reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Piękna jesteś Jak każda Kobieta w ciąży.
Dzieje się magia mimo ze nie zawsze czujemy się na siłach ją czuć :D
Każdego dnia rośnie w nas mały człowiek.
Mój dzisiaj ewidentnie tylko by pił.
Tzn kompot wodę itd :D
Do alkoholu mnie nie ciągnie.
Mimo że ja z tych co bardzo lubi naleweczki ( akurat Mama ma z własnych owoców )
Wina
Bardzo lubię porto
Na szczęście zawsze w ciąży jest to temat NIE i jakoś mi nie przykro że moi po 13 będą próbować domowych nalewek .
A jak jest z Wami ?
Lubicie piwa 0% ?
Gaszą pragnienie ? Ja czasami lubię wypić 0% piwko . Lubię te zwykle Żywca klasyczne a czasami mnie na smaki najdzie.
Ale to od Święta.
Zetknęła się któras z Was z przypadkiem Dziecka chorego na FAS?
Ja nie .

Ja na razie wypiłam dwa piwa 0,00% dwie IPA od żywca ;)
Ja jestem skończonym piwoszem, chodziliśmy od lat na te wszystkie imprezy z rewolucji piwnej, warzylismy nawet własne piwo. Ale nie ciągnie mnie aż tak.
Za tydzień idę na domówkę, znów będę piła pewnie 0,00% (trzeba czytać bo niektóre „bezalkoholowe” maja 0,5% i jedno podobno ok ale już 2 czy 3 to gorzej).
Mąż ze mną solidarnie zrezygnował z alkoholu i wszystkiego czego mi nie wolno ;)
Są tez wina 0,0% ale nie próbowałam, nie ciągnie mnie.

Zamek Ksiaz jest piękny a my mamy tak bliziutko, ze czasem jedziemy na spacer po ogrodach ;)

reklama
A jak zniosłyscie Dziewczyny wypicie glukozy ?
W ciąży z synem po glukozie byłam z małżem w maku, musiałam się dosłodzić szejkem i lodami hihi..
Nic mi po niej nie było.

Właśnie wstawiam zapiekane makaronowa. Tak mnie naszła ochota..!!
Za to na pasztet nie mogę już patrzeć, serka topionego bym zjadła, takiego smietankowego w kształcie ala'parowki a nigdzie nie ma! Wrry..

Piękna jesteś Jak każda Kobieta w ciąży.
Mimo że ja z tych co bardzo lubi naleweczki ( akurat Mama ma z własnych owoców )
Wina
Bardzo lubię porto
Na szczęście zawsze w ciąży jest to temat NIE i jakoś mi nie przykro że moi po 13 będą próbować domowych nalewek .
A jak jest z Wami ?
Lubicie piwa 0% ?
Gaszą pragnienie ? Ja czasami lubię wypić 0% piwko . Lubię te zwykle Żywca klasyczne a czasami mnie na smaki najdzie.
Ale to od Święta.
Ja nie .

Ja też się nie zetknięlam z dzieciatkiem z FAS.
Piwko zero procent lubię, lubiłam wypić. Teraz jakoś nie mam ochoty.
Kiedys kochałam się w różowym Carlo rosi, ale mi przeszło, od tak :)
Ogólnie to od prawie 2lat u mnie w domu nie znajdzie się nic z procentami. Mój mąż miał "mały problem" z tym tematem.. I dużo przez to go ominęło z naszego życia.. Więc tym bardziej mnie nie ciągnie.

Piękna jesteś <3
Jak każda Kobieta w ciąży.
Wina
Bardzo lubię porto
A jak jest z Wami ?
Lubicie piwa 0% ?
Ale to od Święta.
Ja nie .
Ja w poprzedniej ciąży bardzo lubiłam piwo 0%. Może dlatego, że ostatnie miesiące miała miejsce wiosną, latem i troszkę jesienią. Pewnie wysokie temperatury kusiły. Teraz wcale mnie nie ciągnie nawet do wina bezalkoholowego.
Moja siostra pod koniec sierpnia miała ślub. Czułam już, że jestem w ciąży i dzień przed zrobiłam test (były jeszcze w dni do miesiączki) na szczęście wyszedł pozytywny, bo inaczej wypiłabym niejeden kieliszek mojego ulubionego wina i kilka toastów również

Piękna jesteś <3
Jak każda Kobieta w ciąży.
Wina
Bardzo lubię porto
A jak jest z Wami ?
Lubicie piwa 0% ?
Ale to od Święta.
Ja nie .

Co do glukozy to było straszne..ledwo dałam radę...

co do alkoholu-ja nie lubię i nie piję -piwo dla mnie wyjątkowo brzydko pachnie

reklama
Czesc dziewczyny:-) powiedzcie proszę z doświadczenia kiedy najlepiej pójść na pierwszą wizytę po pozytywnym teście żeby było już coś widać,najlepiej serduszko:-) ?
Obecnie 31 dc -test pozytywny:-)
Pozdrawiam - czerwcowa mama :-)

Do góry