reklama
Witajcie Majóweczki.
Jestem po kontroli krwawienia. Mój ginekolog bardzo mnie uspokoił. Dzidziuś z bijącym serduszkiem też. Jestem przeszczęśliwa, że ciąża zdrowa. Nawet powiedział, że nie muszę brać duphastonu, ale jak chce to mogę, bo nic nie zaszkodzi. Ja już wiem, że z tabletek nie zrezygnuje. Ja uwierzyć w to nie mogę, że taka krew, a wszystko okazuje się idealnie. Zero zagrożenia poronieniem. Dlatego bardzo chciałam wszystkie Was uspokoić jeśli zobaczycie krew, że jeszcze nie wszystko przesądzone.
A ja jak mogę normalnie funkcjonować to lecę na zakupy, bo nic na obiad, 2 tygodnie zwolnienia, więc czymś trzeba zająć ręce.
Cieszę się że jesteś szczęśliwa i możesz odetchnąć z ulga. Teraz odpoczywaj
gochagosiaczek
Fanka BB :)
Ja mam 10.03 haha jaka godzina no niee? Chodze na NFZ do szpitala okolo 25km od mojego miejsca zamieszkania i nie bylo juz terminow, wiec wcisnela mnie na 10.03 [emoji23][emoji23][emoji23]a widzialas juz serduszko? [emoji8]Oooo super :-) na ktora masz wizyte? Ja 11:20 ;-)
gochagosiaczek
Nie masz sie czym denerwowac,na tym etapie nie musi byc jeszcze serduszka, takze spokojnie. Poczekaj 2tyg i na pewno bedzie, ściskam mocno [emoji8]Dziewczyny jestem po usg .
Jest na razie pęcherzyk , ale nie widać nic więcej .
Wg. Wielkości pęcherzyka to 5tc i 4 dni.
Wg miesiączki 6tc równo.
Mam się czym denerwować?
gochagosiaczek
Witam serdecznie [emoji8][emoji8]hej jak już tak nielegalnie podczytuje to się przywitam termin na 12.05, z piątkowego usg 8w3d - serduszko bija a kropka już nie taka kropka bo ma 1,74 cm na 12 listopada mam prenatalne
Spokojnie. Na dniach pojawi się zarodek widoczny na usgDziewczyny jestem po usg .
Jest na razie pęcherzyk , ale nie widać nic więcej .
Wg. Wielkości pęcherzyka to 5tc i 4 dni.
Wg miesiączki 6tc równo.
Mam się czym denerwować?
majaperk
Dziewczyny,
rzadko piszę bo jakaś zabiegana jestem a tu trudno nadążyć
Ja już po wszystkich badaniach typu kiła, toxo itp. Samopoczucie lepiej, mdłości mniejsze.
Co do serduszka, to ja om miałam 26.07, a na usg 9.09 był tylko pęcherzyk, ale pani doktor powiedziała surowo że to już ciąża i żeby się nie przejmować. Na kolejnym usg 23.09 był już zarodek i biło serce. Ale ja ogólnie mam długie nieregularne cykle.
Jeszcze mam uwagę do prowadzenia ciąży w enelmed - moim zdaniem to niemożliwe Byłam do tej pory u dwóch lekarzy w ramach prowadzenia ciąży i żaden mnie nie zbadał!!!! Dawali tylko skierowania. Terminy usg kosmiczne - po wizycie 3.09 dostałam termin na pierwsze usg na 2.10 - dla mnie lekka przesada żeby miesiąc czekać na potwierdzenie ciąży, szczególnie w moim wieku. Endokrynolog już w połowie września mi leki dostosowywała, a tak bym czekała na potwierdzenie ciąży na starych dawkach. Termin na usg prenatalne też dostałam chyba 2 dni po terminie ale za to każdy ginekolog namawiał na płatne badania genetyczne ogólnie bardziej marketing niż wizyta lekarska.
Dlatego chodzę prywatnie do lekarki poleconej przez koleżankę, ona ma usg w gabinecie i robi je w trakcie wizyty.
W enel bede robić tylko badania krwi i moczu.
rzadko piszę bo jakaś zabiegana jestem a tu trudno nadążyć
Ja już po wszystkich badaniach typu kiła, toxo itp. Samopoczucie lepiej, mdłości mniejsze.
Co do serduszka, to ja om miałam 26.07, a na usg 9.09 był tylko pęcherzyk, ale pani doktor powiedziała surowo że to już ciąża i żeby się nie przejmować. Na kolejnym usg 23.09 był już zarodek i biło serce. Ale ja ogólnie mam długie nieregularne cykle.
Jeszcze mam uwagę do prowadzenia ciąży w enelmed - moim zdaniem to niemożliwe Byłam do tej pory u dwóch lekarzy w ramach prowadzenia ciąży i żaden mnie nie zbadał!!!! Dawali tylko skierowania. Terminy usg kosmiczne - po wizycie 3.09 dostałam termin na pierwsze usg na 2.10 - dla mnie lekka przesada żeby miesiąc czekać na potwierdzenie ciąży, szczególnie w moim wieku. Endokrynolog już w połowie września mi leki dostosowywała, a tak bym czekała na potwierdzenie ciąży na starych dawkach. Termin na usg prenatalne też dostałam chyba 2 dni po terminie ale za to każdy ginekolog namawiał na płatne badania genetyczne ogólnie bardziej marketing niż wizyta lekarska.
Dlatego chodzę prywatnie do lekarki poleconej przez koleżankę, ona ma usg w gabinecie i robi je w trakcie wizyty.
W enel bede robić tylko badania krwi i moczu.
reklama
majaperk
Dokładnie, miałam te samą sytuacje. Na pierwszym usg wyszło 5t0d i był tylko pęcherzyk, za 2 tygodnie już zarodek z sercem i maszyna zmierzyła 7t4d. Moja ciąża jest o tydzien „młodsza” niż wynika z om. Ale co sie przez te 2 tygodnie nadenerwowałam to mojeSpokojnie. Na dniach pojawi się zarodek widoczny na usg
Podziel się: