reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

Dzień dobry majóweczki [emoji3590]
Stwierdzam, że ten chwilowy brak objawów to była cisza przed burzą [emoji55]
Wymioty mnie już wykańczają, czego bym nie zjadła to po kilkunastu minutach mam spotkanie twarzą w twarz z toaletą, a z rana wymioty żółcią to już norma [emoji849]
Może macie jakieś sposoby co jeść w takiej sytuacji? Imbir nie pomaga, gumy na ciążowe mdłości także...
Jeszcze pod pachą wylazł mi dzisiaj w nocy jakiś guz wielkości piłeczki ping-pongowej i boli okropnie, nie mogę ruszyć ręką... Może to powiększony węzeł chłonny? Ale czy wtedy by tak bolało? [emoji848] W poniedziałek pójdę do lekarza, ale trochę się tym martwię [emoji21]
A wy jak się czujecie? Też dokuczają wam takie okropne mdłości? [emoji848]
Życzę wszystkim zdrówka i spokoju [emoji173]

To może być zapalenie mieszka włosowego. Mialam coś takiego i lekarz mnie uspokoił. Przeszło samo

reklama
Mnie mdłość jak dotychczas omijają szerokim łukiem. Za to ból w plecach się załączył, szczególnie jak coś porobię to boli krzyż jakbym 12h stała w miejscu... no i spanie tak samo, po prostu się załącza, jakby mnie ktoś odłączył od prądu. Pomogłam trochę mojemu na budowie, w zasadzie pracowałam ok. 5h i teraz już leżę bo padam ze zmęczenia. No i mam wrażenie, że trochę mi się podbrzusze zaokrągla choć to dopiero 6+5.

A jak wasze brzuszki? Widać już coś? :)

Budujecie się?

U mnie widać ,codziennie robimy foto ,żeby zrobić na koniec taki film z całej ciąży :)

Mnie mdłość jak dotychczas omijają szerokim łukiem. Za to ból w plecach się załączył, szczególnie jak coś porobię to boli krzyż jakbym 12h stała w miejscu... no i spanie tak samo, po prostu się załącza, jakby mnie ktoś odłączył od prądu. Pomogłam trochę mojemu na budowie, w zasadzie pracowałam ok. 5h i teraz już leżę bo padam ze zmęczenia. No i mam wrażenie, że trochę mi się podbrzusze zaokrągla choć to dopiero 6+5.

A jak wasze brzuszki? Widać już coś? :)

Troche się zaokrąglił brzusio.

Plecy bolą wieczorem. Dziś czułam lekkie kłucie podbrzusza w miejscu po cesarce co byla 7 lat temu. Ale tylko chwile.
Takie kłucie to normalne?
W poprzedniej ciąży nie miałam.

To może być zapalenie mieszka włosowego. Mialam coś takiego i lekarz mnie uspokoił. Przeszło samo
No właśnie odkąd jestem w ciąży wychodzą mi ropnie wielkości dłoni na pośladkach czy nogach... 2-3 tygodnie wyjęte z życia przez ten ból... Dermatolog twierdzi, że zapalenie mieszka, ginekolog, że mój organizm jest teraz bardzo słaby i wychodzi mi każda infekcja z nawiązką... Ale to aktualne pod pachą nie przypomina ani odrobinę tamtych ropni, to taki twardy zaczerwieniony/zasiniony odstający guz, a ból jest niewątpliwie silniejszy od tamtych... Chodzę z rolką papieru toaletowego pod pachą żeby się przypadkiem skóra ze sobą nie zetknęła, bo aż łzy napływają do oczu... Jak całą ciążę będę tak łapać jakieś choróbska to chyba wyląduje na oddziale zamkniętym, bo dostanę do głowy [emoji2962]

U mnie brzuch jak w 5 miesiącu z pierwszym dzieckiem... [emoji85][emoji33] [emoji23] naprawdę i to z rana...
Od kilku dni też nie wychodzi mi już spanie na brzuchu..

reklama
Do góry