reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Hej :)
Chyba nareszcie mam odwage do Was dołączyć:) To moja 2 ciąża, pierwsza niestety poroniona.
W tym roku skoncze 28 lat, mąż 32. Ciąże oczywoscie baaardzo chciane i wyczekiwane.
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie, kropek jest!!! Serduszka jeszcze nie widaćbo za wcześnie, jesteśmy dobrej myśli . OM 11.08, termin wychodziłby na połowe maja :)
Zapraszam na fb na grupę Majówki 2020, narazie liczy 2 członków ale na pewno niedługo nas przybędzie

reklama
Zapraszam na fb na grupę Majówki 2020, narazie liczy 2 członków ale na pewno niedługo nas przybędzie
Można i na FB , ale grupa tutaj też jest ok :) ja mile wspominam z pierwszej ciąży.

No to może i ja was zaskoczę , ale my planuje 4 dzieci. Jestem z wielodzietnych o sama chciałabym mieć dużą rodzinę. Planuje po kolejnym macierzyńskim rozkręcić swoją działalność , a ludźmi się nie przejmuje. Gadali i będą gadać.

Ja mam 27 lat, syna 6.5roku a mój narzeczony dzieci w wieku 9 i 7 lat.
O ciąży wiedzą już w pracy bo jestem na zwolnieniu z powodu silnych mdłości i słabego samopoczucia , rodzina też już wie i bardzo się cieszą.
Synek jest kochany, glaszcze brzuszek, pomaga mi w obowiązkach domowych.

@szewczuka A masz jakoś szybko termin rozprawy? Rozumiem Cię, ja co prawda nie brałam rodowodu ale miałam sprawy o opiekę i alimenty i pamietam ten stres. Najgorzej jak nie mozna sie z druga strona szybko i sprawnie dogadać....
Dużo cierpliwości Ci życzę

Dziewczyny, czy któraś z Was używała w poprzednich ciążach detektor tętna płodu? Zastanawiam się żeby tym razem go zakupić. Mąż mówi, że to przesada, a ja jestem ciekawa opini.
Nie planuję... Nawet w szpitalu czasem ciężko znaleźć tętno płodu i to dużo lepszym sprzętem niż te domowe. Co będzie jak dziecko pójdzie spać, Ty się wystraszysz, że nie ma ruchów, zaczniesz szukać tętna i nie znajdziesz?

Wg mnie niepotrzebny stres...

Można i na FB , ale grupa tutaj też jest ok :) ja mile wspominam z pierwszej ciąży.

No to może i ja was zaskoczę , ale my planuje 4 dzieci. Jestem z wielodzietnych o sama chciałabym mieć dużą rodzinę. Planuje po kolejnym macierzyńskim rozkręcić swoją działalność , a ludźmi się nie przejmuje. Gadali i będą gadać.

Super plany. Zyczę Ci aby sie spełniły.

Moj mąż pochodzi w wielodzietnej rodziny. jest ich 6-cioro rodzeństwa. U mnie mama ma nas 3 córki. I taka liczba jest dla mnie idealna - 3 pociech. Aby zapewnic im normalne zycie i jakies warunki, strat w zycie. edukacje. Ale zycie samo zweryfikuje. Zalezy jak finansowo sie w zyciu ulozy, bo to tez ważne.

Nie to grupa na FB ludzi z całej Polski. Ja zostaję tu.
Dla mnie na FB nie ma porządku ... 15 postów po 200 komentarzy jednego dnia. To nie dla mnie.
No tutaj jest bardziej kameralnie a ja nie chcę czytac np na fb że za wcześnie się staram o dziecko albo coś bo szkoda mi nerwów na takie zabawy.. Na fb polecam jedynie grupę mamalama.

reklama
jaki kolor plamienia?
A co oznaczają te kolory? Zapomnialam zapytać lekarza
Jeśli nie tylko ja to przechodzę od razu mi lżej. Mam nadzieję, że jeszcze chwila i nam to minie.
W pierwszej ciąży miałam tak przez 3 pierwsze miesiące.
@nikolka1203 @Luxuorius @Milcziena
Dzięki za wsparcie [emoji1672]ostatecznie poszłam prywatnie i lekarz stwierdził że plamienie było spowodowane cytologia którą mi wykonał wczoraj lekarz. Z racji utrzymujących się boli brzucha dostałam 3op Duphastonu i mam brać 2xdziennie... iiiiiiiii zrobił usg iiiiiiiii jest tam 1cm pecherzyk, który jest dobrze ulokowany, kamień z serca [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Jejka , pół dnia mnie ominęło a przewijanie i nadrabianie wątku końca nie ma [emoji106]
Trzeba było odrazu mówić, że miałaś cytologia ;) cieszę się z Tobą
Ja biorę luteine z poprzedniej ciąży i acard no i kwas foliowy. Z jakiego powodu masz przepisana heparyne? Robiłas badania i przeciw zakrzepicy czy po kilku poronieniach jestes i lekarz tak postanowil? Pytam, bo nie wiem co u mnie ginekolog zdecyduje.
Bierzecie acard, bo macie problem z sercem?
Hej. Ale się rozpisalyscie ! :)
Co do zamkniętych forum to dobrze ,że one są. Nikt nie ma dostępu do informacji o was , do waszych zdjęć. To nie jest zły pomysł. My miałyśmy grupę na FB. ( Wrzesniowki 2018 )

Witam wszystkie nowe majówki [emoji3590]

Moja córa wczoraj skończyła rok
Byłam po zakupy. Wczorajszy dzień był ciężki , byłam tak zmęczona ,że uciekłam dosłownie z domu i zostawiłam małą z mężem. Jutro oficjalne urodziny :) więc mam trochę roboty , sprzątania.

To kolejny dzień kiedy stwierdzam ,że czuje się coraz lepiej [emoji3590]
Wchodzimy powoli w 9 tydzień [emoji3590]
Zobacz załącznik 1024456
Co to jest za aplikacja? Też muszę ją sobie ściągnąć, fajna sprawa :)

Do góry