reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Piękna jesteś Jak każda Kobieta w ciąży.
Dzieje się magia mimo ze nie zawsze czujemy się na siłach ją czuć :D
Każdego dnia rośnie w nas mały człowiek.
Mój dzisiaj ewidentnie tylko by pił.
Tzn kompot wodę itd :D
Do alkoholu mnie nie ciągnie.
Mimo że ja z tych co bardzo lubi naleweczki ( akurat Mama ma z własnych owoców )
Wina
Bardzo lubię porto
Na szczęście zawsze w ciąży jest to temat NIE i jakoś mi nie przykro że moi po 13 będą próbować domowych nalewek .
A jak jest z Wami ?
Lubicie piwa 0% ?
Gaszą pragnienie ? Ja czasami lubię wypić 0% piwko . Lubię te zwykle Żywca klasyczne a czasami mnie na smaki najdzie.
Ale to od Święta.
Zetknęła się któras z Was z przypadkiem Dziecka chorego na FAS?
Ja nie .

Ja na razie wypiłam dwa piwa 0,00% dwie IPA od żywca ;)
Ja jestem skończonym piwoszem, chodziliśmy od lat na te wszystkie imprezy z rewolucji piwnej, warzylismy nawet własne piwo. Ale nie ciągnie mnie aż tak.
Za tydzień idę na domówkę, znów będę piła pewnie 0,00% (trzeba czytać bo niektóre „bezalkoholowe” maja 0,5% i jedno podobno ok ale już 2 czy 3 to gorzej).
Mąż ze mną solidarnie zrezygnował z alkoholu i wszystkiego czego mi nie wolno ;)
Są tez wina 0,0% ale nie próbowałam, nie ciągnie mnie.

Zamek Ksiaz jest piękny a my mamy tak bliziutko, ze czasem jedziemy na spacer po ogrodach ;)

reklama
A jak zniosłyscie Dziewczyny wypicie glukozy ?
W ciąży z synem po glukozie byłam z małżem w maku, musiałam się dosłodzić szejkem i lodami hihi..
Nic mi po niej nie było.

Właśnie wstawiam zapiekane makaronowa. Tak mnie naszła ochota..!!
Za to na pasztet nie mogę już patrzeć, serka topionego bym zjadła, takiego smietankowego w kształcie ala'parowki a nigdzie nie ma! Wrry..

Piękna jesteś Jak każda Kobieta w ciąży.
Mimo że ja z tych co bardzo lubi naleweczki ( akurat Mama ma z własnych owoców )
Wina
Bardzo lubię porto
Na szczęście zawsze w ciąży jest to temat NIE i jakoś mi nie przykro że moi po 13 będą próbować domowych nalewek .
A jak jest z Wami ?
Lubicie piwa 0% ?
Gaszą pragnienie ? Ja czasami lubię wypić 0% piwko . Lubię te zwykle Żywca klasyczne a czasami mnie na smaki najdzie.
Ale to od Święta.
Ja nie .

Ja też się nie zetknięlam z dzieciatkiem z FAS.
Piwko zero procent lubię, lubiłam wypić. Teraz jakoś nie mam ochoty.
Kiedys kochałam się w różowym Carlo rosi, ale mi przeszło, od tak :)
Ogólnie to od prawie 2lat u mnie w domu nie znajdzie się nic z procentami. Mój mąż miał "mały problem" z tym tematem.. I dużo przez to go ominęło z naszego życia.. Więc tym bardziej mnie nie ciągnie.

Piękna jesteś <3
Jak każda Kobieta w ciąży.
Wina
Bardzo lubię porto
A jak jest z Wami ?
Lubicie piwa 0% ?
Ale to od Święta.
Ja nie .
Ja w poprzedniej ciąży bardzo lubiłam piwo 0%. Może dlatego, że ostatnie miesiące miała miejsce wiosną, latem i troszkę jesienią. Pewnie wysokie temperatury kusiły. Teraz wcale mnie nie ciągnie nawet do wina bezalkoholowego.
Moja siostra pod koniec sierpnia miała ślub. Czułam już, że jestem w ciąży i dzień przed zrobiłam test (były jeszcze w dni do miesiączki) na szczęście wyszedł pozytywny, bo inaczej wypiłabym niejeden kieliszek mojego ulubionego wina i kilka toastów również

Piękna jesteś <3
Jak każda Kobieta w ciąży.
Wina
Bardzo lubię porto
A jak jest z Wami ?
Lubicie piwa 0% ?
Ale to od Święta.
Ja nie .

Co do glukozy to było straszne..ledwo dałam radę...

co do alkoholu-ja nie lubię i nie piję -piwo dla mnie wyjątkowo brzydko pachnie

reklama
Czesc dziewczyny:-) powiedzcie proszę z doświadczenia kiedy najlepiej pójść na pierwszą wizytę po pozytywnym teście żeby było już coś widać,najlepiej serduszko:-) ?
Obecnie 31 dc -test pozytywny:-)
Pozdrawiam - czerwcowa mama :-)

Do góry