reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Parę miesięcy temu zmarł kolega mojego męża, który też nigdy nie ożenił się ze swoją partnerką i matką jego syna, ale już dużo wcześniej zabezpieczył testamentem kobietę i dziecko wiedząc jakie mamy prawo. Strasznie przykrą masz tą sytuację w rodzinie.

reklama
Ja tez mam brzuch jak na 6 miesiąc. Ludzie mi kładą rękę na brzuchu żeby mi gratulować :D a nie wiedza ze to tłuszczyk którego jakoś się teraz nie da wciągnąć a maluszek ledwo co wystaje nad linia majtek :D
Mnie tesciowa zlapala w sobote za brzuch bez pytania (nienawidze tego) i mowi "Czesc malutki" (bo ma jakas obsesje ze teraz ma byc chlopiec)
To ją popraiwłam "cześć Bąki" :D. Nie załapała o co mi chodzi ;D

Ja raczej rzadko, może teraz jak się lepiej czuje to będę mogła podróżować. Bo takie w których bywa newbie są 40 min drogi komunikacja no i trzeba dotrzeć na samo otwarcie w dniu nowej dostawy. Ale czasami w innych też bywa newbie- moja bratowa jest mistrzem wyszukiwania ich rzeczy.
Jak coś znajdę to będę się odzywać :)
Mojej bratanica nosi teraz 86 i mają dużo newbie-mogę zapytać czy będzie sprzedawać :)
Jasne, jak coś to dawaj znać. [emoji4]
Tak ci się niszczą ubranka newbie? My z córeczka kupujemy i u nas wszystko super a nawet suszymy w suszarce
Nowe kolekcje dla mnie to niestety porażka. Szybko robi się meszek, nawet w dotyku rzeczy są jakieś inne. Raz wysłali mi leginsy, gdzie kolor jeden nogawki ewidentnie różnił się odcieniem od drugiej. Jak dla mnie cena nieadekwatna do jakości. [emoji2955]
Tylko te grubsze rzeczy, jak dresy są w porządku.
Ja zamawiam przez internet, więc nie wiem jak to jest w porównaniu ze stacjonarnymi sklepami.

U mnie też bąbelek wypchał tłuszczyk - i już go nie wciągniesz :)

Ale powiem Wam, że kobieta w ciąży jest piękna :) więc nie ma się co tych brzuszków krępować :) tylko prezentować !! :)
Ja zdecydowanie dumnie wypinam, i nie jestem napewno z tych co im przeszkadza żeby im ktoś kładł rękę na brzuchu. Wręcz przeciwnie. Uwielbiam. Tyle lat czekałam na tez brzuszek, i już myślałam ze nigdy nie będę miała, ze teraz jestem w ekstazie z każdego objawu - nawet z mdłości się cieszyłam :)

Mnie tesciowa zlapala w sobote za brzuch bez pytania (nienawidze tego) i mowi "Czesc malutki" (bo ma jakas obsesje ze teraz ma byc chlopiec)
Wiadomo to osobista sprawa, zależy jakie kto ma odczucia. Ja powtarzam, tyle na to czekałam i jestem taka szczęśliwa ze mam tez brzuszek ze nie przeszkadza mi, a wręcz przeciwnie jak inni tez chcą go celebrować ;)

Wiadomo to osobista sprawa, zależy jakie kto ma odczucia. Ja powtarzam, tyle na to czekałam i jestem taka szczęśliwa ze mam tez brzuszek ze nie przeszkadza mi, a wręcz przeciwnie jak inni tez chcą go celebrować ;)
Ja rozumiem, ze sie cieszy. No ale wciaz czuje jakby to byla ingerencja w moja strefe intymna. Szczegolnie tak z zaskoczenia. Ale co zrobic, przeciez nie zaczne lapac kobiet za cycki zeby sie zemscic ;) ...

Ja rozumiem, ze sie cieszy. No ale wciaz czuje jakby to byla ingerencja w moja strefe intymna. Szczegolnie tak z zaskoczenia. Ale co zrobic, przeciez nie zaczne lapac kobiet za cycki zeby sie zemscic ;) ...
Hahaha przepraszam, ale wyobraziłam to sobie.
A tak na serio, mogła zapytać czy może dotknąć. To byłoby bardziej na miejscu :)

[/QUOTE]
Hahaha, wykorzystam to kolejnym razem, bo moja ma ten sam odruch;)

Plisss nie piszcie o słodyczach. W sumie zrobilam w piątek sernik na murzynek i zjadla tylko 1 kawałek...chodzi o to , że boje się znowu skoków cukru. W poprzedniej ciąży mialam cukrzycę, trzymałam ostro dietę i mialam cukry ok. Ale po porodzie potrafiłam miec 40parę na czczo az nie mogłam wstać. Albo skrajnie wysokie po 1 pączku ... pozniej sie unormowało. Teraz sie stresuje bo w tym tyg.robie dopiero pierwsze badania morfologię cukier na czczo mocz. Mam glukometr ale paski sie pokonczyły i to olałam dawno. Bylo ok wszystko . A u Was jak cukier?
Ja przed ciążą byłam pod opieką diabetologa, mam IO i hiperinsulinemię. Obecnie lekarz traktuje mnie jakbym miała cukrzycę ciążową, mierzę 6x dziennie cukier glukometrem i co 2 m-ce badania lab. Cukier mam cały czas w normie (przed posiłkiem do 90, 1h po posiłku max 120), choć nie trzymam się do końca diety i jem czasem słodycze, np. dziś bajaderkę, uwielbiam!

reklama
Hej dziewczyny :) Ogromnie Wam gratuluję!
Maj jest dla mnie bardzo szczególnym miesiącem, bo dwójkę dzieci urodziłam właśnie wtedy i jak dla mnie to najlepszy miesiąc na urodzenie dziecka :)
Czy są tu jakieś mamy z Krakowa? Właśnie otworzyłam działalność fotograficzną i szukam rodzin, które chciałyby na lata zapamiętać najważniejsze chwile w życiu swojej rodziny :)
Specjalizuję się w reportażu (od porodowego, przez chrzciny, do dokumentowanie życia codziennego - te zdjęcia są najcudowniejsze).

Gdyby któraś z Was była zaciekawiona jak mogłoby to wyglądać to bardzo zapraszam na swojego fanpage (strona www wciąż się "robi") który możecie znaleźć pod Joanna Dudek Fotografia :)

Do góry