reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Hej. Ja właśnie czekam w kolejce do labo. Gin prywatnie ale, że pracuje w szpitalu i ma też wizyty na NFZ to mam badania na NFZ.
Swoją drogą masakra tak jak wszystkie nas poczytałam.. dlaczego kobiety w ciąży mają obawę żeby powiedzieć o tym szefostwu :/ Chory jest ten świat, że są to szczęśliwe momentu naszego życia a niestety - mamy jakieś nieprzyjemności z tego tytułu chociażby w pracy :(

Ja w pracy powiedziałam szefowi, żeby nie kazał mi za dużo podróżować (normalnie wrzesień i październik spędziłabym na lotniskach :-( ) i najbliższym współpracownikom, żeby się przygotowali na moją długą nieobecność. W zasadzie wszyscy gratulowali, bo u nas dobra atmosfera, ale mają też trochę strachu w oczach :-) generalnie cieżko mi w pracy, bo i jakieś eventy, wyjazdy, a jak za długo siedzę to mam gazy i brzuch boli. Więc zwolnienie planuje szybciej niż pózniej.

reklama
Dzień Dobry, wczoraj rodzina męża się dowiedziała o ciąży. Rodzice i rodzeństwo zaskoczeni ,ale szczęśliwi.

W którym dokładnie tygodniu macie badanie prenatalne ustalone. ?Pytam bo myślę czy u mnie przed weekend listopadowym czy po. 28.10 wychodzi 11t 6 d, a 4.11 12t 6 d. Za dwa lub trzy tyg. Jestem ciekawa jak to u Was wypada, choć pewnie zależy od decyzji lekarza kiedy najlepiej wykonać to badanie. W środę wizyta więc nie będę już czekać w niepewności kiedy USG. Póki co myślę i analizuje.

Lepiej pójść wcześniej niż pózniej, bo jak będzie za wcześnie to pózniej zrobią, a jak za późno to badania nie będzie w ogóle.

Z prenatalnymi - bobas musi mieć 45mm :) Ostatnio znajomej nie wykonali USG bo maleństwo miało 43 czy 44mm :)

Więc tak jak ktoś pisał na spokojnie miedzy 12-13 tyg najlepiej :)

Ja też robię wszystko prywatnie - koszta powalają :o

Lepiej pójść wcześniej niż pózniej, bo jak będzie za wcześnie to pózniej zrobią, a jak za późno to badania nie będzie w ogóle.
Zdam się na lekarza. Jeśli uzna że lepiej po weekendzie listopadowym to jakoś wytrzymam, choć może nie być tak lekko.

Męczę serek wiejski z bułeczka i nie mogę zjeść. Wczoraj u męża rodziców był tort bo urodziny młodszej siostry jutro 15.10 i nie mogłam patrzeć na niego ehh. A wcześniej to nie do pomyślenia że ja nie zjem ciasta.

Kochane ja już drugi raz tuliłam toaletę dzisiaj :(a pomyśleć, że jeszcze do niedawna cieszyłam się brakiem wymiotów i liczyłam, że pierwszy trymestr przejdzie mi pomijając ten obiaw...mam nadzieję, że u Was znacznie lepiej

W zeszlym tygodniu miałam termin. 10+3 dzidziuś ma 3,7cm i pięknie macha rączkami i nóżkami. Ostatnie 5 tygodni miałam koszmarne mdłości całymi dniami, ale powoli się już wyciszają. Na plusie mam 2,7kg bo przy miłościach tylko słodkie rzeczy pomagały mi się pozbierać i jakoś funkcjonować. Prenatalne mamy zaplanowane na 12+4 i robimy test Harmony. W Niemczech kosztuje 229€ prywatnie. Po skończonym 14 tygodniu mogą podać z testu krwi płeć dziecka.

Ja tez wszystko prywatnie robię. Jest tego mnóstwo plus co dwa tygodnie badania tarczycy. Koszty ogromne :( ale na NFZ sa u nas takie kolejki zajmuje to tyle czasu.

reklama
Kochane ja już drugi raz tuliłam toaletę dzisiaj :(a pomyśleć, że jeszcze do niedawna cieszyłam się brakiem wymiotów i liczyłam, że pierwszy trymestr przejdzie mi pomijając ten obiaw...mam nadzieję, że u Was znacznie lepiej

Bardzo Ci współczuję. :( ja też miałam takie dni i dzisiaj też się zapowiada....

Do góry