reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

ja bylam dzis na wizycie, ale bez usg. Lekarz zrobil cytologie, dal skierowanie na krew i na usg przeziernosci. Ja to dziewczyny zawsze sie bede przed wizytami denerwowac, czy cytologia dobrze wyjdzie, czy krew, czy na usg dziecku serduszko bedzie bilo, czy nie bedzie mialo wad i tak dalej... ale tlumacze sobie, ze nie mamy na to wplywu

reklama
no i coś o czym nie myślicie pewnie jeszcze,a jako już parokrotnie brzuchata tak i spędza mi to sen z powiek-rozstępy. Czy zaczełyście się czymś smarować? Bo ja owszem smaruję się zwykłym balsamem dove (teraz z dużą uwagą na brzuch) ale z racji wieku moja skóra już nie jest tak elastyczna i zastanawiam się czy nie zainwestować w coś celowanego w nawilżanie-tylko ze kosmetyki dla ciężarnych to cenowy kosmos.

Może macie coś wypróbowanego ,godnego polecenia
Ja na razie smaruję się kremem na rozstępy z Ziaji. Dobra cena. Na razie zauważyłam, że skóra jest nawilżona i jędrniejsza.

Też biorę femibion.
Znalazłam coś takiego i chyba jutro pobiegnę poszukać w aptekach.. Bo mnie te mdlosci wykończą.. Już nawet siły nie mam się złościć... Ale wcześniej takie miałam wahania nastroju że na kierowniczkę nakrzyczałam.... Ups.

Zobacz załącznik 1022156
Mi lekarz zalecił Femibion i też go biorę.

A pregne vomi znajdziecie w Rossmannie. ;) coś o tym wiem...
1568391104955-01.jpeg

Cześć dziewczyny :)

Postanowiłam do Was dołączyć, wg kalendarzy internetowych mój termin to 20 maja.
Beta hcg ze środy to 644, z piątku 1270 [emoji5]

To moja pierwsza ciąża, staraliśmy się od marca tego roku i w końcu udało się.

Jestem tym wszystkim oszołomiona i troszkę przerażona dlatego stwierdziłam, że fajnie będzie dołączyć tu do Was [emoji16][emoji16]

Pierwszą wizytę mam w czwartek.

Pozdrawiam serdecznie [emoji8]
Cześć Majoweczki :) czy mogę się w prosić do Waszego grona? :)
Mam 34 lata, 2 dzieciaków, Córka prawie 12lat,syn 5lat. Tydzień temu wyszły mi piękne dwie krechy, na teście. Według Om to 5w4d. ciąży
Wizyta umówiona na 24 września, ubolewam, że nie udało się wcisnąć prędzej :)
Jestem marudą, więc narzekam na okropne mdłości i biegunkę hihi plus wyczulony zmysł węchu, ciągle zmęczenia i zachcianki. Nie pamiętam czy miałam tak w poprzednich ciazach..
Witajcie Dziewczyny :-)

Cześć Majoweczki :) czy mogę się w prosić do Waszego grona? :)
Mam 34 lata, 2 dzieciaków, Córka prawie 12lat,syn 5lat. Tydzień temu wyszły mi piękne dwie krechy, na teście. Według Om to 5w4d. ciąży
Wizyta umówiona na 24 września, ubolewam, że nie udało się wcisnąć prędzej :)
Jestem marudą, więc narzekam na okropne mdłości i biegunkę hihi plus wyczulony zmysł węchu, ciągle zmęczenia i zachcianki. Nie pamiętam czy miałam tak w poprzednich ciazach..
Zapraszamy serdecznie kochana. Gratulacje! [emoji6]

Fajnie, że jest nas coraz więcej. Obyśmy w takim samym składzie dotarły do końca. ;)

no i coś o czym nie myślicie pewnie jeszcze,a jako już parokrotnie brzuchata tak i spędza mi to sen z powiek-rozstępy. Czy zaczełyście się czymś smarować? Bo ja owszem smaruję się zwykłym balsamem dove (teraz z dużą uwagą na brzuch) ale z racji wieku moja skóra już nie jest tak elastyczna i zastanawiam się czy nie zainwestować w coś celowanego w nawilżanie-tylko ze kosmetyki dla ciężarnych to cenowy kosmos.

Może macie coś wypróbowanego ,godnego polecenia

Hej!
Pisałam już w poprzedniej grupie ale nie wiem czy widziałaś [emoji4]
Ja stosuje szczotkowanie ciała na sucho (szczotka z naturalnego włosia z rossmana za 10 zł), po tym prysznic i wmasowanie oleju migdałowego(tez w rossmanie znalazłam fajny bezzapachowy 100% naturalny, ok 25 zł ale mega wydajny). Robiłam to już przed ciążą a teraz wróciłam bo czytałam w internecie ze to świetna opcja. Super mięciutka skóra, ładniejszy kolor i fajne wygładzenie. Ostatnio była tez promocja w tołpie wiec kupiłam cały zestaw dla przyszłych mam. Jest tam olejek, krem na rozstępy, serum do biustu, krem na brzuszek i pośladki i balsam do całego ciała. Te kosmetyki są zalecane od 4 miesiąca i póki co nie zaczęłam ich używać ale tak się zastanawiam czemu akurat tak [emoji848] przecież raczej nie zaszkodzą użyte wcześniej [emoji23] Też nam straszliwe huśtawki nastroju. Przyszły tata ma ze mną dobry trening cierpliwości, w sklepie na nic nie mam ochoty a później w domu płaczę bo chce serek wiejski teraz już [emoji23] mój groszek to mały terrorysta

reklama
Okazuje się, że brałam jeden z najgorszych zestawów witamin. Dziękuję za uświadomienie
Mi w aptece babeczka sprzedała najzwyklejszy Folik, powiedziała, że to najważniejsze. A co jeszcze potrzebne wyjdzie na wynikach. Więc lykam kwas foliowy, plus żelazo, chyba jeszcze magnez by się przydał, bo łapią mnie skurcze w łydki wrry!

Do góry