu i siebie pośrodku (w przypadku dłuższych podróży)
To prawda - wbrew ogólnej opinii najbezpieczniejsze miejsce dla dziecka jest na środku z tylu na kanapie, ja się zdziwiłam, ale najnowsze testy właśnie tak wykazują. Z przodu dziecko też może jeździć ale muszą być wyłączone poduszki powietrzne i wtedy koniecznie tyłem w kier. jazdy.
To samo tyczy się ubierania dziecka do samochodu - podobno kurtki, kombinezony sprawiają, że fotelik traci swoje bezpieczne funkcje w jakimś tam %. Ale jak nie ubrać dziecka w zimie do zimnego samochodu? Fakt teraz są te kombinezono-otulacze do fotelików (zastanawiam się nad kupnem), ale też nie chce się dać zwariować. Zastanawiam się jak rozwiąże temat dwóch fotelików na tylnym siedzeniu i siebie pośrodku (w przypadku dłuższych podróży) chyba Zuzka wtedy na pierwsze 3/4 miesiące będzie przesiedlona do przodu