reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

Hej. Ja właśnie czekam w kolejce do labo. Gin prywatnie ale, że pracuje w szpitalu i ma też wizyty na NFZ to mam badania na NFZ.
Swoją drogą masakra tak jak wszystkie nas poczytałam.. dlaczego kobiety w ciąży mają obawę żeby powiedzieć o tym szefostwu :/ Chory jest ten świat, że są to szczęśliwe momentu naszego życia a niestety - mamy jakieś nieprzyjemności z tego tytułu chociażby w pracy :(

Ja w pracy powiedziałam szefowi, żeby nie kazał mi za dużo podróżować (normalnie wrzesień i październik spędziłabym na lotniskach :-( ) i najbliższym współpracownikom, żeby się przygotowali na moją długą nieobecność. W zasadzie wszyscy gratulowali, bo u nas dobra atmosfera, ale mają też trochę strachu w oczach :-) generalnie cieżko mi w pracy, bo i jakieś eventy, wyjazdy, a jak za długo siedzę to mam gazy i brzuch boli. Więc zwolnienie planuje szybciej niż pózniej.

reklama
Dzień Dobry, wczoraj rodzina męża się dowiedziała o ciąży. Rodzice i rodzeństwo zaskoczeni ,ale szczęśliwi.

W którym dokładnie tygodniu macie badanie prenatalne ustalone. ?Pytam bo myślę czy u mnie przed weekend listopadowym czy po. 28.10 wychodzi 11t 6 d, a 4.11 12t 6 d. Za dwa lub trzy tyg. Jestem ciekawa jak to u Was wypada, choć pewnie zależy od decyzji lekarza kiedy najlepiej wykonać to badanie. W środę wizyta więc nie będę już czekać w niepewności kiedy USG. Póki co myślę i analizuje.

Lepiej pójść wcześniej niż pózniej, bo jak będzie za wcześnie to pózniej zrobią, a jak za późno to badania nie będzie w ogóle.

Z prenatalnymi - bobas musi mieć 45mm :) Ostatnio znajomej nie wykonali USG bo maleństwo miało 43 czy 44mm :)

Więc tak jak ktoś pisał na spokojnie miedzy 12-13 tyg najlepiej :)

Ja też robię wszystko prywatnie - koszta powalają :o

Lepiej pójść wcześniej niż pózniej, bo jak będzie za wcześnie to pózniej zrobią, a jak za późno to badania nie będzie w ogóle.
Zdam się na lekarza. Jeśli uzna że lepiej po weekendzie listopadowym to jakoś wytrzymam, choć może nie być tak lekko.

Męczę serek wiejski z bułeczka i nie mogę zjeść. Wczoraj u męża rodziców był tort bo urodziny młodszej siostry jutro 15.10 i nie mogłam patrzeć na niego ehh. A wcześniej to nie do pomyślenia że ja nie zjem ciasta.

Kochane ja już drugi raz tuliłam toaletę dzisiaj :(a pomyśleć, że jeszcze do niedawna cieszyłam się brakiem wymiotów i liczyłam, że pierwszy trymestr przejdzie mi pomijając ten obiaw...mam nadzieję, że u Was znacznie lepiej

W zeszlym tygodniu miałam termin. 10+3 dzidziuś ma 3,7cm i pięknie macha rączkami i nóżkami. Ostatnie 5 tygodni miałam koszmarne mdłości całymi dniami, ale powoli się już wyciszają. Na plusie mam 2,7kg bo przy miłościach tylko słodkie rzeczy pomagały mi się pozbierać i jakoś funkcjonować. Prenatalne mamy zaplanowane na 12+4 i robimy test Harmony. W Niemczech kosztuje 229€ prywatnie. Po skończonym 14 tygodniu mogą podać z testu krwi płeć dziecka.

Ja tez wszystko prywatnie robię. Jest tego mnóstwo plus co dwa tygodnie badania tarczycy. Koszty ogromne :( ale na NFZ sa u nas takie kolejki zajmuje to tyle czasu.

reklama
Kochane ja już drugi raz tuliłam toaletę dzisiaj :(a pomyśleć, że jeszcze do niedawna cieszyłam się brakiem wymiotów i liczyłam, że pierwszy trymestr przejdzie mi pomijając ten obiaw...mam nadzieję, że u Was znacznie lepiej

Bardzo Ci współczuję. :( ja też miałam takie dni i dzisiaj też się zapowiada....

Do góry