reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ze względu że ja krwawilam w 9tc a tutaj sie nie uznaje ciąży do 12tc nie dali mi nic. Krwotoku dostalam w pracy, bez żadnej przyczyny i pojechalam do szpitala a tam uslyszalam ze jak bede mocniej krwawic mam nie wracac bo oni mi nie pomoga tak wiec strachu sie najadlam. Zwolnienie z pracy dostalam wtedy na caly tydzień gdzie zrobili skan i okazalo sie ze płód dalej żyje [emoji6] Obecnie ma 7 lat ale co się strachu najadlam i cala ciaze w stresie to moje.
Zresztą w tej ciąży mimo iz nic sie nie dzieje tez mma okropnego stracha ze zaraz bedzie jakas krew czy coś, tym bardziej ze ja mojej fasolki jeszcze nie widzialam. Mi Coca-Cola pomaga na zgage czasami i na wzdęcia. Przez 2 lata jak nie dluzej nie pilam a teraz siegam czesto bo inaczej zwariowac mozna z tym paleniem.

Kupie gaviscon i spróbuje bo czasem rady nie daje.

Dziewczyny czy wy nosicie juz ciążowe ciuchy? U mnie co prawda dopiero 7tc i 6 d ale juz zaczyna mi byc ciasno w moich dzinsach a wieczorem to juz mnie sporo wywala [emoji848] Tak sobie myślę że jeszcze, max 2 tygodnie normalnych ciuchów i ciążowki wjada [emoji2368]
Ja jeszcze mieszcze się w jeansy, chociaż coraz częściej latam po prostu 2 legginsach. Przez 2 ciąże nie miałam nic typowo ciazowego w szafie i teraz też staram się kupować ciuchy które później ponosze.

Ja pytałam i nie było przeciwwskazań. Ale to wszystko jest kwestia indywidualna ;)
Seks uprawiam codziennie i nic się nie dzieje (odpukać). Ale ja w ogóle nie mam objawów, czuje się bardzo dobrze.
Gdyby w trakcie czy po stosunku cokolwiek mnie bolało to bym na pewno się wstrzymała i dopytała jeszcze raz ;)
Mi na razie pozwolili mimo że mam ciążę z zaginioną wkładką. Niby żeby tylko właśnie kontrolować czy nie ma plamien. Ale... odkąd się dowiedziałam o ciąży kompletnie uleciala ze mnie ochota :/ aż się sama sobie dziwie. Choć to pewnie kwestia pierwszego trymestru

I dzień dobry. Dzieci wygonione z mężem do przedszkola, czas na herbatkę. Fajnie tak rano wstać i w wolnej chwili wejść poczytać co tu produkujecie. Chociaż jestem z Wami dopiero od wczoraj i jeszcze nie wszystkie Was dobrze znam. [emoji4]

Czołem kobietki!
My te już Wstałyśmy - tylko tatuś jeszcze drzemie sobie w sypialni. Cieszę się na maxa, bo moja gwiazda już drugi raz przespała całą noc i to wstała po 7 :D Gdzie taka 5 coś to norma była u nas hihi.

Czy Wasze piersi też są takie ogromne z żylami jakby narysowanymi długopisem? No bez jaj, w każdej ciąży były duże, ale w tej to masakra. Nie mieszczą mi się w biustonoszu. Jak dobrze, że moja mama ma sklep z bielizną [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja odkąd napisałaś o tym, że w poronionych ciążach Ci malały to sprawdzam codziennie :p i tak - są większe, ale czasami tylko bolą.

W ogóle coś mi lepiej bo mdłości tak jakby mniejsze - może i większy apetyt ale tylko na odległość, bo jak otworzę lodówkę to mnie odpycha od wszystkiego. A już najbardziej nie mogę patrzeć na rogale maślane córci, które ona uwielbia.

Ja miałam przez chwile fazę że na zmianę zimno i gorąco i zaczęłam podejrzewać menopauzę
Co do seksu to nikt mi nie zakazywał na szczęście
Ubrania cały czas te same noszę i jeszcze nie zapowiada sie na zmianę, ale ja ma razie schudłam - nie mam apetytu. Gin sie nie przejęła, mdłości raczej ją ucieszyły - powiedziała że to fizjologiczny objaw ciąży i dopóki miec ma wymiotów jest ok.

A co do ciążowych ciuchów to dostałam mega pakę od siostry, która w tym roku w maju urodziła. Więc nie muszę nic praktycznie kupować. W poprzedniej ciąży może nie wchodziłam już w xs czy s, ale M to taki max był więc właściwie mam sporo ciuchów i raczej jedyne co będę musiała kupić to kurtka zimową tudzież płaszczyk :)
Będę zresztą robić porządki w szafach i chować letnie ciuchy więc dzisiaj zobaczę jak z czym wyglądam. Zostajemy same na weekend i mega się cieszę bo trochę odpocznę i nadgonię zaległą pracę :)

reklama
Do góry