reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ze względu że ja krwawilam w 9tc a tutaj sie nie uznaje ciąży do 12tc nie dali mi nic. Krwotoku dostalam w pracy, bez żadnej przyczyny i pojechalam do szpitala a tam uslyszalam ze jak bede mocniej krwawic mam nie wracac bo oni mi nie pomoga tak wiec strachu sie najadlam. Zwolnienie z pracy dostalam wtedy na caly tydzień gdzie zrobili skan i okazalo sie ze płód dalej żyje [emoji6] Obecnie ma 7 lat ale co się strachu najadlam i cala ciaze w stresie to moje.
Zresztą w tej ciąży mimo iz nic sie nie dzieje tez mma okropnego stracha ze zaraz bedzie jakas krew czy coś, tym bardziej ze ja mojej fasolki jeszcze nie widzialam. Mi Coca-Cola pomaga na zgage czasami i na wzdęcia. Przez 2 lata jak nie dluzej nie pilam a teraz siegam czesto bo inaczej zwariowac mozna z tym paleniem.

Kupie gaviscon i spróbuje bo czasem rady nie daje.

Dziewczyny czy wy nosicie juz ciążowe ciuchy? U mnie co prawda dopiero 7tc i 6 d ale juz zaczyna mi byc ciasno w moich dzinsach a wieczorem to juz mnie sporo wywala [emoji848] Tak sobie myślę że jeszcze, max 2 tygodnie normalnych ciuchów i ciążowki wjada [emoji2368]
Ja jeszcze mieszcze się w jeansy, chociaż coraz częściej latam po prostu 2 legginsach. Przez 2 ciąże nie miałam nic typowo ciazowego w szafie i teraz też staram się kupować ciuchy które później ponosze.

Ja pytałam i nie było przeciwwskazań. Ale to wszystko jest kwestia indywidualna ;)
Seks uprawiam codziennie i nic się nie dzieje (odpukać). Ale ja w ogóle nie mam objawów, czuje się bardzo dobrze.
Gdyby w trakcie czy po stosunku cokolwiek mnie bolało to bym na pewno się wstrzymała i dopytała jeszcze raz ;)
Mi na razie pozwolili mimo że mam ciążę z zaginioną wkładką. Niby żeby tylko właśnie kontrolować czy nie ma plamien. Ale... odkąd się dowiedziałam o ciąży kompletnie uleciala ze mnie ochota :/ aż się sama sobie dziwie. Choć to pewnie kwestia pierwszego trymestru

I dzień dobry. Dzieci wygonione z mężem do przedszkola, czas na herbatkę. Fajnie tak rano wstać i w wolnej chwili wejść poczytać co tu produkujecie. Chociaż jestem z Wami dopiero od wczoraj i jeszcze nie wszystkie Was dobrze znam. [emoji4]

Czołem kobietki!
My te już Wstałyśmy - tylko tatuś jeszcze drzemie sobie w sypialni. Cieszę się na maxa, bo moja gwiazda już drugi raz przespała całą noc i to wstała po 7 :D Gdzie taka 5 coś to norma była u nas hihi.

Czy Wasze piersi też są takie ogromne z żylami jakby narysowanymi długopisem? No bez jaj, w każdej ciąży były duże, ale w tej to masakra. Nie mieszczą mi się w biustonoszu. Jak dobrze, że moja mama ma sklep z bielizną [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja odkąd napisałaś o tym, że w poronionych ciążach Ci malały to sprawdzam codziennie :p i tak - są większe, ale czasami tylko bolą.

W ogóle coś mi lepiej bo mdłości tak jakby mniejsze - może i większy apetyt ale tylko na odległość, bo jak otworzę lodówkę to mnie odpycha od wszystkiego. A już najbardziej nie mogę patrzeć na rogale maślane córci, które ona uwielbia.

Ja miałam przez chwile fazę że na zmianę zimno i gorąco i zaczęłam podejrzewać menopauzę
Co do seksu to nikt mi nie zakazywał na szczęście
Ubrania cały czas te same noszę i jeszcze nie zapowiada sie na zmianę, ale ja ma razie schudłam - nie mam apetytu. Gin sie nie przejęła, mdłości raczej ją ucieszyły - powiedziała że to fizjologiczny objaw ciąży i dopóki miec ma wymiotów jest ok.

A co do ciążowych ciuchów to dostałam mega pakę od siostry, która w tym roku w maju urodziła. Więc nie muszę nic praktycznie kupować. W poprzedniej ciąży może nie wchodziłam już w xs czy s, ale M to taki max był więc właściwie mam sporo ciuchów i raczej jedyne co będę musiała kupić to kurtka zimową tudzież płaszczyk :)
Będę zresztą robić porządki w szafach i chować letnie ciuchy więc dzisiaj zobaczę jak z czym wyglądam. Zostajemy same na weekend i mega się cieszę bo trochę odpocznę i nadgonię zaległą pracę :)

reklama
Do góry