reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Witajcie Majóweczki.
Jestem po kontroli krwawienia. Mój ginekolog bardzo mnie uspokoił. Dzidziuś z bijącym serduszkiem też. Jestem przeszczęśliwa, że ciąża zdrowa. Nawet powiedział, że nie muszę brać duphastonu, ale jak chce to mogę, bo nic nie zaszkodzi. Ja już wiem, że z tabletek nie zrezygnuje. Ja uwierzyć w to nie mogę, że taka krew, a wszystko okazuje się idealnie. Zero zagrożenia poronieniem. Dlatego bardzo chciałam wszystkie Was uspokoić jeśli zobaczycie krew, że jeszcze nie wszystko przesądzone.
A ja jak mogę normalnie funkcjonować to lecę na zakupy, bo nic na obiad, 2 tygodnie zwolnienia, więc czymś trzeba zająć ręce.

Cieszę się że jesteś szczęśliwa i możesz odetchnąć z ulga. Teraz odpoczywaj

Hej po weekendzie. Dużo naskrobalyscie :D ja się czuję ciągle fatalnie, chyba z dnia na dzień coraz gorzej. Mdlosci nie odpuszczaja :(

Dziewczyny,
rzadko piszę bo jakaś zabiegana jestem a tu trudno nadążyć :)
Ja już po wszystkich badaniach typu kiła, toxo itp. Samopoczucie lepiej, mdłości mniejsze.
Co do serduszka, to ja om miałam 26.07, a na usg 9.09 był tylko pęcherzyk, ale pani doktor powiedziała surowo że to już ciąża i żeby się nie przejmować. Na kolejnym usg 23.09 był już zarodek i biło serce. Ale ja ogólnie mam długie nieregularne cykle.
Jeszcze mam uwagę do prowadzenia ciąży w enelmed - moim zdaniem to niemożliwe :) Byłam do tej pory u dwóch lekarzy w ramach prowadzenia ciąży i żaden mnie nie zbadał!!!! Dawali tylko skierowania. Terminy usg kosmiczne - po wizycie 3.09 dostałam termin na pierwsze usg na 2.10 - dla mnie lekka przesada żeby miesiąc czekać na potwierdzenie ciąży, szczególnie w moim wieku. Endokrynolog już w połowie września mi leki dostosowywała, a tak bym czekała na potwierdzenie ciąży na starych dawkach. Termin na usg prenatalne też dostałam chyba 2 dni po terminie :) ale za to każdy ginekolog namawiał na płatne badania genetyczne :) ogólnie bardziej marketing niż wizyta lekarska.
Dlatego chodzę prywatnie do lekarki poleconej przez koleżankę, ona ma usg w gabinecie i robi je w trakcie wizyty.
W enel bede robić tylko badania krwi i moczu.

reklama
Spokojnie. Na dniach pojawi się zarodek widoczny na usg
Dokładnie, miałam te samą sytuacje. Na pierwszym usg wyszło 5t0d i był tylko pęcherzyk, za 2 tygodnie już zarodek z sercem i maszyna zmierzyła 7t4d. Moja ciąża jest o tydzien „młodsza” niż wynika z om. Ale co sie przez te 2 tygodnie nadenerwowałam to moje :(

Do góry