reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Gin mówiła ze dzidzia musi mieć minimum 45mm do badania prenatalnego.

Zrób aferę w recepcji że popełnili błąd.

Po wizycie
Serduszko 175uderzen na min
Ładnie się rozwija.
Widać lekką przepuklinę ale w tym tyg to jeszcze może być normalbe (11 tydz).
Ważne by na prenatalnych nie było.
Ruszało rączkami i nóżkami.
Ma wielkość 35mm
Usłyszeliśmy serduszko.
Termin z usg wypada 15.05 ale gin zweryfikuje po prenatalnych.

Szkoda, że nie pamiętałam i jaka długość była wczoraj…
Nie wiem też jaka długość będzie po dwunastym tygodniu ciąży. Ale skoro zaleca się od dwunastego tygodnia ciąży, czy nawet od jedenastego to sądzę że chyba wiedzą co robią

reklama
Kurde dziewczyny właśnie dzwoniła do mnie szefowa, że mam wypisywane ciągle zwolnienia na adres teściów, gdzie niedawno jeszcze mieszkałam.. Ktoś miał taką sytuację? Jutro lecę do zusu, ale trochę się stresuję..
A zmieniłam adres w recepcji przed pierwszym wzięciem zwolnienia..

Ogólnie, na zwolnienie musi być podany adres pod którym obecnie przebywasz. Chodzi głównie o ewentualną kontrolą bo po to jest ta informacja.

Ja swoją wizytę mam dopiero we wtorek i już się denerwuję ;) Tak długo jeszcze mi się w tej ciąży nie zdarzyło czekać na usg (miałam już 5, ze względu na torbiel!). A tu torbiel zniknęła, i trzy tygodnie oczekiwania na badanie... Ostatnie dwa dni mniej boli mnie brzuch od rozciągania ale dostałam w tym tygodniu takich mdłości że aż mi słabo :( No masakra to jest, szczególnie w pracy...
Pytanie mam do tych co im bakterie w moczu wyszły - to jest jakieś rozszerzone badanie moczu czy jak? Bo ja miałam zlecone tylko standardowe i tam nic o bakteriach ani słowa... Nie wiem czy mam lekarza przycisnąć czy co. Glukozy na czczo też nie zlecił. A tak wszystkie badania chyba mam w normie, żelazo na granicy ale jeszcze w normie.
Co do prenatalnych to ta wizyta to będzie 11t2d więc za wcześnie, za samą wizytę ze standardowym usg lekarz kasuje 250, ciekawa jestem ile krzyknie za pappa/usg prenatalne. Najwyżej zrobię u niego samo usg i poproszę o skierowanie na pappa i zrobię za darmo na NFZ, bo w moim wieku jest już od dawna za darmo.
Stresuję się tymi prenatalnymi. I wizytą, czy w ogóle wszystko jest ok. Wracają mi wspomnienia z poprzedniej ciąży i ciężko mi na duszy :( Chciałabym żeby już była wiosna...
Też chcę już wiosnę!

Dziewczyny, co do prenatalnych, mam wizytę na usg 30.11. Według om jest to 12+1, według usg 11+1 czyli tydzień różnicy. Teraz zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Z drugiej strony, ja patrze tylko i wyłącznie na tygodnie według om ponieważ wiem kiedy zaszłam w ciąże, była tylko jedna taka możliwość ;) chociaż mój ginekolog twierdzi że tydzień później, co dla mnie jest abstrakcją :oops::oops::oops:

Nie no, raczej dobry termin. Bierz pod uwagę, że do zapłodnienia mogło dojść chwilkę później bo mogła się owulacja przesunąć, a plemniki potrafią „wytrwać” trochę czasu w nas :)

reklama
Do góry