reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Kochana trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze podobno powyżej 1000 nie mierzy się bety ponieważ coraz wolniej rośnie bądź dobrej myśli [emoji173] A masz jakieś objawy?
Mam dużą senność i od 3 dni mdłości, plus wydaje mi się, że troszkę biust mi urósł.. Jednakże to wszystko tak mnie mega stresuje, że nie wiem jak wytrwać w tym oczekiwaniu:p

Ja nie mierzyłam bety ani razu. Uważam, że jeśli coś ma się stać to i tak się stanie. Zrobiłam dwa testy i cierpliwie czekam na wizytę by określić czy wszystko idzie w dobrym kierunku. Nie chciałam się narażać na niepotrzebny stres... Będzie co będzie... I tak już znoszę jajko do wizyty, a co by było gdybym zrobiła bete i byłoby coś nie do końca... To dopiero bym się stresów najadla czekając... W poniedziałek wizyta więc się dowiem dokładnie co i jak :)

PS. (z natury jestem osobą bardzo niecierpliwą jak o czymś się dowiem to musi być wszystko na już [emoji23] i się sobie dziwię, ze jeszcze nie poleciałam do lekarza szybciej sprawdzać) :D

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,
Nazywam się Magda i mam 24lata i chciałabym do Was dołączyć. Zrobiłam test 2 września, pokazał dwie kreseczki i byłam najszczesliwsza na świecie.
Dzień później poszłam do ginekologa po zwolnienie, bo pracuje w szpitalu przy cytostatykach i nie chciałam ryzykować zdrowiem dzidziusia. Pani doktor nie chciała mi wystawić zwolnienia, kazała zrobić usg bo powiedziała, że pi samej bhcg, które wynosiło 2515 nie jest w stanie nic stwierdzić. Więc poszłam prywatnie do Top Medicalu, doktor zrobił mi Usg, powiedział, że to dużo za wcześnie, że to jakiś 3 tydzień ciąży bo pokazał się jakis pęcherzyk ok 4mm. Powiedział, żebym wróciła 2 października to wtedy coś więcej powinno być widać.
Ja oczywiście nie wytrzymałam i poszłam skontrolować poziom bhcg, bo chciałam wiedzieć czy wszystko ok.. No i właśnie zrobiłam 11.09 badanie, wyszło 12 135, a 13.09 znowu powtórzyłam i wyszło 17 308. Jak obliczyłam na kalkulatorze, jest to przyrost poniżej normy, bo ok 50%. Wczoraj byłam u ginekologa i powiedział, że on z samej bety nic nie może wyczytać, żebym przyszła w poniedziałek 16.09 na usg i dopiero wszystko się okaże. Dziewczyny, czy znacie przypadki, żeby z takiej zanizonej bhcg prawidłowo rozwijało się dziecko? Jestem tak załamana, bo starałam się ponad rok, że leżę w domu bezsilnie, ciągle płacze ze stresu i po prostu nie wiem co mam ze sobą zrobić...
Proszę o jakieś podpowiedzi ;(
Głowa do góry! Na pewno wszystko jest w porządku!! Beta idzie w górę a to najwazniejsze
Co do norm niestety się nie znam, robiłam betę tylko przy jednej ciąży, na potwierdzenie, że spada..i tak też było.
Przy dwójce wolałam się nie stresować i czekałam cierpliwie na wizyty :) tym razem mąż mnie wyganial, na betę ale się nie dałam. Czekam na lekarza.

Też zauważyłam tą ciszę tu na forum i stwierdzilam że pewnie każda albo śpi albo ja mdli.. Ja nie mam siły na nic przez te Mdłości.. Przynajmniej jestem mistrzem w powstrzymywaniu wymiotów...

ja zrobilam bete raz i przyrost byl dobry, na samym poczatku. Na usg dzidzius jest, teraz dostalam skierowanie na krew, mocz i juz na usg w 11-13tyg i czekam. Trzeba myslec ze co ma byc to bedzie i jakos sie nie przejmowac, ale wiem ze to nie latwe. Ja jestem przeziebiona, mialam jechac dzis do kolezanki na panienski, ok 100km od domu...ona w 6 mcu ciazy, tam domki drewniane, troche swiadkowa nie przemyslala wyboru. Ale ja mam temperature i czuje sie zle wiec zrezygnowalam.

@madziolina_p faktycznie ,lepiej nie ryzykować swojego zdrowia. Pobawisz się na ślubie :)

@Crazy Girl haha ja tak samo. dzisiaj chciałam pójść do lekarza po zwolnienie dalsze ale okazało się,że termin w pon dopiero na drugim końcu miasta...ciekawe jak tam rade z mdlosciami to wytrzymać :p

@Zelka88 mnie trochę brzuch wieczorem

@QueenMargo ja na rowerze jeździłam ale tak bardziej rekreacyjnie. Teraz nie miałabym siły

reklama
Czytam że wiele z was ma Mdlosci , a ja dopiero czwarty tydzień i zupełnie nic[emoji22]
To moja trzecia ciąża i mam nadzieje że tym razem się uda…

Do góry