reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Hej. Ja właśnie czekam w kolejce do labo. Gin prywatnie ale, że pracuje w szpitalu i ma też wizyty na NFZ to mam badania na NFZ.
Swoją drogą masakra tak jak wszystkie nas poczytałam.. dlaczego kobiety w ciąży mają obawę żeby powiedzieć o tym szefostwu :/ Chory jest ten świat, że są to szczęśliwe momentu naszego życia a niestety - mamy jakieś nieprzyjemności z tego tytułu chociażby w pracy :(

reklama
Dzień dobry. Za wszystkie wizytujace trzymam kciuki i powodzenia. :) ja właśnie idę podrzemac, dzieci w przedszkolu, mąż w pracy to cisza w domu. [emoji4] Wstanę koło 11 pewnie obiad ogarnąć i mieszkanie [emoji23][emoji2960] Miłego dnia [emoji4]

Dzień Dobry, wczoraj rodzina męża się dowiedziała o ciąży. Rodzice i rodzeństwo zaskoczeni ,ale szczęśliwi.

W którym dokładnie tygodniu macie badanie prenatalne ustalone. ?Pytam bo myślę czy u mnie przed weekend listopadowym czy po. 28.10 wychodzi 11t 6 d, a 4.11 12t 6 d. Za dwa lub trzy tyg. Jestem ciekawa jak to u Was wypada, choć pewnie zależy od decyzji lekarza kiedy najlepiej wykonać to badanie. W środę wizyta więc nie będę już czekać w niepewności kiedy USG. Póki co myślę i analizuje.

Dziewczęta, dzień dobry!
Pytałam już raz, ale zapytam jeszcze. Jak z badaniami w I trymestrze? Robicie prywatnie i płacicie czy na NFZ?

Prywatnie więc płacę.

Hej. Ja właśnie czekam w kolejce do labo. Gin prywatnie ale, że pracuje w szpitalu i ma też wizyty na NFZ to mam badania na NFZ.
Swoją drogą masakra tak jak wszystkie nas poczytałam.. dlaczego kobiety w ciąży mają obawę żeby powiedzieć o tym szefostwu :/ Chory jest ten świat, że są to szczęśliwe momentu naszego życia a niestety - mamy jakieś nieprzyjemności z tego tytułu chociażby w pracy :(

Niestety taka PL. Ale też w prawie jest że przesłane L4 ciążowe z symbolem B jest równoznaczne z poinformowaniem o ciąży pracodawcę.

Dzień Dobry, wczoraj rodzina męża się dowiedziała o ciąży. Rodzice i rodzeństwo zaskoczeni ,ale szczęśliwi.

W którym dokładnie tygodniu macie badanie prenatalne ustalone. ?Pytam bo myślę czy u mnie przed weekend listopadowym czy po. 28.10 wychodzi 11t 6 d, a 4.11 12t 6 d. Za dwa lub trzy tyg. Jestem ciekawa jak to u Was wypada, choć pewnie zależy od decyzji lekarza kiedy najlepiej wykonać to badanie. W środę wizyta więc nie będę już czekać w niepewności kiedy USG. Póki co myślę i analizuje.

Badania prenatalna pierwsze miedzy 12-13 tyg musza być zrobione ja mam w 12tyg 3dniu.

Przeziębienie chtva odpuszcza. Tylko w nosie wierci.

Zdejmuję dziś hybrydy i na okres ciąży nie zakładam.

Powodzenia dla wizytujących.

A co do krwawień może być też od krwiaka więc nie ma co się bać. Będzie dobrze. Nie martwcie się wierze że każda z Nas do końca przetrwa i przytuli w przyszłym roku maleństwo.

ja robię równo za tydzień i to będzie 12t4d. A 2 dni później mam wizytę :)

Ja jestem zapisana na przyszłą sobotę, będę wtedy w tygodniu 11+6

A skad jestes? Ja mam do szpitala gdzie jezdze na wizyty na Nfz 30km w 1 strone, ale mysle ze i tak warto,jak pamietam ile kasy z corcia poszlo jak prywatnie wszystko robilam.
Obecnie Spod Krakowa. Ale u mnie w mieście nie ma dobrych lekarzy wiec ciaze prowadzę w krk. Prowadzil moja pierwsza ciaze, zreszta lekko patologiczna z uwagi na podejrzenie nowotwora i szczerze nie wyobrażam sobie żeby teraz prowadził ja ktoś inny. A Prenatalne tez robię prywatnie bo z tego co wiem to te na NFZ przeprowadzają młodzi niedoświadczeni specjaliści. Także zdecydowałam się na prywatne pomimo ze przysługuje mi na NFZ.

reklama
Dziewczęta, dzień dobry!
Pytałam już raz, ale zapytam jeszcze. Jak z badaniami w I trymestrze? Robicie prywatnie i płacicie czy na NFZ?

Ja mam wszystko w pakiecie w enel med chociaż pisałam już o tym, terminy na usg są z kosmosu, więc robię u nich tylko analitykę. Na NFZ nie próbowałam

Do góry