reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

U mnie brzuch jak w 5 miesiącu z pierwszym dzieckiem... [emoji85][emoji33] [emoji23] naprawdę i to z rana...
Od kilku dni też nie wychodzi mi już spanie na brzuchu..

No u Ciebie to maluszki jeszcze więcej miejsca potrzebują. Ja urodziłam w 35tc moje dziewczyny jedna miała 2890 druga 1790 a brzuch miałam tak ogromny ze o mamo. Mam nawet gdzieś zdjęcie dzień przed porodem

reklama
Nie umiem was cytować z telefonu :) ja kocham piwko i w ciąży 0% piję co jakiś czas , najbardziej Żywiec zwykły albo Łomża. A teraz jadę na koncert Taco/Dawidek Podsiadło, trochę mam opóźnienie bo za późno taksę wzięłam ;) ale najwyżej Taco mi przeleci , ja wolę Dawida Podsiadło :) mam nadzieję że nie zasnę w drodze powrotnej , chociaż w czwartek byłam w kinie do północy i dałam radę to teraz też powinno być spoko. Tylko brzuch ciągnie i lekkie mdlosci mam, trzeba będzie hot dogiem stadionowym je uciszyć ;) Życzę wam miłego wieczoru!

Ja miałam cc w styczniu 2017 i też mnie zaboli w miejscu gdzie jest blizna

Uspokoiłaś mnie

Nie umiem was cytować z telefonu :) ja kocham piwko i w ciąży 0% piję co jakiś czas , najbardziej Żywiec zwykły albo Łomża. A teraz jadę na koncert Taco/Dawidek Podsiadło, trochę mam opóźnienie bo za późno taksę wzięłam ;) ale najwyżej Taco mi przeleci , ja wolę Dawida Podsiadło :) mam nadzieję że nie zasnę w drodze powrotnej , chociaż w czwartek byłam w kinie do północy i dałam radę to teraz też powinno być spoko. Tylko brzuch ciągnie i lekkie mdlosci mam, trzeba będzie hot dogiem stadionowym je uciszyć ;) Życzę wam miłego wieczoru!

Cytuje w przeglądarce internetowej w tel. Klikam "+ Cytat" potem w miejscu gdzie można wpisać wiadomość to "wstaw cytat" i "zatwierdz"

I po słowach "[/quote]" wpisuje odp na dany cytat bo tym zaczyna i kończy sie 1 cytat.

Nie umiem was cytować z telefonu [emoji4] ja kocham piwko i w ciąży 0% piję co jakiś czas , najbardziej Żywiec zwykły albo Łomża. A teraz jadę na koncert Taco/Dawidek Podsiadło, trochę mam opóźnienie bo za późno taksę wzięłam [emoji6] ale najwyżej Taco mi przeleci , ja wolę Dawida Podsiadło [emoji4] mam nadzieję że nie zasnę w drodze powrotnej , chociaż w czwartek byłam w kinie do północy i dałam radę to teraz też powinno być spoko. Tylko brzuch ciągnie i lekkie mdlosci mam, trzeba będzie hot dogiem stadionowym je uciszyć [emoji6] Życzę wam miłego wieczoru!
Udanego koncertu [emoji6]

My właśnie wróciliśmy. 13,5km zrobione, zamek zwiedzony, apetyt zaostrzony [emoji6]
U mnie brzuch taki jak był ale nie jestem super szczupła (raczej taka „normalna”) no i podobno przy pierwszym dziecku później cokolwiek widać.
Wiec na razie się nie denerwuje brakiem objawów i wierze, ze wszystko jest w porządku a ja po prostu mam spore szczęście i nie odczuwam żadnego dyskomfortu.

Jak pogoda pozwoli jutro jedziemy na kolejny spacer. A pojutrze idę na stretching. Z intensywnych treningów rezygnuje ale te mentalne zostawiam. A Wy coś cwiczycie?

Zobacz załącznik 1027752Zobacz załącznik 1027753

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny:-) powiedzcie proszę z doświadczenia kiedy najlepiej pójść na pierwszą wizytę po pozytywnym teście żeby było już coś widać,najlepiej serduszko:-) ?
Obecnie 31 dc -test pozytywny:-)
Pozdrawiam - czerwcowa mama :-)
Ja aktualnie mam 34 dzień cyklu i idę 15 października. Ale wiem że jest dziewczyna o podobnym zaawansowaniu co ja i idzie prawie tydzień wcześniej :)

Dzień dobry majóweczki [emoji3590]
Stwierdzam, że ten chwilowy brak objawów to była cisza przed burzą [emoji55]
Wymioty mnie już wykańczają, czego bym nie zjadła to po kilkunastu minutach mam spotkanie twarzą w twarz z toaletą, a z rana wymioty żółcią to już norma [emoji849]
Może macie jakieś sposoby co jeść w takiej sytuacji? Imbir nie pomaga, gumy na ciążowe mdłości także...
Jeszcze pod pachą wylazł mi dzisiaj w nocy jakiś guz wielkości piłeczki ping-pongowej i boli okropnie, nie mogę ruszyć ręką... Może to powiększony węzeł chłonny? Ale czy wtedy by tak bolało? [emoji848] W poniedziałek pójdę do lekarza, ale trochę się tym martwię [emoji21]
A wy jak się czujecie? Też dokuczają wam takie okropne mdłości? [emoji848]
Życzę wszystkim zdrówka i spokoju [emoji173]
Tak to może być węzeł chłonny i tak on potrafi boleć. Jeszcze może być opcja jakiegoś czyraka od hormonow (zapchał się kanalik potny) i to również boli, ale czyraki są czerwone. Węzły chłonne wywala jak coś się dzieje złego z organizmem, stan zapalny na przykład. Mój synek (wiem to trochę inny przykład) przy każdej infekcji wirusowej ma wywalone węzły chłonne. Te pod pachą i za uszami i właśnie to są takie kuleczki okrągłe. Lekarz powinien sprawdzić bo to coś nienaturalnego

Dzisiaj ogłosiliśmy rodzinie. Tak jak marzyłam - wszyscy się cieszą. Wykorzystaliśmy takie zdjęcia (Wam pokazuję bez twarzy, bo chce być anonimowa). Może kogoś zainspiruje, bo wy mnie bardzo inspirujecie jedzeniowo. Np. dzisiaj byliśmy na sushi, w przyszłym tygodniu planuję placek po węgiersku i jem do każdej kanapki majonez, a wszystko to wyczytałam na forum.
20190928_214006.jpg

reklama
Ja się maluje bo lubie ;) w sumie nigdy nie miałam problemów z cera, dalej nie mam. Ale lubie nałożyć bb (swoją droga od razu z filtrem uv), pomalować sobie powieki, wyciągnąć rzęsy ;)
W sumie nie zauważyłam na razie żebym jakkolwiek inaczej wyglądała.

Ja z zadyszka tez mam problem. A jestem dosyć aktywna osoba i trochę mnie to wkurza.

My zaraz się zbieramy i jedziemy na zamek Ksiaz. Czeka mnie 10km spaceru (ale dla mnie to nic, normalnie robilismy i po 20-30km w soboty). Może będę miała apetyt :D
Daleko mieszkacie od Książa? Ja w Polsce mam jakies 20 minut spacerkiem z domu [emoji846]
Dzień dobry majóweczki [emoji3590]
Stwierdzam, że ten chwilowy brak objawów to była cisza przed burzą [emoji55]
Wymioty mnie już wykańczają, czego bym nie zjadła to po kilkunastu minutach mam spotkanie twarzą w twarz z toaletą, a z rana wymioty żółcią to już norma [emoji849]
Może macie jakieś sposoby co jeść w takiej sytuacji? Imbir nie pomaga, gumy na ciążowe mdłości także...
Jeszcze pod pachą wylazł mi dzisiaj w nocy jakiś guz wielkości piłeczki ping-pongowej i boli okropnie, nie mogę ruszyć ręką... Może to powiększony węzeł chłonny? Ale czy wtedy by tak bolało? [emoji848] W poniedziałek pójdę do lekarza, ale trochę się tym martwię [emoji21]
A wy jak się czujecie? Też dokuczają wam takie okropne mdłości? [emoji848]
Życzę wszystkim zdrówka i spokoju [emoji173]
Mi w pierwszej ciąży gin przepisal magnez na mdłości i początkowo troche pomagało.
Mnie mdłość jak dotychczas omijają szerokim łukiem. Za to ból w plecach się załączył, szczególnie jak coś porobię to boli krzyż jakbym 12h stała w miejscu... no i spanie tak samo, po prostu się załącza, jakby mnie ktoś odłączył od prądu. Pomogłam trochę mojemu na budowie, w zasadzie pracowałam ok. 5h i teraz już leżę bo padam ze zmęczenia. No i mam wrażenie, że trochę mi się podbrzusze zaokrągla choć to dopiero 6+5.

A jak wasze brzuszki? Widać już coś? :)
Mi też się brzuch tak od dolu lekko zaokraglil. Czuje jakbym go miala wzdetego [emoji6]
Ale 0,559 i wynik koleżanki 0,3... To jest za niskie.
Ja mialam 2 tygodnie temu tsh 4 [emoji2356] Zobaczymy jak będzie za 2 tygodnie bo skoczylam z dawki 125mg do 200mg ale w pierwszym trymestrze tsh powinno byc miedzy 1 a 2.5.

Co do malowania sie to ja zawsze wychodze pomalowana, lekko bo lekko ale z makijażem lepiej sie czuje.
Mam na paznokciach shellack i tez zamierzam nosić cala ciąże [emoji846]

Ja w końcu wracam do żywych po przeziebieniu, co prawda nos zawalony jeszcze trochę ale moge oddychac, jedynie głowę mi rozsadza od 2 dni [emoji53]

Do góry