reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ja mam 26 lat, to moja pierwsza ciąża. Byc może kiedyś juz byłam w ciąży i poronionej bo czasem miałam opóźnienia z okresem ale to tydzień-dwa max. Choc testy były wtedy negatywne. Teraz jest właściwy czas. Jestem młodą zoną. W czerwcu wyszłam za maż, dziecko planowane i chciane. O ciazy wie oczywiście mąz, moja mama bo mieszkamy z nią. Jestem na zwolnieniu i nie da sie ukryc przed nią dlaczego. Z tego powodu wiedza tez wszyscy w pracy. Powiedziałam również moje 2 przyjaciółkom. Jedna to świadkowa, która wyszla za maz w maju i rowniez staraja sie o dziecko. Oprócz nich wie siostra meża. Z tesciami i reszta rodzenstwa poczekamy az bedzie USG, serduszko i rozwijało sie prawidłowo. Nie chce teściom robic szybko nadzieji bo bedzie to pierwszy ich wnuk. Aby za szybko sie nie cieszyli w razie niepowodzenia.

Właśnie przez to że planowane i kolej e też się ciut obawiam że będzie to koszmarne słowo używane.....Patologia....eh człowiek chce mieć pełną rodzinę to go zaszufladkuja....może nakręcam się ale też obawiam się najbardziej reakcji rodziny...już z 3 moja ciąża było dziwnie.....
Ooo! Właśnie mam dokładnie tak samo jak Ty. Tydzień temu wyprawialismy synowi urodziny i była teściowa i moi rodzice. I po cichu planowałam wyskoczyć z pozytywnym testem. Ale jak usłyszałam jak moja mama z treściówką, zaczęły jechać na teraźniejsze matki z trójka dzieci..ze teraz po 3,trzeba szybko czwarte zrobić..itp dosłownie wrylo mnie w ziemię, po teściowej bym się spodziewala, ale po mojej mamie..takie coś..
Od razu mąż dostał zakaz odzywania się i w ogóle.
I szczerze mimo 34 l na karku, czuję się jak gówniara w panice jak przekazać im, że będę matką trójki.
Mąż się śmieje, bo my ciągle przed wizytą, więc jest szansa że może być więcej niż jedno.. I co wtedy? Dla swoich rodzicieli będę patolą hahahha..

reklama
Hej :)
Chyba nareszcie mam odwage do Was dołączyć:) To moja 2 ciąża, pierwsza niestety poroniona.
W tym roku skoncze 28 lat, mąż 32. Ciąże oczywoscie baaardzo chciane i wyczekiwane.
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie, kropek jest!!! Serduszka jeszcze nie widaćbo za wcześnie, jesteśmy dobrej myśli . OM 11.08, termin wychodziłby na połowe maja :)

Do góry