Rozumiem Cie. To moja piata ciaza. Póki co tylko jedna nich donosiłam. Dziś mam kolejne usg i lekkie nerwy są.Biust mnie bolal tylko przy 1 ciazy. Później w kolejnej juz nie, ale mdlosci zawsze byly a tu nic, tylko przez dwa tygodnie. To dopiero 7 tc. Ja oszaleje. Biore juz duphaston. Nic tylko czekac do jutra.
reklama
Hej
Ja 2 razy rodziłam naturalnie i 1 cc miałam. Boję się i tego i tego. O CC dowiedziałam się w 25tc że będę musiała mieć ze względu na rozejscie spojenia lonowego i za duże ryzyko żeby rodzic SN. Więc myślę że jak będzie wszystko ok to będę mogła rodzic naturalnie. Chociaż źle wspominam poród bo syna mi wyciskal lekarz bo główka się zaklinowala w kanale i rodziła od 17 do 10.50 następnego dnia.
Ja jestem że Śląska.
Mi już powoli mdłości i zmęczenie przechodzi. . Piersi dalej bolą. Dzisiaj mam wizytę i dobrze bo jak długo pochodzę to strasznie napina mi się brzuch i rwie. A biorę nospe 3razy dziennie.
Ja 2 razy rodziłam naturalnie i 1 cc miałam. Boję się i tego i tego. O CC dowiedziałam się w 25tc że będę musiała mieć ze względu na rozejscie spojenia lonowego i za duże ryzyko żeby rodzic SN. Więc myślę że jak będzie wszystko ok to będę mogła rodzic naturalnie. Chociaż źle wspominam poród bo syna mi wyciskal lekarz bo główka się zaklinowala w kanale i rodziła od 17 do 10.50 następnego dnia.
Ja jestem że Śląska.
Mi już powoli mdłości i zmęczenie przechodzi. . Piersi dalej bolą. Dzisiaj mam wizytę i dobrze bo jak długo pochodzę to strasznie napina mi się brzuch i rwie. A biorę nospe 3razy dziennie.
KINDERBUENOO88
Fanka BB :)
Dzień dobry wszystkim [emoji4]
Gratuluję udanych wizyt wszystkim [emoji106]
Ja odliczam godziny już do jutra. Jak jutro będzie wszystko ok to dla mnie znak by już zacząć się poważnie na maksa cieszyć [emoji4]
Miałam straszne sny... Śniło mi się że znowu zrobiłam test i okazało się że mam 3 dziecko w brzuchu.. I to na raz.. I tak się w tym śnie zastanawiałam jak to będzie urodzić jeszcze jedno po 3 miesiącach po bliźniakach... Jeeeeeny...
Kurz z komody na mnie dziwnie patrzy..... Muszę dziś cokolwiek posprzątać..
A mi się śni ciagle, ze będę miała bliźniaki i tak mnie to przeraża !
A mój K mówi, ze on chce bliźniaki, ze byłoby super [emoji85][emoji85][emoji85]
Ja miałam cc po 19-tej. Rano po 6 już smigalam. Położna mówi, a miałam przyjść Panią ponizowac. Po 7 pomogła mi się umyć, po 8 dostałam synka a koło południa zdjeto mi cewnik,a zostala tylko kroplowka z glukoza .u mnie młoda się nie obróciła i jak odeszły mi wody to czekaliśmy do rozwarcia 9cm i co pupa jej utknęła i tak trzeba było zrobić cc ja po 8h od cc śmigałam na paracetamolu była chyba 2 doby więc nie ma reguły, jak mnie przenieśli na zwykłą sale to jedna biedna dziewczyna po naturalnym praktycznie tylko stała bo nie mogła siedzieć
Ja też chciałam bliźniaki no ale na usg jedna fasolka, hmm chyba że druga mogła się ukryćA mi się śni ciagle, ze będę miała bliźniaki i tak mnie to przeraża !
A mój K mówi, ze on chce bliźniaki, ze byłoby super [emoji85][emoji85][emoji85]
A ja czytałam ze sery polskich producentów są wykonywane z mleka pasteryzowanego i można je jeść
Dokładnie, Turek ma z pasteryzowanego na pewno. Może nie jest to smak prawdziwego francuskiego pleśniaka ale ujdzie
U
użytkownik 180176
Gość
Dokładnie. Ja w pierwszej ciąży rzygałam jak kot do ok 16 tc. Przepraszam za takie stwierdzenie, a w tej może ze 2-3 razy i funkcjonuje normalnie. Mdłości miałam może przez 2 tygodnie , a obecnie jestem w połowie 11 TC.
Ja to planuje cc od zawsze. Nie czuje presji, ze będę gorsza matka, ze niby dla dziecka gorzej (sama jestem z cesarki i w dodatku na mieszance). Nigdy mnie poród naturalny nie interesował wiec jeśli będę musiała to będę obrażona na cały świat. Planuje rodzic w prywatnej klinice jeśli nie będzie żadnych podejrzeń co do zdrowia mojego czy dziecka. Jeśli będą to trudno, w publicznym ale i tak cc.
W ogóle wymarzyłam sobie tiramisu. No i oczywiście zonk bo surowe jaja (alkohol miałam pomysł jak zastąpić). Znalazłam jakiś przepis alternatywny i pewnie nie będzie tak pyszne w smaku ale dziś będę robić.
W ogóle wymarzyłam sobie tiramisu. No i oczywiście zonk bo surowe jaja (alkohol miałam pomysł jak zastąpić). Znalazłam jakiś przepis alternatywny i pewnie nie będzie tak pyszne w smaku ale dziś będę robić.
reklama
gochagosiaczek
Fanka BB :)
A czy sa na forum jakies mamy karmiace piersia? Zastanawiam sie jak to jest u Was czy lekarz kazal wam odstawic dziecko od piersi w ciazy? U mnie zdania i lekarzy i poloznych sa podzielone i nikt tak na prawde nie umie mi odpowiedziec na pytanie co robic dalej?
Podziel się: