reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

I zaczęło się
Sezon na zjadłam tubke mleka słodzonego zagęszczonego . Ponieważ jestem w ciąży i mogę :/ :p uważam za otwarty.
Heh . Muszę to jeść
Normalnie nie jem ale w tym stanie to samo mi do głowy wlata

reklama
Dziewczyny, a czy wy wiecie że odkąd jestem w ciąży boję się współżyć? Zapomniałam zapytać ginekolog na ostatniej wizycie ale jak dzisiaj przeczytałam post jednej koleżanki że prawdopodobnie po stosunku dostała krwawienia to tym bardziej się boję. Pytałyście o tą lekarza?
mi moja mama,ktora jest po 3 ciazach mowila,ze ginekolog jej wspominal o krwawieniach lub plamieniach wlasnie po stosunku,dlatego ze tam wszystko jest bardziej ukrwione i jest dosc sucho przewaznie,mozna nawet nie poczuc a cos mozna uszkodzic lekko, i ja tez tak wlasnie mialam ze po seksie krwawilam, jasna czerwona krwia, a z rana juz tylko plamienie,ale nic mnie nie bolalo wiec uznalam ze cos sie tam obtarlo :)

Ooo tez uwielbiam :)
Ja tez!!! Muszę sobie kupić :)
Mnie też jest wciąż zimno wieczorem a potem turbo gorąco i na zmianę wkładam ocieplaną bluzę z kapturem i zawijam się w koc żeby po półgodzinie zdejmować nawet skarpetki ;)
Co do seksu to ja na początku miałam mega ochotę ale już mi przeszło, kiedy przyszły mdłości. Lekarz powiedział że jeśli nic się nie dzieje to mogę normalnie się bzykać z mężem ale szczerze mówiąc gdybym miała znów zobaczyć krew przy podcieraniu to zawał murowany. Więc powiedziałam mężowi że na razie sorry, nie mam nerw na to , on zresztą też. Bardzo przeżył naszą straconą ciążę w zeszłym roku i tak jak ja jest gotów na więcej poświęceń. Szczególnie że ciąża podwójna,więc sytuacja ogólnie dla nas nowa, i trochę przerażająca ;)

Dziękuję za pocieszenie. Też jakieś leki brałaś?
Ze względu że ja krwawilam w 9tc a tutaj sie nie uznaje ciąży do 12tc nie dali mi nic. Krwotoku dostalam w pracy, bez żadnej przyczyny i pojechalam do szpitala a tam uslyszalam ze jak bede mocniej krwawic mam nie wracac bo oni mi nie pomoga tak wiec strachu sie najadlam. Zwolnienie z pracy dostalam wtedy na caly tydzień gdzie zrobili skan i okazalo sie ze płód dalej żyje [emoji6] Obecnie ma 7 lat ale co się strachu najadlam i cala ciaze w stresie to moje.
Zresztą w tej ciąży mimo iz nic sie nie dzieje tez mma okropnego stracha ze zaraz bedzie jakas krew czy coś, tym bardziej ze ja mojej fasolki jeszcze nie widzialam.
Ale się dzieje..

Cały czas Was czytam ale weny brak.

Jestem za zielonym płaszczem jakby co [emoji4]

Mnie tak jakby mniej mdli ale wciąż..mam cichą nadzieję że Mdłości odchodzą już powoli.
Mi pomaga coca cola [emoji846]

Ja zdecydowanie kiepsko znoszę tą ciążę w porównaniu do dwóch pozostałych ale przyczyna znana więc aby do porodu... Pamiętam że "lubiłam" być w ciążach.. Tej się obawiam. Boję się że będzie ciężko.. Ze nie będzie przyjemności tego stanu.

Na zgagę mi pomagało zimne odtłuszczone mleko. POLECAM
Mi Coca-Cola pomaga na zgage czasami i na wzdęcia. Przez 2 lata jak nie dluzej nie pilam a teraz siegam czesto bo inaczej zwariowac mozna z tym paleniem.

Kupie gaviscon i spróbuje bo czasem rady nie daje.

Dziewczyny czy wy nosicie juz ciążowe ciuchy? U mnie co prawda dopiero 7tc i 6 d ale juz zaczyna mi byc ciasno w moich dzinsach a wieczorem to juz mnie sporo wywala [emoji848] Tak sobie myślę że jeszcze, max 2 tygodnie normalnych ciuchów i ciążowki wjada [emoji2368]

Ze względu że ja krwawilam w 9tc a tutaj sie nie uznaje ciąży do 12tc nie dali mi nic. Krwotoku dostalam w pracy, bez żadnej przyczyny i pojechalam do szpitala a tam uslyszalam ze jak bede mocniej krwawic mam nie wracac bo oni mi nie pomoga tak wiec strachu sie najadlam. Zwolnienie z pracy dostalam wtedy na caly tydzień gdzie zrobili skan i okazalo sie ze płód dalej żyje [emoji6] Obecnie ma 7 lat ale co się strachu najadlam i cala ciaze w stresie to moje.
Zresztą w tej ciąży mimo iz nic sie nie dzieje tez mma okropnego stracha ze zaraz bedzie jakas krew czy coś, tym bardziej ze ja mojej fasolki jeszcze nie widzialam. Mi Coca-Cola pomaga na zgage czasami i na wzdęcia. Przez 2 lata jak nie dluzej nie pilam a teraz siegam czesto bo inaczej zwariowac mozna z tym paleniem.

Dziewczyny czy wy nosicie juz ciążowe ciuchy? U mnie co prawda dopiero 7tc i 6 d ale juz zaczyna mi byc ciasno w moich dzinsach a wieczorem to juz mnie sporo wywala [emoji848] Tak sobie myślę że jeszcze, max 2 tygodnie normalnych ciuchów i ciążowki wjada [emoji2368]
Ja mimo nadwagi będę musiała kupić nowe spodnie, ciążowe. I to jak najszybciej

Ale jakie spotkania?
Weszla od tego roku nowa ustawa opieki okołoporodowej. Mnie doktor mówiła ,że będę musiała się spotkać ze swoją położna środowiskową po 20 TC.
Ale z tego co widzę , to chyba nie jest to przymus. Tymbardziej mówiła ,że u wieloródki to już bez sensu.
Witam nowe przyszłe mamusie! Super, że coraz więcej nas tutaj :) Spokojnych 9 miesięcy i dużo zdrówka :)
Najgorzej... a wymiotujesz czy tylko mdłości? Może imbir? Albo Karmi Ci pomoże?

Dziewczyny czy Was wieczorami trzęsie z zimna? Ja nie mogę się opanować i dogrzać przeważnie po tym jak uśpię Zuzię.
Mnie też trzęsie z zimna [emoji301][emoji3587]

Za mną dobry dzień. Dużo pracy. Dziś też zapowiada się ok.
Screenshot_20191004-065236.jpeg

Zresztą w tej ciąży mimo iz nic sie nie dzieje tez mma okropnego stracha ze zaraz bedzie jakas krew czy coś, tym bardziej ze ja mojej fasolki jeszcze nie widzialam. Mi Coca-Cola pomaga na zgage czasami i na wzdęcia. Przez 2 lata jak nie dluzej nie pilam a teraz siegam czesto bo inaczej zwariowac mozna z tym paleniem.

Ja w poprzednich dwóch ciazach chodziłam w swoich przed ciążowych ciuchach. Fakt, że spodnie w pasie miałam zawsze za szerokie to w ciąży były dopasowane.
Tym razem ciąże zaczynam na starcie z 5kg więcej niż 6lat temu, ale dalej zdarza się że spodnie mam w pasie luźne. Mam 177cm wzrostu i niestety nie kiedy muszę wybierać, długie nogawki czy dopasowane w pasie!!
W domu chodzę w leginsach i czuję się komfortowo. Poza domem w jeansach i jest jeszcze w miarę dobrze, ale chyba też coś z pasem kupię.

Dzień dobry :)
Wygonilam córe do szkoły, ja jeszcze chwila i też wstaje do pracy.
Nie dobrze mi się dzisiaj spało! Jakoś tak nie wygodnie.

reklama
Weszla od tego roku nowa ustawa opieki okołoporodowej. Mnie doktor mówiła ,że będę musiała się spotkać ze swoją położna środowiskową po 20 TC.
Ale z tego co widzę , to chyba nie jest to przymus. Tymbardziej mówiła ,że u wieloródki to już bez sensu. Mnie też trzęsie z zimna [emoji301][emoji3587]

Za mną dobry dzień. Dużo pracy. Dziś też zapowiada się ok. Zobacz załącznik 1029890

Właśnie widziałam u lekarza wielki plakat. Mam nadzieję, że nie jest to obowiązkowe.
W ostatniej ciąży nawet nie zgłaszałam, że już urodziłam i jestem w domu..

Do góry