reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ojej jak ja wspomnę co było w pierwszej ciąży to od końca 6 tygodnia ciągle leżałam z mdłościami , migreną i wymiotami . Bałam się ,że w tej ciąży tak będzie . Meczy mnie trochę ale mam dużo więcej ruchu i nie mam czasu o tym myśleć. Senność mnie łapie ok 16 ale daje rade. Oby ta ciąża była łaskawsza :)

reklama
Przywitam się i ja , byłam w poprzednim wątku
Mam 31 lat
2 córki 3.5 i prawie 10 lat
To moja 6 ciaza
W badaniu ginekologicznym dr stwierdził ciążę ,nazwał to objawem purpury ale zaznaczył że owulacja musiała się przesunąć natomiast dwa dni wcześniej beta była ujemna ale dr stwierdził że za szybko zrobiona. Temperarura caly czas podwyższona, szyjka zamknięta, wysoko, większa
Jutro powtórzę bete, okres się spóźnia, bol piersi nie do zniesienia, bola jajniki jestem tak zmęczona że śpię na stojaco, kawa nie idzie A wcześniej piłam 5-6 dziennie, jeszcze trochę A będę chodzić jak pluto... dupa w górze resztą w dole =) w miesnym w kolejce myślałam że się przekręce z aromatow:-p
Termin był by na końcówkę Maja.
Pozdrawiam wszystkie mamy ,trzymam kciuki za te które się bardzo stresuja, wiem doskonale jak to jest . Łatwo się mówi trudniej zrobić. Po wielu przeżyciach wiem że łatwo nie będzie ale nikt nie obiecywał że tak musi być. Wierząc w powodzenie jest trochę lzej.
ale bete robilas w dniu spodziewanego @ i byla ujemna?

Ja z objawow to mam tylko lekki bol piersi i zmeczenie ogolne ale funkcjonuje normalnie. Mam dwojke dzieci 3 i 5 lat wiec z nimi nie da sie nudzic, do tego pracuje normalnie itp. Ja zamierzam wrocic do cwiczen ale jak skoncze 1 trymestr.

Ja codziennie też mam drzemki od 1 do 2.. [emoji23] korzystam ile mogę.. Przynajmniej przesypiam Mdłości.
BTW kupiłam te gumy w Rossmannie i nie chcę zapeszać ale one są extra.
To ja tez muszę - teraz jest np 20:37 a ja umieram.. jest gorzej niż rano, gorzej niż popołudniu :/
Na nic nie mam ochoty ale jak nie jem to jest jeszcze gorzej wiec wpycham w siebie jakieś kanapki (żadnych szynek, mięsa czy kiełbas)
Tylko obawiam się czy dam rady rzuć ten imbir?!

A ja właśnie niepotrzebnie zrobiłam tą betę i tylko się stresuje... Miałam kilka dni temu takie lekkie plamienie, lecz były to jakby z 4 krople takie brązowe. Mam nadzieję, że wszystkie będziemy w maju szczęśliwymi mamami

A co do ćwiczeń, to ja przed ciąża ćwiczyłam bardzo często na siłowni, lecz teraz odpuściłam i stawiam na dłuższe spacery..

Ja mam bóle brzucha jak za dużo stoję.. Czasami mocniej i wtedy się stresuję. U nas już 8t1d i następna wizyta 24.09 ale wszystko będzie dobrze, tylko muszę więcej odpoczywac, nie mogę się doczekać tego zwolnienia.
No i mam też ostatnio bardzo dużo wodnistego śluzu a wcześniej było totalnie sucho.

A no i żółty śluz też się pojawia tylko to chyba od duphastonu. A szyjka czasami bardzo nisko na samym wejściu do pochwy czasami wysoko.. Nie wiem czy to źle ale nie chce też tam grzebać. A wy jak macie z tą szyjka?
Już bym chciała być po 12 tygodniu [emoji17]

Przepraszam za żale mam jakiś marudny dzień, nie mam powodów a się martwię i sobie dokładam stresów..
Ale to moja 3 ciąża i pierwsza w której jest zdrowy dzidziuś i serduszko bije. Tak mocno już go kocham

Cześć dziewczyny,
Nazywam się Magda i mam 24lata i chciałabym do Was dołączyć. Zrobiłam test 2 września, pokazał dwie kreseczki i byłam najszczesliwsza na świecie.
Dzień później poszłam do ginekologa po zwolnienie, bo pracuje w szpitalu przy cytostatykach i nie chciałam ryzykować zdrowiem dzidziusia. Pani doktor nie chciała mi wystawić zwolnienia, kazała zrobić usg bo powiedziała, że pi samej bhcg, które wynosiło 2515 nie jest w stanie nic stwierdzić. Więc poszłam prywatnie do Top Medicalu, doktor zrobił mi Usg, powiedział, że to dużo za wcześnie, że to jakiś 3 tydzień ciąży bo pokazał się jakis pęcherzyk ok 4mm. Powiedział, żebym wróciła 2 października to wtedy coś więcej powinno być widać.
Ja oczywiście nie wytrzymałam i poszłam skontrolować poziom bhcg, bo chciałam wiedzieć czy wszystko ok.. No i właśnie zrobiłam 11.09 badanie, wyszło 12 135, a 13.09 znowu powtórzyłam i wyszło 17 308. Jak obliczyłam na kalkulatorze, jest to przyrost poniżej normy, bo ok 50%. Wczoraj byłam u ginekologa i powiedział, że on z samej bety nic nie może wyczytać, żebym przyszła w poniedziałek 16.09 na usg i dopiero wszystko się okaże. Dziewczyny, czy znacie przypadki, żeby z takiej zanizonej bhcg prawidłowo rozwijało się dziecko? Jestem tak załamana, bo starałam się ponad rok, że leżę w domu bezsilnie, ciągle płacze ze stresu i po prostu nie wiem co mam ze sobą zrobić...
Proszę o jakieś podpowiedzi ;(
Dlatego chyba sie ciesze ze u nas bety nie robia więc nie ma szans sobie nic wkręcić!

Co do objawów mnie dalej brzuch ciągnie, czuje jak mi sie tam wszystko rozpycha i codziennie od 2 dni mam bolace wzdecj [emoji57] Natomiast mdłości brak, mdlilo mnir troszke na początku, teraz czasem rano ale po zjedzeniu czegoś zaraz przechodzi, z synem ledwo zipalam tak mnie mulilo a po 10tc to jadlam tylko kanapki z nutella które w całości zwracalam a teraz jest inaczej. Z synem miałam uderzenia goraca i zawroty glowy oraz totalne zmeczenie a tu nic! Wiadomo jestem troche zmęczona i niewyspana bo wciaz wsyaje o 6 rano ale pozatym nie czuje różnicy. Jedynie mam ogromne poczucie niepokoju, ze cos z dzidzia bedzie nie tak no i moj największy strach co do płci dziecka [emoji2356]
Dziewczynki wiadomo że każda chce mieć zdrowiutkiego maluszka i to jest priorytet ale boję się że nie będzie to moja wymarzona córeczka, okropne to jest ale tak mam, zawsze marzyłam o synku i córce [emoji15] wiem że o 3 starac sie nie bede ale tak bardzo pragnę corci. Czy wy też tak macie?

Pomijam fakt ze ja na usg pewnie wybiore sie gdzies w listopadzie [emoji2356] bo u nas dopiero robią w 12tc a zeby iść prywatnie to musialabym jechać 2h.

reklama
Do góry