Ja mialam 5 lat jak moja mama poroniła. Powiedziała mi wtedy, że dzidzia przestała jeść i niestety nie pojawi się na świcie. Przeżywałam bardzo, ale myślę, że to było dobre wytłumaczenie.No ja mam właśnie tak zwłaszcza ze moj synek ciagle chodzi i tuli się do mojego brzucha i mówi ze nie może się już doczekać. Nie wiem jakbym miała mu wytłumaczyć gdyby się coś strasznego stało. Żałuje czasem ze mu powiedzieliśmy a z drugiej strony widzę jak on wyczekuje i jaki jest kochany.
reklama
Kffiatek
Fanka BB :)
Ja płacę 250 za zwykłą wizytę, za jutrzejsze prenatalne z bliźniakami 450. Pappa osobno płatne 280 dlatego jeśli uzna że robimy to poproszę o skierowanie na NFZ chyba bo do końca ciąży przepiszę na niego połowę majątkuno to mega tanio, w Warszawie za prenatalne to ok 250
Kiniawk
Kot domowy, nie wychodzi. Dodatkowo zapinka tak zrobiona, że jak zlapiesz to od razu się odpinala. Nie było możliwości, żeby się na niej zawiesiła. To było typowo ozdobne, nie taka na stałe.To nie chodzi o denerwowanie nawet. Dzwonki szkodzą kotu i powodują problemy ze słuchem i orientacją. Dodatkowo nie powinno się nic zakładać na szyję bo niestety często zdarzają się powieszenia przy brykaniu
Nie ubrała bym jej niczego, co mogłoby sprawić jej krzywdę
Nie no pewnie Ale tym bardziej w domu nie ma sensu obroży zakładać Dobrze, że są takie, które z automatu się rozpinająKot domowy, nie wychodzi. Dodatkowo zapinka tak zrobiona, że jak zlapiesz to od razu się odpinala. Nie było możliwości, żeby się na niej zawiesiła. To było typowo ozdobne, nie taka na stałe.
Nie ubrała bym jej niczego, co mogłoby sprawić jej krzywdę
Ja biorę Letrox na czczo i potem z 1 godz nie jem. A że budzę się prawie nad ranem i biorę potem drzemka jeszcze. I jak ostatecznie wstanę to zjem.
Mi Lekarz powiedział że wystarczy przez 0,5 h tylko nie jeść
Moni_89
Przynajmniej Cię uprzedziła...[emoji2955]
U mnie w rodzinie jak kuzynka zaszła w ciążę po poronieniu i miał nikt nie wiedzieć prócz babci i własnej mamy to wiedziała cała rodzina "W tajemnicy " [emoji54][emoji54][emoji54]
Jak kuzynka na imprezie chyba po prenatalnych oznajmiła, że jest w ciąży to wszyscy musieli wręcz udawać zdziwienie...
U mnie nikt nie wie oprócz rodziców i teściów i wiem, że nie powiedzą nikomu dopóki sami tego nie zrobimy [emoji4]
A Tobie współczuję szczerze mówiąc. To Wy decydujecie kto wie i komu powiedzieć. A pokazywanie zdjęcia z Usg to w ogóle porażka.
U mnie w rodzinie jak kuzynka zaszła w ciążę po poronieniu i miał nikt nie wiedzieć prócz babci i własnej mamy to wiedziała cała rodzina "W tajemnicy " [emoji54][emoji54][emoji54]
Jak kuzynka na imprezie chyba po prenatalnych oznajmiła, że jest w ciąży to wszyscy musieli wręcz udawać zdziwienie...
U mnie nikt nie wie oprócz rodziców i teściów i wiem, że nie powiedzą nikomu dopóki sami tego nie zrobimy [emoji4]
A Tobie współczuję szczerze mówiąc. To Wy decydujecie kto wie i komu powiedzieć. A pokazywanie zdjęcia z Usg to w ogóle porażka.
@nicelady całuski dla Was :*
@Crazy Girl przypalenie zupy w ciąży można wybaczyć Rodzinka na bank zadowolona była z pozostałych dań.
wczoraj już mało pisałam, bo wyprowadziła mnie teściowa z równowagi ... wyobraźcie sobie, że pojechaliśmy wczoraj do siostry teścia na obiad. Wychodzimy od teściowej a ona do mnie z tekstem, że mam się nie zdziwić bo tam wszyscy już usg moje widzieli.... no szkurw.... cholera mnie wzięła i jej powiedziałam kilka zdań, a po powrocie mój D.już miał z nią gadać bo bym mu nie odpuściła. Tak się kurczę chyba nie robi? Czy tylko dla mnie zdjęcie usg jest intymną dość kwestią i upoważnieni do informowania o ciąży lub pokazywania zdjęć są rodzice dziecka? !!! Ehh.. :/
Któraś z Was pytała o apkę - ja mam Preglife i jest super, no i Hi Mommy Obie są super i dobrze liczą.
oj tak... w nocy i nad ranem. Chociaż paluszka muszę zjeść, bo straszne to jest uczucie
Kffiatek
U nas w domu dwie kiciunie, dachowce. Są siostrami z dwóch kolejnych miotów (jedna starsza od drugiej o 3 miesiące), bardzo się kochają. Wzięliśmy je razem bo wiemy że późniejsze łączenie kotów to droga przez mękę i chcieliśmy żeby od wychowywały się wspólnie. Do tego mamy dwie papużki faliste (córka wygrała na wystawie), są bardzo towarzyskie i grzeczne, w nocy śpią cichutko dopóki nie odsłonię okien. Ja marzę żeby znów mieć akwarium, niestety w obecnych warunkach mieszkaniowych to się nie wydarzy liczę że jak już przeprowadzimy się do docelowego lokum to mąż da się namówić (twierdzi że to żre prąd, ale sam nigdy akwarium nie miał). A ja miałam 350 litrów akwarium w domu rodzinnym i tęsknię za nim bardzo.
Dwa dni mi zajęło żeby te wasze posty doczytać Powiedziałam już w pracy i teraz w piątek pozostałej rodzinie. Wczoraj wieczorem były u mnie przyjaciółki, bo mąż jak co roku zabrał dzieci na groby do rodzinnego miasta i miałam wolna chatę. Więc i one się dowiedziały bo jednak widok mnie pijącej piwo 0% jest ekstremalnie podejrzany mam nadzieję że teraz już będzie tylko dobrze... w sklepie ostatnio zawiesiłam się przy ubrankach niemowlęcych ale nic nie wzięłam. Jeszcze trochę z tym zaczekam.
Dwa dni mi zajęło żeby te wasze posty doczytać Powiedziałam już w pracy i teraz w piątek pozostałej rodzinie. Wczoraj wieczorem były u mnie przyjaciółki, bo mąż jak co roku zabrał dzieci na groby do rodzinnego miasta i miałam wolna chatę. Więc i one się dowiedziały bo jednak widok mnie pijącej piwo 0% jest ekstremalnie podejrzany mam nadzieję że teraz już będzie tylko dobrze... w sklepie ostatnio zawiesiłam się przy ubrankach niemowlęcych ale nic nie wzięłam. Jeszcze trochę z tym zaczekam.
Moni_89
Też miałam taki sen z tydzień może 2 tyg temu. Później oczywiście czytałam wujka Google.
Okropne rzeczy kobiety wypisywaly. Nie czytaj nawet i się nie nakręcaj.
Puść sobie ulubiona muzyczke, weź kąpiel i zapomnij [emoji8]
Okropne rzeczy kobiety wypisywaly. Nie czytaj nawet i się nie nakręcaj.
Puść sobie ulubiona muzyczke, weź kąpiel i zapomnij [emoji8]
A ja dziś miałam ciężką noc i pierwszy koszmar... Obudziłam się z płaczem. Nie powiedziałam mojemu co mi się śniło mimo, że próbował to ze mnie wyciągnąć. Nie mogłam się otrząsnąć po przebudzeniu... Myślałam, że poroniłam... I sen był prawdziwy
reklama
Kiniawk
Oj.. Przytulam!A ja dziś miałam ciężką noc i pierwszy koszmar... Obudziłam się z płaczem. Nie powiedziałam mojemu co mi się śniło mimo, że próbował to ze mnie wyciągnąć. Nie mogłam się otrząsnąć po przebudzeniu... Myślałam, że poroniłam... I sen był prawdziwy
Niestety umysł będzie nam takie psikusy płatał, jak się o czymś dużo myśli, rozmawia itp to później w snach się przeplata, nie zawsze dosłownie, ale zawsze coś.
Oby jak najmniej koszmarów!
Podziel się: