reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Zgadzam się , ze jest cienka granica między szczerością, a byciem nieprzyjemnym ale to bardziej w życiu realnym, w internecie każde słowo pisane zabrzmi tak, jak ktoś sobie założy i tu świetnie to widać.

Nie wiem co masz na myśli pisząc , ze lepiej nic nie pisać, niż odpisać byle jak i z całym szacunkiem dla Ciebie ale naprawdę nie chce mi się już tego drążyć... mam w życiu poważniejsze zmartwienia i problemy, uwierz mi.

Były ustalenia, gdzie cała masa dziewczyn się wypowiedziała, ale ,,uderzasz,, we mnie bo to ja odpisałam na pytanie nowej osoby na forum.
No i super bo mi też się już nie chce o tym gadac :) mamy inne zdanie i to jest ok. W nikogo nie chciałam uderzać, wręcz odniosła wrażenie że Ty naskoczylas na tą dziewczynę. Zresztą chyba nie tylko ja bo ona też. Przykro mi że masz.powazniejzze problemy, życzę każdej z nas żeby miała tylko takie. Z mojej strony jest wszystko ok między nami. Miłego wieczoru [emoji255]

Ja idę spać dziewczyny :) jutro czeka mnie moja mała pobudka o 6.30, pewnie klasycznie z kupą na dzień dobry [emoji1787]

reklama
Moja odpowiedź miała być mimo wszystko w miłym tonie. Dziękuję że mi odpisałaś :) mam tylko wrażenie że czasem lepiej nie odpisać niż odpisać byle jak i nie zastanowić się jak ktoś się poczuje. Moim zdaniem nie zawsze trzeba być szczerym do bólu bo cienka jest granica między szczerością a byciem nieprzyjemnym.

Ładnie to napisałaś.. "Moim zdaniem nie zawsze trzeba być szczerym do bólu bo cienka jest granica między szczerością a byciem nieprzyjemnym"
Szkoda, że wiadomość wcześniej (jak dla mnie) dowalilas Dmalw. Piszac, że nie przyjemnie się ją czyta.. I że wypowiada się tak jakby zależało życie od forum..
A ona tylko wytłumaczyła coś co jest logiczne, i proste do zrozumienia.. :) zwłaszcza jeśli temat jest wałkowane od dobrego tygodnia, z wytłumaczeniem co, jak, dlaczego, po co.
Ehh dziewczyny dziewczyny :D

Ładnie to napisałaś.. "Moim zdaniem nie zawsze trzeba być szczerym do bólu bo cienka jest granica między szczerością a byciem nieprzyjemnym"
Szkoda, że wiadomość wcześniej (jak dla mnie) dowalilas Dmalw. Piszac, że nie przyjemnie się ją czyta.. I że wypowiada się tak jakby zależało życie od forum..
A ona tylko wytłumaczyła coś co jest logiczne, i proste do zrozumienia.. :) zwłaszcza jeśli temat jest wałkowane od dobrego tygodnia, z wytłumaczeniem co, jak, dlaczego, po co.
To już Twoje poczucie, w moim odczuciu nie jest to nieprzyjemne za to to co napisała koleżanka było. Świat nie jest zero jedynkowy i każdy ma inne wyobrażenie rzeczywistości :) dlatego piszę o sobie, swoim poczuciu i podkreślam że to moje zdanie. A nie fakt. I napisałam wyraźnie że to tylko internet więc mogłam źle zinterpretować wypowiedź.

Ostatnia edycja:

Dokładnie tak, ale już nie chce mi się ,,walczyć,, bo to nie ma żadnego sensu.

Jak będą kolejne pytania o to samo, również odpisze wg tego co gdzieś tam ustalaliśmy i co może się jeszcze zmienić [emoji1303]

Poratujcie mnie rada..
Jak łagodzić opuchniete i krwawiace dziąsła??
Niech to szlak :/ w zeszlej ciąży też miałam ten problem.. Tylko nie pamiętam co mi pomagało.
Ja byłam z tym u dentysty. Poradziła mi płukanke do jamy ustnej na krwawiące dziąsła. Tyle, że bez alkoholu w składzie. Mam zdjęcie, ale niemieckiego płynu. Jestem pewna, że są tego polskie odpowiedniki. Mi pomogło.
20191104_220412.jpg

Nie miałam nigdy przewijaka. Przy trzecim dziecku tez nie kupuje

Ja miałam przy pierwszym. Nie korzystałam i oddałam po kilku tygodniach. Przy drugim już nie kupowałam, przy trzecim też nie planuję. tzn. jak oddałam przewijak to miałam taką miękką matę do torebki, którą rozkładałam na łóżko lub w miejscach publicznych. Teraz też będę z niej korzystać.

reklama
Dopiero 14.11

A co do dziąseł to używam pastę emlex, poleciła mi ją moja dentystka. I płyn do płukania jamy ustnej splat, jest typowy na problem z dziaslami

Elmex używam, też z zalecenia. W wakacje chodziłam do stomatologa na zabiegi algami. Ciekawe czy w ciąży też można :)
Poszukam jutro płynu.
Wiem że jak pójdę do apteki i powiem "dla kobiet w ciąży" odesla mnie do lekarza :/ kiedyś było łatwiej o poradę w aptekach!

Do góry