reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

U mnie brzuch jak w 5 miesiącu z pierwszym dzieckiem... [emoji85][emoji33] [emoji23] naprawdę i to z rana...
Od kilku dni też nie wychodzi mi już spanie na brzuchu..

No u Ciebie to maluszki jeszcze więcej miejsca potrzebują. Ja urodziłam w 35tc moje dziewczyny jedna miała 2890 druga 1790 a brzuch miałam tak ogromny ze o mamo. Mam nawet gdzieś zdjęcie dzień przed porodem

reklama
Nie umiem was cytować z telefonu :) ja kocham piwko i w ciąży 0% piję co jakiś czas , najbardziej Żywiec zwykły albo Łomża. A teraz jadę na koncert Taco/Dawidek Podsiadło, trochę mam opóźnienie bo za późno taksę wzięłam ;) ale najwyżej Taco mi przeleci , ja wolę Dawida Podsiadło :) mam nadzieję że nie zasnę w drodze powrotnej , chociaż w czwartek byłam w kinie do północy i dałam radę to teraz też powinno być spoko. Tylko brzuch ciągnie i lekkie mdlosci mam, trzeba będzie hot dogiem stadionowym je uciszyć ;) Życzę wam miłego wieczoru!

Ja miałam cc w styczniu 2017 i też mnie zaboli w miejscu gdzie jest blizna

Uspokoiłaś mnie

Nie umiem was cytować z telefonu :) ja kocham piwko i w ciąży 0% piję co jakiś czas , najbardziej Żywiec zwykły albo Łomża. A teraz jadę na koncert Taco/Dawidek Podsiadło, trochę mam opóźnienie bo za późno taksę wzięłam ;) ale najwyżej Taco mi przeleci , ja wolę Dawida Podsiadło :) mam nadzieję że nie zasnę w drodze powrotnej , chociaż w czwartek byłam w kinie do północy i dałam radę to teraz też powinno być spoko. Tylko brzuch ciągnie i lekkie mdlosci mam, trzeba będzie hot dogiem stadionowym je uciszyć ;) Życzę wam miłego wieczoru!

Cytuje w przeglądarce internetowej w tel. Klikam "+ Cytat" potem w miejscu gdzie można wpisać wiadomość to "wstaw cytat" i "zatwierdz"

I po słowach "[/quote]" wpisuje odp na dany cytat bo tym zaczyna i kończy sie 1 cytat.

Nie umiem was cytować z telefonu [emoji4] ja kocham piwko i w ciąży 0% piję co jakiś czas , najbardziej Żywiec zwykły albo Łomża. A teraz jadę na koncert Taco/Dawidek Podsiadło, trochę mam opóźnienie bo za późno taksę wzięłam [emoji6] ale najwyżej Taco mi przeleci , ja wolę Dawida Podsiadło [emoji4] mam nadzieję że nie zasnę w drodze powrotnej , chociaż w czwartek byłam w kinie do północy i dałam radę to teraz też powinno być spoko. Tylko brzuch ciągnie i lekkie mdlosci mam, trzeba będzie hot dogiem stadionowym je uciszyć [emoji6] Życzę wam miłego wieczoru!
Udanego koncertu [emoji6]

My właśnie wróciliśmy. 13,5km zrobione, zamek zwiedzony, apetyt zaostrzony [emoji6]
U mnie brzuch taki jak był ale nie jestem super szczupła (raczej taka „normalna”) no i podobno przy pierwszym dziecku później cokolwiek widać.
Wiec na razie się nie denerwuje brakiem objawów i wierze, ze wszystko jest w porządku a ja po prostu mam spore szczęście i nie odczuwam żadnego dyskomfortu.

Jak pogoda pozwoli jutro jedziemy na kolejny spacer. A pojutrze idę na stretching. Z intensywnych treningów rezygnuje ale te mentalne zostawiam. A Wy coś cwiczycie?

Zobacz załącznik 1027752Zobacz załącznik 1027753

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny:-) powiedzcie proszę z doświadczenia kiedy najlepiej pójść na pierwszą wizytę po pozytywnym teście żeby było już coś widać,najlepiej serduszko:-) ?
Obecnie 31 dc -test pozytywny:-)
Pozdrawiam - czerwcowa mama :-)
Ja aktualnie mam 34 dzień cyklu i idę 15 października. Ale wiem że jest dziewczyna o podobnym zaawansowaniu co ja i idzie prawie tydzień wcześniej :)

Dzień dobry majóweczki [emoji3590]
Stwierdzam, że ten chwilowy brak objawów to była cisza przed burzą [emoji55]
Wymioty mnie już wykańczają, czego bym nie zjadła to po kilkunastu minutach mam spotkanie twarzą w twarz z toaletą, a z rana wymioty żółcią to już norma [emoji849]
Może macie jakieś sposoby co jeść w takiej sytuacji? Imbir nie pomaga, gumy na ciążowe mdłości także...
Jeszcze pod pachą wylazł mi dzisiaj w nocy jakiś guz wielkości piłeczki ping-pongowej i boli okropnie, nie mogę ruszyć ręką... Może to powiększony węzeł chłonny? Ale czy wtedy by tak bolało? [emoji848] W poniedziałek pójdę do lekarza, ale trochę się tym martwię [emoji21]
A wy jak się czujecie? Też dokuczają wam takie okropne mdłości? [emoji848]
Życzę wszystkim zdrówka i spokoju [emoji173]
Tak to może być węzeł chłonny i tak on potrafi boleć. Jeszcze może być opcja jakiegoś czyraka od hormonow (zapchał się kanalik potny) i to również boli, ale czyraki są czerwone. Węzły chłonne wywala jak coś się dzieje złego z organizmem, stan zapalny na przykład. Mój synek (wiem to trochę inny przykład) przy każdej infekcji wirusowej ma wywalone węzły chłonne. Te pod pachą i za uszami i właśnie to są takie kuleczki okrągłe. Lekarz powinien sprawdzić bo to coś nienaturalnego

Dzisiaj ogłosiliśmy rodzinie. Tak jak marzyłam - wszyscy się cieszą. Wykorzystaliśmy takie zdjęcia (Wam pokazuję bez twarzy, bo chce być anonimowa). Może kogoś zainspiruje, bo wy mnie bardzo inspirujecie jedzeniowo. Np. dzisiaj byliśmy na sushi, w przyszłym tygodniu planuję placek po węgiersku i jem do każdej kanapki majonez, a wszystko to wyczytałam na forum.
20190928_214006.jpg

reklama
Ja się maluje bo lubie ;) w sumie nigdy nie miałam problemów z cera, dalej nie mam. Ale lubie nałożyć bb (swoją droga od razu z filtrem uv), pomalować sobie powieki, wyciągnąć rzęsy ;)
W sumie nie zauważyłam na razie żebym jakkolwiek inaczej wyglądała.

Ja z zadyszka tez mam problem. A jestem dosyć aktywna osoba i trochę mnie to wkurza.

My zaraz się zbieramy i jedziemy na zamek Ksiaz. Czeka mnie 10km spaceru (ale dla mnie to nic, normalnie robilismy i po 20-30km w soboty). Może będę miała apetyt :D
Daleko mieszkacie od Książa? Ja w Polsce mam jakies 20 minut spacerkiem z domu [emoji846]
Dzień dobry majóweczki [emoji3590]
Stwierdzam, że ten chwilowy brak objawów to była cisza przed burzą [emoji55]
Wymioty mnie już wykańczają, czego bym nie zjadła to po kilkunastu minutach mam spotkanie twarzą w twarz z toaletą, a z rana wymioty żółcią to już norma [emoji849]
Może macie jakieś sposoby co jeść w takiej sytuacji? Imbir nie pomaga, gumy na ciążowe mdłości także...
Jeszcze pod pachą wylazł mi dzisiaj w nocy jakiś guz wielkości piłeczki ping-pongowej i boli okropnie, nie mogę ruszyć ręką... Może to powiększony węzeł chłonny? Ale czy wtedy by tak bolało? [emoji848] W poniedziałek pójdę do lekarza, ale trochę się tym martwię [emoji21]
A wy jak się czujecie? Też dokuczają wam takie okropne mdłości? [emoji848]
Życzę wszystkim zdrówka i spokoju [emoji173]
Mi w pierwszej ciąży gin przepisal magnez na mdłości i początkowo troche pomagało.
Mnie mdłość jak dotychczas omijają szerokim łukiem. Za to ból w plecach się załączył, szczególnie jak coś porobię to boli krzyż jakbym 12h stała w miejscu... no i spanie tak samo, po prostu się załącza, jakby mnie ktoś odłączył od prądu. Pomogłam trochę mojemu na budowie, w zasadzie pracowałam ok. 5h i teraz już leżę bo padam ze zmęczenia. No i mam wrażenie, że trochę mi się podbrzusze zaokrągla choć to dopiero 6+5.

A jak wasze brzuszki? Widać już coś? :)
Mi też się brzuch tak od dolu lekko zaokraglil. Czuje jakbym go miala wzdetego [emoji6]
Ale 0,559 i wynik koleżanki 0,3... To jest za niskie.
Ja mialam 2 tygodnie temu tsh 4 [emoji2356] Zobaczymy jak będzie za 2 tygodnie bo skoczylam z dawki 125mg do 200mg ale w pierwszym trymestrze tsh powinno byc miedzy 1 a 2.5.

Co do malowania sie to ja zawsze wychodze pomalowana, lekko bo lekko ale z makijażem lepiej sie czuje.
Mam na paznokciach shellack i tez zamierzam nosić cala ciąże [emoji846]

Ja w końcu wracam do żywych po przeziebieniu, co prawda nos zawalony jeszcze trochę ale moge oddychac, jedynie głowę mi rozsadza od 2 dni [emoji53]

Do góry