reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Kurde dziewczyny właśnie dzwoniła do mnie szefowa, że mam wypisywane ciągle zwolnienia na adres teściów, gdzie niedawno jeszcze mieszkałam.. Ktoś miał taką sytuację? Jutro lecę do zusu, ale trochę się stresuję..
A zmieniłam adres w recepcji przed pierwszym wzięciem zwolnienia..

reklama
Dziewczyny, mam problem. Usg genetyczne mam wyznaczony dopiero na 22 listopada, według OM to będzie 13+5( według usg ciąża jest starszy o jakieś trzy lub cztery dni).
Zastanawiam się i trochę martwię czy to nie jest za późno? Mało tego… Moja lekarz kazała mi się pokazać z kompletem badań 27 listopada co jest nierealne bo na sam wynik czekam 14 dni. Zastanawiam się jakie ma znaczenie aby dość szybko pojawić się z badaniami. Być może szukać gdzie indziej terminu...

Gin mówiła ze dzidzia musi mieć minimum 45mm do badania prenatalnego.

Kurde dziewczyny właśnie dzwoniła do mnie szefowa, że mam wypisywane ciągle zwolnienia na adres teściów, gdzie niedawno jeszcze mieszkałam.. Ktoś miał taką sytuację? Jutro lecę do zusu, ale trochę się stresuję..
A zmieniłam adres w recepcji przed pierwszym wzięciem zwolnienia..

Zrób aferę w recepcji że popełnili błąd.

Po wizycie
Serduszko 175uderzen na min
Ładnie się rozwija.
Widać lekką przepuklinę ale w tym tyg to jeszcze może być normalbe (11 tydz).
Ważne by na prenatalnych nie było.
Ruszało rączkami i nóżkami.
Ma wielkość 35mm
Usłyszeliśmy serduszko.
Termin z usg wypada 15.05 ale gin zweryfikuje po prenatalnych.

Hej dziewczyny właśnie dzisiaj byłam na wizycie z usg 9w1d. Fasolka ma 25,49 mm i seduszko bije 171/min.
Rozmawialiśmy dzisiaj właśnie z lekarzem o badaniach prenatalnych. Koszt 500 zł tego pappa i 2100 ten nifty. Któraś z was robiła ten droższy jestem po poronieniu w tamtym roku i mam trombofilię to mi wyszło w genach.

@Damalw

Ja mam usg prenatalne wedle OM 13+3 wiec nie wiem czy to jest zle. Ogolnie robia do 14tc od 11tc czyli od 11+1 do 13+6. I tez sie pytalam poloznych czy to nie bedzie za pozno itd bo sie stresowalam to 3 rozne polozne mi mowily, ze spokojnie bedzie dobry ten termin. Ja bym nic nie zmieniala na Twoim miejscu
Ja jednak umowiłabym się wcześniej. W pierwszej ciąży miałam sytuację że synek leżał tak że nie można było ocenić przezierności i za nic nie chciał się przekręcić bo spał. Musiałam przyjść kilka dni później na ponowne badanie i dopiero wtedy się udało. Zawsze moszna późniejsze odwołać jeśli pierwsze wyjdzie dobrze.

Ja jednak umowiłabym się wcześniej. W pierwszej ciąży miałam sytuację że synek leżał tak że nie można było ocenić przezierności i za nic nie chciał się przekręcić bo spał. Musiałam przyjść kilka dni później na ponowne badanie i dopiero wtedy się udało. Zawsze moszna późniejsze odwołać jeśli pierwsze wyjdzie dobrze.
Moszna :) :) :) można oczywiście :)

Dziewczyny, co do prenatalnych, mam wizytę na usg 30.11. Według om jest to 12+1, według usg 11+1 czyli tydzień różnicy. Teraz zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Z drugiej strony, ja patrze tylko i wyłącznie na tygodnie według om ponieważ wiem kiedy zaszłam w ciąże, była tylko jedna taka możliwość ;) chociaż mój ginekolog twierdzi że tydzień później, co dla mnie jest abstrakcją :oops::oops::oops:

reklama
Do góry