reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Dziewczyny, poradzę się Was, bo ja już sama nie wiem i każdy z najbliższego otoczenia doradza mi inaczej [emoji28]
Który kolor Waszym zdaniem ładniejszy? Zobacz załącznik 1029610Zobacz załącznik 1029611
Zielony :)
Witam to znowu ja postanowiłam się odezwać. Co do mojej obumarlej ciąży pozamacicznej nic się nie zmieniło. Z tego co rozmawiałam jest to nowość i trafia się u 2 % kobiet. Mam czekać na wyschnięcia i w chłoniecie. Najgorszym wypadku szpitala i zabieg. Jak wam mija ten jesienny dzień. Wczoraj posprzątalam więc dziś mam dzień lenia kominek herbata odpoczynek i dobry film, trochę się uspokoiłam i liczę że jednak skończy się naturalnie . Miłego popołudnia
Trzymam kciuki, żeby obyło się bez zabiegu :)

Ja już po usg i wszystko jest w porządku. Jedno maleństwo - 2cm 8-) o jakiś tydzień starsze niż wg OM. Słyszałam serduszko, coś pięknego :):):) Kolejne usg za 3 tygodnie w 12 tygodniu.

2665F72F-2792-4083-9289-8B253BADCD24.jpeg

Ja już po usg i wszystko jest w porządku. Jedno maleństwo - 2cm 8-) o jakiś tydzień starsze niż wg OM. Słyszałam serduszko, coś pięknego :):):) Kolejne usg za 3 tygodnie w 12 tygodniu.

Zobacz załącznik 1029642
Kurcze jak fajnie - ciesze sie z Wami- juz wszystko wiesz. Mi zostal jeszcze tydzien do drugiej wizyty. Stres jest jak cholera.

Zobacz załącznik 1029642

Cudowny dzidziuś :)))

ja się zapisałam na usg 21.10 to będzie już 12.5 tyg

Kurcze jak fajnie - ciesze sie z Wami- juz wszystko wiesz. Mi zostal jeszcze tydzien do drugiej wizyty. Stres jest jak cholera.
Ja tez mam jeszcze tydzień i zaczynam znowu świrować. Dziś zrobiłam wszystkie badania i jestem chodzącym okazem zdrowia. Wszystko w normie. Tylko ze na czczo robiłam, kolejki straszne i myślałam ze wyjdę z siebie i stanę obok. Ludzie mnie zadziwiają a ci starsi to już w ogóle. Jakby mogli to by zjedli każdego kto im na drodze stanie. No i udzieliła mi się ich frustracja i wylądowałam się na mężu bo sobie strogonowa wymyślił. Suma sumarow zrobiłam i to chyba pierwsza potrawa która zjadłam ze smakiem a nie bo muszę.

A ja dziś wybrałam się metrem do centrum i nie dojechałam, musiałam stację wcześniej wysiąść.. gorąco było ..słabo mi się zrobiło-dobrze,że nie byłam sama.

Ja tez mam jeszcze tydzień i zaczynam znowu świrować. Dziś zrobiłam wszystkie badania i jestem chodzącym okazem zdrowia. Wszystko w normie. Tylko ze na czczo robiłam, kolejki straszne i myślałam ze wyjdę z siebie i stanę obok. Ludzie mnie zadziwiają a ci starsi to już w ogóle. Jakby mogli to by zjedli każdego kto im na drodze stanie. No i udzieliła mi się ich frustracja i wylądowałam się na mężu bo sobie strogonowa wymyślił. Suma sumarow zrobiłam i to chyba pierwsza potrawa która zjadłam ze smakiem a nie bo muszę.
Ja akurat tez robilam dzisiaj wszystkie badania: mocz morfologia toxo tarczyca cukier itd. Tez swiruje. Tym bardziej ze wczesniejsza poronilam w 11 tyg.
Dzisiaj tez zjadlam obiad haha i nawet bylo to miecho .

reklama
Hej dziewczyny!
Mało się odzywam ale was podczytuje i mniej więcej wiem co u was słychac.

Po pierwsze ogromne gratki dla tych które już są po wizycie i wszystko jest wporzadku. Bardzo się cieszę!

Dla tych którym jednak się tym razem nie udało... tule najmocniej jak tylko potrafię... wiem co oznacza strata maluszka nawet na tak wczesnym stadium ciazy i jestem z wami myślami! Będzie dobrze!

A u mnie. Co otwieram lodówkę to mnie mdli, bóle podbrzusza rzadsze ale odpukać wszystko na razie jest ok. Piersi jakoś tez mniej bolą.

Dziś była u mnie położna w domu, zmierzyła ciśnienie, zbadała mocz (wszystko jest wporzadku) a resztę wzięła na posiew, pobrała krew do badań i da mi znać odnośnie wyników. Zebrała calutki wywiad i powiedzala ze jeżeli z blizna po wcześniejszym cc będzie wszystko ok mogę rodzic w domu! Jaka jestem szczęśliwa! Mam nadzieje ze wszystko będzie wporzadku i będę mogła rodzic w domu tylko z położna mezem i corkami❤️
Teraz czekam tylko na poniedziałek i pójdę na pierwsze usg. 3 najciężej kciuki żeby było wszystko ok! Kolejne usg w 13tc a później tylko w 21tv i to wszytsko. Reszta wizyt to położne które będą do mnie do domu przychodzić i wszystko sprawdzać :)
Z zachcianek mam różne dziwne, ale co z tego jak potem mi jest po tym jedzeniu niedobrze masakra

Do góry