reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Hej :)
Chyba nareszcie mam odwage do Was dołączyć:) To moja 2 ciąża, pierwsza niestety poroniona.
W tym roku skoncze 28 lat, mąż 32. Ciąże oczywoscie baaardzo chciane i wyczekiwane.
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie, kropek jest!!! Serduszka jeszcze nie widaćbo za wcześnie, jesteśmy dobrej myśli . OM 11.08, termin wychodziłby na połowe maja :)
Zapraszam na fb na grupę Majówki 2020, narazie liczy 2 członków ale na pewno niedługo nas przybędzie

reklama
Zapraszam na fb na grupę Majówki 2020, narazie liczy 2 członków ale na pewno niedługo nas przybędzie
Można i na FB , ale grupa tutaj też jest ok :) ja mile wspominam z pierwszej ciąży.

No to może i ja was zaskoczę , ale my planuje 4 dzieci. Jestem z wielodzietnych o sama chciałabym mieć dużą rodzinę. Planuje po kolejnym macierzyńskim rozkręcić swoją działalność , a ludźmi się nie przejmuje. Gadali i będą gadać.

Ja mam 27 lat, syna 6.5roku a mój narzeczony dzieci w wieku 9 i 7 lat.
O ciąży wiedzą już w pracy bo jestem na zwolnieniu z powodu silnych mdłości i słabego samopoczucia , rodzina też już wie i bardzo się cieszą.
Synek jest kochany, glaszcze brzuszek, pomaga mi w obowiązkach domowych.

@szewczuka A masz jakoś szybko termin rozprawy? Rozumiem Cię, ja co prawda nie brałam rodowodu ale miałam sprawy o opiekę i alimenty i pamietam ten stres. Najgorzej jak nie mozna sie z druga strona szybko i sprawnie dogadać....
Dużo cierpliwości Ci życzę

Dziewczyny, czy któraś z Was używała w poprzednich ciążach detektor tętna płodu? Zastanawiam się żeby tym razem go zakupić. Mąż mówi, że to przesada, a ja jestem ciekawa opini.
Nie planuję... Nawet w szpitalu czasem ciężko znaleźć tętno płodu i to dużo lepszym sprzętem niż te domowe. Co będzie jak dziecko pójdzie spać, Ty się wystraszysz, że nie ma ruchów, zaczniesz szukać tętna i nie znajdziesz?

Wg mnie niepotrzebny stres...

Można i na FB , ale grupa tutaj też jest ok :) ja mile wspominam z pierwszej ciąży.

No to może i ja was zaskoczę , ale my planuje 4 dzieci. Jestem z wielodzietnych o sama chciałabym mieć dużą rodzinę. Planuje po kolejnym macierzyńskim rozkręcić swoją działalność , a ludźmi się nie przejmuje. Gadali i będą gadać.

Super plany. Zyczę Ci aby sie spełniły.

Moj mąż pochodzi w wielodzietnej rodziny. jest ich 6-cioro rodzeństwa. U mnie mama ma nas 3 córki. I taka liczba jest dla mnie idealna - 3 pociech. Aby zapewnic im normalne zycie i jakies warunki, strat w zycie. edukacje. Ale zycie samo zweryfikuje. Zalezy jak finansowo sie w zyciu ulozy, bo to tez ważne.

Nie to grupa na FB ludzi z całej Polski. Ja zostaję tu.
Dla mnie na FB nie ma porządku ... 15 postów po 200 komentarzy jednego dnia. To nie dla mnie.
No tutaj jest bardziej kameralnie a ja nie chcę czytac np na fb że za wcześnie się staram o dziecko albo coś bo szkoda mi nerwów na takie zabawy.. Na fb polecam jedynie grupę mamalama.

reklama
jaki kolor plamienia?
A co oznaczają te kolory? Zapomnialam zapytać lekarza
Jeśli nie tylko ja to przechodzę od razu mi lżej. Mam nadzieję, że jeszcze chwila i nam to minie.
W pierwszej ciąży miałam tak przez 3 pierwsze miesiące.
@nikolka1203 @Luxuorius @Milcziena
Dzięki za wsparcie [emoji1672]ostatecznie poszłam prywatnie i lekarz stwierdził że plamienie było spowodowane cytologia którą mi wykonał wczoraj lekarz. Z racji utrzymujących się boli brzucha dostałam 3op Duphastonu i mam brać 2xdziennie... iiiiiiiii zrobił usg iiiiiiiii jest tam 1cm pecherzyk, który jest dobrze ulokowany, kamień z serca [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Jejka , pół dnia mnie ominęło a przewijanie i nadrabianie wątku końca nie ma [emoji106]
Trzeba było odrazu mówić, że miałaś cytologia ;) cieszę się z Tobą
Ja biorę luteine z poprzedniej ciąży i acard no i kwas foliowy. Z jakiego powodu masz przepisana heparyne? Robiłas badania i przeciw zakrzepicy czy po kilku poronieniach jestes i lekarz tak postanowil? Pytam, bo nie wiem co u mnie ginekolog zdecyduje.
Bierzecie acard, bo macie problem z sercem?
Hej. Ale się rozpisalyscie ! :)
Co do zamkniętych forum to dobrze ,że one są. Nikt nie ma dostępu do informacji o was , do waszych zdjęć. To nie jest zły pomysł. My miałyśmy grupę na FB. ( Wrzesniowki 2018 )

Witam wszystkie nowe majówki [emoji3590]

Moja córa wczoraj skończyła rok
Byłam po zakupy. Wczorajszy dzień był ciężki , byłam tak zmęczona ,że uciekłam dosłownie z domu i zostawiłam małą z mężem. Jutro oficjalne urodziny :) więc mam trochę roboty , sprzątania.

To kolejny dzień kiedy stwierdzam ,że czuje się coraz lepiej [emoji3590]
Wchodzimy powoli w 9 tydzień [emoji3590]
Zobacz załącznik 1024456
Co to jest za aplikacja? Też muszę ją sobie ściągnąć, fajna sprawa :)

Do góry