reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Myślicie że tydzień 11+6 to za wcześnie na usg prenatalne? Lekarka kazała mi znaleźć termin tydzień później ale od tego czasu nie udostępniła żadnych terminów na stronie internetowej. Może kazała później bo wie że jej usg mierzy lepiej jak dziecko jest większe?

Hej
A jak tam u Ciebie ? Byłaś już u ginekologa? Buziaki [emoji8]

Hej, dzięki za pamięć. Dzwoniłam do ginekologa zaraz po otrzymaniu wyników. Powiedział "no to jest Pani w ciąży, natura jest niesamowita". Kazał przyjść na wcześniej ustaloną wizytę czyli 30.10 i zobaczymy co tam słychać

Dmalw a masz już dzieci? Ja w pierwszej ciąży zagrożonej leżałam cały czas, to rozleniwia okropnie. Teraz nawet jak bardzo źle się czuję to nie ma upros, muszę wstać ogarnąć dzieci i zaprowadzić córkę do przedszkola. Dziś mam bardzo słaby dzień, szłam sapiac, wymiotować mi się chce no ale córki w przedszkolu nie zostawię. Ledwo żywa ale doczolgalam się po nią.

Dmalw a masz już dzieci? Ja w pierwszej ciąży zagrożonej leżałam cały czas, to rozleniwia okropnie. Teraz nawet jak bardzo źle się czuję to nie ma upros, muszę wstać ogarnąć dzieci i zaprowadzić córkę do przedszkola. Dziś mam bardzo słaby dzień, szłam sapiac, wymiotować mi się chce no ale córki w przedszkolu nie zostawię. Ledwo żywa ale doczolgalam się po nią.

Nie mam dzieci.
Jakbym miała to trochę inna bajka. Wtedy nie ma, ze nie mam siły.

Dmalw dokładnie z dziećmi leżeć plackiem się nie da. Może postaraj się zmusić żeby codziennie na spacery chodzić, w parku książkę poczytać? Ja mieszkam na wsi, jakbym chodziła sama po wsi to by ludzie w oknach stali że pewnie mi odbiło że tak sama laze no i ciężko się zmusić bo lenistwo bierze górę.

Myślicie że tydzień 11+6 to za wcześnie na usg prenatalne? Lekarka kazała mi znaleźć termin tydzień później ale od tego czasu nie udostępniła żadnych terminów na stronie internetowej. Może kazała później bo wie że jej usg mierzy lepiej jak dziecko jest większe?

Mi kazali przyjść dokładnie w takim terminie, idę dziś, dam znak wieczorem

Dokładnie [emoji16] Ja też w pierwszej ciąży dużo leżałam. Teraz się juz tak nie da. Staram się tak ogarnąć czas, by jak mala śpi, to chociaż położyć się na chwilę. Jednak częściej muszę wybierać albo leżenie, albo np. prasowanie [emoji85]

@Dmalw... Trochę Ci po cichu zazdroszczę [emoji12] Jednak co za dużo to niezdrowo. Myślę że za chwilę będziesz miała kolejne usg, skończą się mdłości i zaczniesz czuć radochę z bycia w ciąży. Trzymaj się [emoji8]

reklama
Najlepiej prenatalne robić w 12 tygodniu wiec 11+ to jest dobry tydzień. Ja nie wiem skąd biorę siły ale myśle ze to przez to ze dzień zaczynam od basenu i później jakoś leci. Zmęczenie dopada mnie tak ok 16/17- wtedy ucinam sobie drzemkę i później znów power. Ale na dobre zasypiam przed 21:)

Do góry