reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Racja w tym względzie. Powinni regulacjenprawne zrobić dla związków partnerskich. Wiem ze kredyty hipoteczne można już tak brać. Poza tym infono stanie zdrowia. Nie jesteś żona/ mężem nic Ci jie powiemy. Te właśnie argumenty moj mąż miał kiedy mówił ze mnie love o trzeba się hajtac. Taka prawda. Myśle ze za pare lat jakoś to uregulują. Aczkolwiek będąc pi ślubie nie wyobrażam sobie ze mogłabym ślubu kie wziąć. Dużo pewniej się czuje jako żona niż partnerka. Ale człowiek jak się sam nie przekona to poglądy ma różne.
Ja chciałabym być żoną.. Czulabym się pewniej.. Ale przecież nie zmusze nikogo do oświadczyn.. Coś tam czasem palnę o tym, ale tak delikatnie.. Nic to raczej nie da. Podejrzewam, że się nie doczekam zbyt szybko :/ no ale cóż.. Jesteśmy ze sobą krótko...
Dziewczyny, kupowała już któraś z Was adapter do pasów do samochodu? Możecie coś polecić?
Ja planuje właśnie zakup i nie wiem jaki wybrać

reklama
Zgadzam się. Rozumiem, ze można być szczęśliwym bez ślubu (chociaż ja od zawsze pragnęłam ślubu, tak jak mąż - on konserwatywny) ale chodzi o to zabezpieczenie ukochanej osobowy na wypadek co by bylo gdyby.
Ja byłam samotna matka jak poznałam męża. Obawiałam się ze dla mężczyzny będzie to balast itp. Obawiałam się również ze nikt nie pokocha mojego syna na tyle by wziąć za niego odpowiedzialność i chyba tez dlatego ślubu nie chciałam i o nim nie myślałam. Ale trafiłam na odpowiedniego i odpowiedzialnego mężczyznę który po ślubie sam zaczął dążyć do jego przysposobienia. I jakoś się tak poukładało to wszystko. A teraz spodziewany się wspólnego potomka wiec jeszcze bardziej scalimy rodzinkę:) życie to jednak pokręcone potrafi być:)

Ja chciałabym być żoną.. Czulabym się pewniej.. Ale przecież nie zmusze nikogo do oświadczyn.. Coś tam czasem palnę o tym, ale tak delikatnie.. Nic to raczej nie da. Podejrzewam, że się nie doczekam zbyt szybko :/ no ale cóż.. Jesteśmy ze sobą krótko...

Może narodziny maleństwa coś przyspiesza. Może jak zostanie ojcem to dojrzeje do bycia i mężem. Spokojnie myśle ze się poukłada dla Ciebie dobrze. A najważniejsze to żebyście byli szczęśliwi. Reszta sama przyjdzie.

A jak przetrwałas ta jelitówke w ciąży ? Wspomagałas się jakimis lekami ? Bo mnie pewnie to czeka
Być może nie. Moj syn miał ostra jelitowke 2tyg temu. Caly tydzien sie meczylismy. Wymioty 2 dni, pozniej 2dni biegunka, pozniej kolejne wymioty, do tego gorączka... już wisiał nad nami szpital ale jakoś obylismy się bez...
Wszystkie młodsze dzieci w rodzinie zlapaly a z doroslych nikt...

W ogóle mieszkanie z kimkolwiek jest trudne. Zwłaszcza jeszcze jak się mieszka u kogoś.
Ja nie wyobrażam sobie teraz mieszkać z kimkolwiek jeszcze, jak za długo mam gości to już się źle czuje :p
Ja u kogoś czuje się dobrze, ale jak mam dłużej gości u siebie to mnie wkurza jak mi np coś przestawiają czy sprzątają. Wiem ze to w dobrej wierze ale strasznie mi to irytuje

Może narodziny maleństwa coś przyspiesza. Może jak zostanie ojcem to dojrzeje do bycia i mężem. Spokojnie myśle ze się poukłada dla Ciebie dobrze. A najważniejsze to żebyście byli szczęśliwi. Reszta sama przyjdzie.
No nie wiem. Się okaże wszystko z czasem. Choć jemu ciężko się mówi o uczuciach i to okazuje :p

Mam dokładnie ten i polecam [emoji3526]
Dziewczyny, kupowała już któraś z Was adapter do pasów do samochodu? Możecie coś polecić?
Screenshot_2019-11-03-17-43-07-353_com.google.android.googlequicksearchbox.jpeg

Ja byłam samotna matka jak poznałam męża. Obawiałam się ze dla mężczyzny będzie to balast itp. Obawiałam się również ze nikt nie pokocha mojego syna na tyle by wziąć za niego odpowiedzialność i chyba tez dlatego ślubu nie chciałam i o nim nie myślałam. Ale trafiłam na odpowiedniego i odpowiedzialnego mężczyznę który po ślubie sam zaczął dążyć do jego przysposobienia. I jakoś się tak poukładało to wszystko. A teraz spodziewany się wspólnego potomka wiec jeszcze bardziej scalimy rodzinkę:) życie to jednak pokręcone potrafi być:)

Dzieki Bogu, ze na świecie istnieją wartościowi o odpowiedzialni mężczyźni.

reklama
Kochana uwierz mi na słowo. Takie rzeczy przychodzą często w najmniej oczekiwanym momencie. A może Twój facet myśli, że Tobie nie zależy na ślubie? Jest wiele par co żyją bez .
Mój mi się oświadczył po 4 latach związku oj czekałam na to.. Ale nic nie podejrzewalam..pamiętam że się poplakalam.

Do góry