reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

O wooow ale Ty odważna jesteś !
Po cesarce w domu !
Ty mieszkasz w PL ?
Przepraszam jeśli mi umknęło
U nas na Żelaznej są tak zwane pokoje do rodzenia .
Można sobie wybrać tematycznie

Tam oczywiście wszystko naturalnie bez znieczulen ale w razie Wu jakby coś odpukac to Cię zabierają na sale i przejmują kontrolę już lekarze bo tam też położna tylko
Kobieta musi mieć papier że nie ma przeciwwskazań

Ja mieszkam w UK. Oczywiście blizna będzie sprawdzana po cc ale dlaczego nie? Dużo kobiet rodzi naturalnie po cc. Ja miałam Cc ze względu na blizniaki:)

Muszę wstawać i wywalić dzieciaki z łóżek bo muszę podrzucić je do sąsiadki która zaprowadzi je do szkoły a mnie mąż podrzuci do szpitala i tam pójdę do przychodni wyprosić o usg.

Trymajcie kciuki za pozytywna wizytę !!

reklama
Dziewczyny czy wy nosicie juz ciążowe ciuchy? U mnie co prawda dopiero 7tc i 6 d ale juz zaczyna mi byc ciasno w moich dzinsach a wieczorem to juz mnie sporo wywala [emoji848] Tak sobie myślę że jeszcze, max 2 tygodnie normalnych ciuchów i ciążowki wjada [emoji2368]
Ja jak miałam krwawienie w 7 tygodniu, to bardzo bolał mnie brzuch i jajniki, jak miałam zbyt obcisłe majtki i przylegające spodnie, więc po domu noszę takie dwie pary na gumce, a jak wychodzę z domu, to ubieram już ciążowe - mają regulację, więc trochę mi posłużą ;)

Ja nie powtarzam tej bety jakoś nie mam siły na własne interpretacje. Za tydzień już do lekarza to wytrzymam.

Do tego mam ciężki czas. W poniedziałek wylądowałam z synkiem na SORze, przepuklina pachwinowa i się przyblokowała. Ile było płaczu przed ( nie wiedziałam co się dzieje, bo nawet nie miał wcześniej tej przepukliny) a jak mu to jelito odprowadzała to tak płakał, a ja razem z nim. Do dziś stres czy mu się nie powtórzy bo dziś mieliśmy wizytę u chirurga i wyznaczenie terminu zabiegu. I wyznaczyli kurde na 5.03! A ja już od trzech dni jak na szpilkach ( bo obserwuje bo jak znów mu się zaklinuje to szybko na SOR by nie doszło do zamartwicy) myślałam, ze ten termin to będzie formalność, ze w nawet tygodniu a tu tyle czasu!
Tytus do tej pory nawet nigdy chory nie był i takir coś [emoji20]
Dużo stresów i brzuch ciagle boli..
I choć wiem, ze to co ma to wrodzone i częste to obwiniam się , ze tak się skupiłam na drugiej ciąży ze to pewnie kara [emoji20] ( wiem to głupie )

Zdrówka dla synka. Bedzie dobrze. Niestety terminy takie są chyba, że masz znajomości.

Dziewczyny orientujecie się czy te spotkania z położną są obowiązkowe , czy dobrowolne ? Szczerze nie widzi mi się żadne spotykanie.

Ja słyszałam że po porodzie teraz 7 dni przychodzi nie kak kiedyś 3-4. Ale o dpotkaniu po 20 tc nic nie wiem.

Nie, nadal jasna.

Bedzie dobrze. A zwróć uwagę też czy nie jadłaś nic co moze zabarwiać mocz na czerwono dając wygląd jak krew.

Dziewczyny, a czy wy wiecie że odkąd jestem w ciąży boję się współżyć? Zapomniałam zapytać ginekolog na ostatniej wizycie ale jak dzisiaj przeczytałam post jednej koleżanki że prawdopodobnie po stosunku dostała krwawienia to tym bardziej się boję. Pytałyście o tą lekarza?

Zapomniałam zapytać a sama doktor nic nie mówiła, więc delikatnie i rzadko bo i tak libido spadło mi.

Czy Wasze piersi też są takie ogromne z żylami jakby narysowanymi długopisem? No bez jaj, w każdej ciąży były duże, ale w tej to masakra. Nie mieszczą mi się w biustonoszu. Jak dobrze, że moja mama ma sklep z bielizną [emoji23][emoji23][emoji23]

W pierwszej z B urosły na E. I zostały po ciąży jeden C drugi D bo nie chciał z jednego jeść. Teraz to mam DD. Żyłki widać i chyba jeszcze rosną. Pobolewają.

mi moja mama,ktora jest po 3 ciazach mowila,ze ginekolog jej wspominal o krwawieniach lub plamieniach wlasnie po stosunku,dlatego ze tam wszystko jest bardziej ukrwione i jest dosc sucho przewaznie,mozna nawet nie poczuc a cos mozna uszkodzic lekko, i ja tez tak wlasnie mialam ze po seksie krwawilam, jasna czerwona krwia, a z rana juz tylko plamienie,ale nic mnie nie bolalo wiec uznalam ze cos sie tam obtarlo :)

Ja mam wilgotnie. A mój mówi że taka wilgitna i ciasna mogła by zostać mu pasuje.

Mnie też z zimna telepie. A wieczorami wahania temperatury.

Synek w szkole. Synek uparł się, że będzie braciszek. Nawet ucho przykłada do brzucha i mówi że jest tam brat. Może ma rację. :)

Muszę się wybrać 10 do Lidla. Kupowałam córce ciuszki i było ok oprócz spodni ocieplanych, bo miały za niski stan i ciągle jej zjezdzaly.
Wiecie co... Najgorsze, że tak mi się chce seksić, a nie wolno mi. Mąż dostał wczoraj l4 i cały dzień leżał w łóżku ze mną, no myślałam, że nie wytrzymam :-D to już 4 tygodnie celibatu. Biedny ten mój mężuś.

Ja jeszcze mieszcze się w jeansy, chociaż coraz częściej latam po prostu 2 legginsach. Przez 2 ciąże nie miałam nic typowo ciazowego w szafie i teraz też staram się kupować ciuchy które później ponosze.
Ja będę zaopatrywała się w oversize , jednak w pierwszej ciąży miałam tak ogromny brzuch ,że bez spodni na zimę się nie obejdzie... Już powoli mnie wywala [emoji854]

Ciekawe jak z jakością. Bo dziecięce z Lidla to dla porazka
No ja też w Lidlu mało helence kupuję , bo bardziej się to rozciąga niż pasuje.
Ale o ubraniach dla mam słyszałam ,że są ok ;) choć... Leginsy z zeszłej ciąży nie zrobiły na mnie szału. Strasznie rozciąga się pas na brzuch. [emoji55] Chyba w hmie tym razem getry zakupie. Ciekawa jestem najbardziej kurtki ciążowej.

Ja będę zaopatrywała się w oversize , jednak w pierwszej ciąży miałam tak ogromny brzuch ,że bez spodni na zimę się nie obejdzie... Już powoli mnie wywala [emoji854]
Haha ja w spodnie jeszcze sie mieszcze. Swetry i bluzki tez ok bo zawsze lubilam luzniejsze ale jesienna kurtka to masakra - zapina sie tylko pod cycki hehe dalej nie da razy

Muszę się wybrać 10 do Lidla. Kupowałam córce ciuszki i było ok oprócz spodni ocieplanych, bo miały za niski stan i ciągle jej zjezdzaly.
Wiecie co... Najgorsze, że tak mi się chce seksić, a nie wolno mi. Mąż dostał wczoraj l4 i cały dzień leżał w łóżku ze mną, no myślałam, że nie wytrzymam :-D to już 4 tygodnie celibatu. Biedny ten mój mężuś.
U mnie w 1 ciazy 9 lat temu sex byl ale dopierow w II trymestrze. W 2 ciazy tej poronionej jak moj gadal o seksie to dostawal taka wiazanke ze mu w piety szlo. A teraz starego nie ma w domu wraca dopiero 16 grudnia wiec bd juz prawie polmetek i wtedy zobaczymy

reklama
No ja też w Lidlu mało helence kupuję , bo bardziej się to rozciąga niż pasuje.
Ale o ubraniach dla mam słyszałam ,że są ok ;) choć... Leginsy z zeszłej ciąży nie zrobiły na mnie szału. Strasznie rozciąga się pas na brzuch. [emoji55] Chyba w hmie tym razem getry zakupie. Ciekawa jestem najbardziej kurtki ciążowej.
Ja w sklepie gdzie kupuje spodnie (mam ulubiony) kupię z tej samej serii ciążowe, bo wiem, ze maja. Cena fajna, bo około 100 zl, ale gatunek super. A do latania po domu to ciazowe z allegro się sprawdza za 20 zl

Do góry