reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Hej

Ja 2 razy rodziłam naturalnie i 1 cc miałam. Boję się i tego i tego. O CC dowiedziałam się w 25tc że będę musiała mieć ze względu na rozejscie spojenia lonowego i za duże ryzyko żeby rodzic SN. Więc myślę że jak będzie wszystko ok to będę mogła rodzic naturalnie. Chociaż źle wspominam poród bo syna mi wyciskal lekarz bo główka się zaklinowala w kanale i rodziła od 17 do 10.50 następnego dnia.

Ja jestem że Śląska.

Mi już powoli mdłości i zmęczenie przechodzi. . Piersi dalej bolą. Dzisiaj mam wizytę i dobrze bo jak długo pochodzę to strasznie napina mi się brzuch i rwie. A biorę nospe 3razy dziennie.

Dzień dobry wszystkim [emoji4]

Gratuluję udanych wizyt wszystkim [emoji106]
Ja odliczam godziny już do jutra. Jak jutro będzie wszystko ok to dla mnie znak by już zacząć się poważnie na maksa cieszyć [emoji4]

Miałam straszne sny... Śniło mi się że znowu zrobiłam test i okazało się że mam 3 dziecko w brzuchu.. I to na raz.. I tak się w tym śnie zastanawiałam jak to będzie urodzić jeszcze jedno po 3 miesiącach po bliźniakach... Jeeeeeny...

Kurz z komody na mnie dziwnie patrzy..... Muszę dziś cokolwiek posprzątać..

A mi się śni ciagle, ze będę miała bliźniaki i tak mnie to przeraża !

A mój K mówi, ze on chce bliźniaki, ze byłoby super [emoji85][emoji85][emoji85]

u mnie młoda się nie obróciła i jak odeszły mi wody to czekaliśmy do rozwarcia 9cm i co pupa jej utknęła i tak trzeba było zrobić cc :) ja po 8h od cc śmigałam na paracetamolu była chyba 2 doby więc nie ma reguły, jak mnie przenieśli na zwykłą sale to jedna biedna dziewczyna po naturalnym praktycznie tylko stała bo nie mogła siedzieć
Ja miałam cc po 19-tej. Rano po 6 już smigalam. Położna mówi, a miałam przyjść Panią ponizowac. Po 7 pomogła mi się umyć, po 8 dostałam synka a koło południa zdjeto mi cewnik,a zostala tylko kroplowka z glukoza .

Dokładnie. Ja w pierwszej ciąży rzygałam jak kot do ok 16 tc. Przepraszam za takie stwierdzenie, a w tej może ze 2-3 razy i funkcjonuje normalnie. Mdłości miałam może przez 2 tygodnie , a obecnie jestem w połowie 11 TC.

Ja to planuje cc od zawsze. Nie czuje presji, ze będę gorsza matka, ze niby dla dziecka gorzej (sama jestem z cesarki i w dodatku na mieszance). Nigdy mnie poród naturalny nie interesował wiec jeśli będę musiała to będę obrażona na cały świat. Planuje rodzic w prywatnej klinice jeśli nie będzie żadnych podejrzeń co do zdrowia mojego czy dziecka. Jeśli będą to trudno, w publicznym ale i tak cc.

W ogóle wymarzyłam sobie tiramisu. No i oczywiście zonk bo surowe jaja (alkohol miałam pomysł jak zastąpić). Znalazłam jakiś przepis alternatywny i pewnie nie będzie tak pyszne w smaku ale dziś będę robić.

reklama
A czy sa na forum jakies mamy karmiace piersia? Zastanawiam sie jak to jest u Was czy lekarz kazal wam odstawic dziecko od piersi w ciazy? U mnie zdania i lekarzy i poloznych sa podzielone i nikt tak na prawde nie umie mi odpowiedziec na pytanie co robic dalej?

Do góry