reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Oooooo.... kochana, nie ty pierwsza i nie ostatnia ma gorsze dni i głupie myśli. Skąd to się bierze?, Nie mam pojęcia. Jak nie Palisz Fajek to daj sobie spokój, nie pal. Jak sobie poradziłaś do tej pory to już dalej będzie z Górki
Paliłam jak czołg zanim dowiedziałam się o ciąży. Od razu przestałam i jakoś do tej pory dawałam rade. Bywało różnie ale nie miałam myśli żeby zapalić. A dziś mam jakieś apogeum dola. Na poniedziałek muszę upiec placka i ciastka do szkoły dla syna na ślubowanie ale chyba wezmę się za to jutro bo dziś pewnie by mi zakalec wyszedł. I zdolowalabym się jeszcze bardziej. Myśle ze to ta pogoda jesienna tak na mnie działa bo zawsze na jesień mnie jakieś czarne wizje świata nachodzą a hormony pewnie to jeszcze eskalują. Ale do sklepu się nie wybieram bo mi za zimno:) wiec jakoś plus tej pogody jest:)

reklama
Ja już od jakiegoś czasu biorę tabletki na 2 trymestr, a byłam w 1. Babka w ciąży lowirxziqlq że nie ma sensu kupować na 1 jak został tydzień /półtora
Ja wlasnie tez mam objawy, po siusianiu mnie pobolewa, ale nie za kazdym razem... Rowniez jestem ciekawa czy ktoras z Was przechodzila [emoji848]

Wczoraj poszlam na dwa cmentarze i zmarzłam przeokropnie... Jezeli zlapie mnie jakies przeziebienie to z wlasnej glupoty :/

U mnie mdlosci nadal sie utrzymują, ale nie sa juz takie intensywne. Na wadze przybyło +2 kg [emoji51]

Co do urządzania pokoju to tez juz zaczelismy. Zamowilismy szafę i musimy wybrac sie do Ikei po jakas komode.

Czy ktoras z Was łyka Femibion I? Skonczyly mi się juz te tabletki i zastanawiam się czy na wlasna reke kupic juz na drugi trymestr czy nadal brac na pierwszy i zaczekac do wizyty?

Paliłam jak czołg zanim dowiedziałam się o ciąży. Od razu przestałam i jakoś do tej pory dawałam rade. Bywało różnie ale nie miałam myśli żeby zapalić. A dziś mam jakieś apogeum dola. Na poniedziałek muszę upiec placka i ciastka do szkoły dla syna na ślubowanie ale chyba wezmę się za to jutro bo dziś pewnie by mi zakalec wyszedł. I zdolowalabym się jeszcze bardziej. Myśle ze to ta pogoda jesienna tak na mnie działa bo zawsze na jesień mnie jakieś czarne wizje świata nachodzą a hormony pewnie to jeszcze eskalują. Ale do sklepu się nie wybieram bo mi za zimno:) wiec jakoś plus tej pogody jest:)

To fajnie że sobie radzisz z fajkami, zwłaszcza że ty paliłaś. Jesień na 100% się do tego przyczynia. Chandra, spadek nastroju.....

Ja już od jakiegoś czasu biorę tabletki na 2 trymestr, a byłam w 1. Babka w ciąży lowirxziqlq że nie ma sensu kupować na 1 jak został tydzień /półtora
A powiedz mi bo jie pamietam skaldy witamin na 1 trymestr rozni się znacznie od składu na 2. Bo w sumie nigdy nie sprawdzałam a faktycznie na każdy trymestr polecają inne.

Ja jestem z Zamościa, u nas jest duzo lekarzy i jak teraz patrzylam to od 4 listopada pełno terminów. Na nfz napewno nie ma, ale wole zapłacić a nie czekać. Nie potrzebne skierowanie, rejestruje sie przez internet i tyle. Takie usg kosztuje 80 zl. Dziewczyny ile płacicie za usg prenatalne? Moj lekarz bierze tyle samo co normalna wizyta czyli 100 zl a usg mi robił z 30 min.
A gdzie w luxmedzie robisz usg? Nie pamietam skąd jesteś :(
Ale ja co patrzę to nie ma terminów.. chce zmienić datę prenatalnego i aż do połowy grudnia nic nie widzę.
Aaa i czy dostajesz skierowanie od swojego na takir każde usg ?

A ja dziś mam mega mega wisielczy humor. Jakieś czarne myśli mnie nachodzą. Do tego stopnia ze zaczęłam rozważać zakup papierosów i zapalenia sobie. Powstrzymuje mnie jedynie fatalna pogoda. I brak kurtki:/ wizytę mam dopiero we wtorek. A prenatalne za tydzień w czwartek. Dobieram sobie różne rzecZy do głowy a jak na złość mąż w pracy do pozna. Mam nadzieje ze taki nastrój dopadł tylko mnie i jutro wszystko wróci do normy.
To widzę ze nie jestem sama ja i moj nastrój :dry:

No właśnie wielka szkoda, ze jesteśmy tak rozsiane! Niektóre z Was to jeszcze mają szansę się spotkać, a ja mieszkam w takim odludziu, że pewnie nie będę miała takiego szczęścia, a szkoda :mad:

A skad jesteś?

Mam taką nadzieję .

I przez to wbijam się do jednego z lepszych ginekologów od trudnych ciąż ,który oprócz dołowania ,dobijania ,rozkladania rąk da mi jakąś nadzieję.
:)

Od przypadków ciężkich ciąż lub zagrożonych polecają Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi najlepiej z skierowaniem pilne

Dziewczyny, mam objawy zapalenia pęcherza :( czy któraś przechodziła w ciąży?

Ja wlasnie tez mam objawy, po siusianiu mnie pobolewa, ale nie za kazdym razem... Rowniez jestem ciekawa czy ktoras z Was przechodzila [emoji848]

Czy ktoras z Was łyka Femibion I? Skonczyly mi się juz te tabletki i zastanawiam się czy na wlasna reke kupic juz na drugi trymestr czy nadal brac na pierwszy i zaczekac do wizyty?

Co do zapalenia pęcherza nie bierz furaginy. Nawet farmaceuta powie że nie można. Herbata żurawinowa najlepiej.

Co do witamin mi zostało kilka prenatal uno i mam brać do końca potem wziąć prenatal duo.
Składem się mocno różnią.

Ale ja co patrzę to nie ma terminów.. chce zmienić datę prenatalnego i aż do połowy grudnia nic nie widzę.

Ja korzystam z Lux medu czasami i nie miałam problemu z wizytami i usg. Może ktoś odwołał akurat...Ale czasami wizyty u niektórych specjalistów faktycznie mają odległą datę...

A ta doktorka z luxmedu mówiła, ze zrobi mi usg prenatalne za 80 zl ale wczesniej poszlam do swojego gina prowadzacego.

reklama
Ja paliłam kiedyś 2 paczki dziennie. Późnej ograniczyłam do 1 paczki na 2-3 dni. A jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to od razu odstawiłam po zrobieniu testu i czuję się jakbym nigdy nie paliła :p Dasz radę. Mi kumpel powiedział po tym jak rzuciłam taki tekst "słyszałem, że mądre kobiety nie mają problemu żeby rzucić papierosy jak dowiedzą się o ciąży". I tego się trzymam żyje w przekonaniu, że to ja jestem jedną z tych mądrych hahahah Też spróbuj tak o tym myśleć :D

A co do gorszego dnia... Mnie laptop z równowagi wyprowadza... Mam ochotę wyrzucić go przez okno... Moj partner od razu zaczął mi szukać nowego hahah

Do góry