reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

Hej dziewczyny, ja nie mam żadnych przeczuć szczerze mówiąc. Najważniejsze żeby było całe i zdrowe ❤ Dzisiaj u nas 11t5d i tak się zastanawiam kiedy wkoncu będzie widać brzuszek? Wiem ze nie od razu Karakow zbudowano ale nie mogę się już doczekać buziaki.
Ja to już mam duży brzuch mówię Wam. Jak w pierwszej ciąży w 20 tygodniu... Jaka ja będę wielką

reklama
Robisz moje ulubione danie. Uwielbiałam przed ciąża i nawet raz w ciąży zrobiłam..nie ruszyłam nawet coś mnie odrzucilo[emoji21][emoji4]
Zależy, która to Twoja ciąża? [emoji5] Jeśli pierwsza to później widać.

Właśnie zabieram się za robienie makaronu z pesto i parmezanem - bez wątpienia smaki na słone, wyraziste, pikantne, kwaśne mam.

Dziś 10 tc zaczęłam (9+0), a i tak mam wrażenie, że jest to jedna z najmłodszych ciąży na forum [emoji28]

Kurczę powiem Wam, że strasznie dużo płacze ostatnio, dramat.

Hej dawno się nie odzywałam, ale mdłości i wymioty plus bezsenność nieźle dały mi w kość przez ostatnie tygodnie.. Na szczęście od kilku dni forma już dużo lepsza, dzisiaj nawet dałam radę zrobić małe zakupy spożywcze czyli pierwszy raz od 4 tygodni poczułam się na tyle dobrze, aby wybrać się gdzieś dalej niż tylko do lekarza czy na pobranie krwi.

Dzisiaj byliśmy też na usg genetycznym i maluszek ma 49 mm, serduszko bije 159 uderzeń, kość nosowa widoczna, NT 0,72. Żadnych dadatkowych badań z krwi i testów nie robię, wierzę że z maluszkiem wszystko jest dobrze :D wg usg dzisiaj 11+5, następne mamy 16 grudnia i będzie to jakoś w połowie 19 tygodnia.
W ogóle to maleństwo chyba drzemało, bo niewiele się ruszało, obie rączki trzymało do góry koło główki i do tego nóżki/stópki miało cały czas skrzyżowane :)

Odnośnie wielkości brzuszka to u mnie narazie nic nie widać, mimo drugiej ciąży. W poprzedniej zaczął rosnąć dopiero koło 15-16 tygodnia, mimo ciąży bliźniaczej.

Cześć [emoji4][emoji870]
Dzidziuś leżał na Kozaka [emoji41]
Uwielbiam takie dobre wiadomości [emoji4]
Hej dawno się nie odzywałam, ale mdłości i wymioty plus bezsenność nieźle dały mi w kość przez ostatnie tygodnie.. Na szczęście od kilku dni forma już dużo lepsza, dzisiaj nawet dałam radę zrobić małe zakupy spożywcze czyli pierwszy raz od 4 tygodni poczułam się na tyle dobrze, aby wybrać się gdzieś dalej niż tylko do lekarza czy na pobranie krwi.

Dzisiaj byliśmy też na usg genetycznym i maluszek ma 49 mm, serduszko bije 159 uderzeń, kość nosowa widoczna, NT 0,72. Żadnych dadatkowych badań z krwi i testów nie robię, wierzę że z maluszkiem wszystko jest dobrze :D wg usg dzisiaj 11+5, następne mamy 16 grudnia i będzie to jakoś w połowie 19 tygodnia.
W ogóle to maleństwo chyba drzemało, bo niewiele się ruszało, obie rączki trzymało do góry koło główki i do tego nóżki/stópki miało cały czas skrzyżowane :)

Odnośnie wielkości brzuszka to u mnie narazie nic nie widać, mimo drugiej ciąży. W poprzedniej zaczął rosnąć dopiero koło 15-16 tygodnia, mimo ciąży bliźniaczej.

Ja wg OM tez 9+0. Termin na 29.05. A z usg na 27.05. Także tez jedna z młodszych majówek. A brzuch tez mam ogromny. Jak w 4 mc. W pierwszej cięży tak szybko nie było widać. Ogólnie od dwóch dni odczuwam zmęczenie. Wczoraj po przytulankach czułam jakby takie skurcze w środku i trochę się zestresowałam ale w sumie chyba wszystko ok.

Hej dziewczyny, ja nie mam żadnych przeczuć szczerze mówiąc. Najważniejsze żeby było całe i zdrowe [emoji3590] Dzisiaj u nas 11t5d i tak się zastanawiam kiedy wkoncu będzie widać brzuszek? Wiem ze nie od razu Karakow zbudowano ale nie mogę się już doczekać buziaki.
U mnie już brzuszek zaczął być widoczny w 8/9 tygodniu i mam wrażenie, że rośnie w zastraszającym tempie. Jeśli to Twoja pierwsza ciąża to musisz dłużej poczekać. U mnie przy pierwszej ciąży pzez cały I trymest nie było widać, że jestem w ciąży. [emoji4]
Zależy, która to Twoja ciąża? [emoji5] Jeśli pierwsza to później widać.

Właśnie zabieram się za robienie makaronu z pesto i parmezanem - bez wątpienia smaki na słone, wyraziste, pikantne, kwaśne mam.

Dziś 10 tc zaczęłam (9+0), a i tak mam wrażenie, że jest to jedna z najmłodszych ciąży na forum [emoji28]

Kurczę powiem Wam, że strasznie dużo płacze ostatnio, dramat.
Mniam, mniam, narobiłaś mi smaka.

Ja jestem z teamu staruszek. Dzisiaj zaczyna mi się 14 tydzień. [emoji1]

@Damalw

Ja mam usg prenatalne wedle OM 13+3 wiec nie wiem czy to jest zle. Ogolnie robia do 14tc od 11tc czyli od 11+1 do 13+6. I tez sie pytalam poloznych czy to nie bedzie za pozno itd bo sie stresowalam to 3 rozne polozne mi mowily, ze spokojnie bedzie dobry ten termin. Ja bym nic nie zmieniala na Twoim miejscu

reklama
No to brzuszek będzie pewnie później widoczny [emoji848] Ja w 1 ciąży zauważyłam brzuszek dopiero koło 14/15 tygodnia o ile dobrze pamiętam. A teraz już mam ale bardziej od wzdęć niż od dzidziusia [emoji3]
Nic się nie martw! Będzie dobrze - tak musimy myśleć i tak musimy się nastrajać. Będzie dobrze i koniec kropka!
W pierwszej ciąży brzuszek nieśmiało pojawil się dopiero między 17-19 tyg.
Teraz w drugiej /aktualnie 12+1/ coś się zaczyna dziać, ale to dopiero popołudniami i zdecydowanie czuje, że to od wzdęć i nieregularnego wypróżniania się z którym mam klopot od samego początku ciąży... ehhh

Do góry