reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ja jestem z Zamościa, u nas jest duzo lekarzy i jak teraz patrzylam to od 4 listopada pełno terminów. Na nfz napewno nie ma, ale wole zapłacić a nie czekać. Nie potrzebne skierowanie, rejestruje sie przez internet i tyle. Takie usg kosztuje 80 zl. Dziewczyny ile płacicie za usg prenatalne? Moj lekarz bierze tyle samo co normalna wizyta czyli 100 zl a usg mi robił z 30 min.
Ja na nfz prowadzę ciąże, więc usg prenatalne miałam za darmo.

Tez się pochwalę moim wrednym adopciakiem :p
IMG_20191102_175929.jpeg

Dziewczyny, mam objawy zapalenia pęcherza :( czy któraś przechodziła w ciąży?
ja czasami mam tak. Wyniki badań z moczu wyszły ok. Ja pije fitolizyne i jeszcze bralam urosept.

Co do papierosów to ja paliłam paczkę dziennie. Rzuciłam w lipcu jak się dowiedziałam o ciąży. Po poronieniu już nie wracałam do palenia, bo odrazu zaczęliśmy starań.

Pieski i kotki urocze. My nie mamy, bo syn ma alergie. Alergolog mówiła żeby narazie nawet z włosami nie kupować pieska.

Ja chodzę prywatnie do gin i za zwykła wizytę z usg płace 200zl, zobaczymy w środę ile mi policzy za prenatalne. Pewnie z 400zl ale zapłaciłabym każda kwotę u tego lekarza bo się czuje bezpiecznie pod jego opieka.

Ooo śliczny. Moj to jest anty jak go na kolana chcesz wziąść :) przytulić jak najbardziej jak siedzi kolo Ciebie a na ręce to w żadnym wypadku. Aaa i tylko by chciał zeby go drapać.
Nasz to włazi żywcem na nas żeby tylko czuc nas jak najbliżej, wydaje mi się ze będzie zazdrosniczek jak się malenstwo urodzi ale damy rade, nie można odrzucać zwierzaczka.

Ja to 200 płaciła za samo USG genetyczne, a papp-a dodatkowo kosztuje 180zł. I to i tak są niskie ceny w Trójmieście... Eh...

Ja nie będę robiła pappa. No chyba, że lekarz po usg stwierdzi, że dobrze by było je zrobić wtedy się zdecyduje i to też jest dodatkowy koszt chyba podobnie jak u Ciebie w granicach 150-180zł. Poza tym ciążę prowadzę na nfz i ja akurat sobie chwalę ;)

Ja nie jestem zwolenniczka ograniczania. Ja myśle że jak się chce rzucić to jedyny sposób to ciach i koniec. Był okres ze 3 lata nie paliłam. Pamietam przechodziłam obok kościoła jakiegoś i paliłam i w trakcie stwierdziłam ze to moj ostatni i pozostałe wyrzuciłam do kosza. Po 3 latach z głupoty wróciłam ale jak się dowiedziałam o ciąży to znów zrobiłam ciach. Mnie prenatalne z pappa to ok 500 zł wyniesie. Nie poszłam na NFZ. Chociaż mam 35 lat i mi się należy.

Ja nie będę robiła pappa. No chyba, że lekarz po usg stwierdzi, że dobrze by było je zrobić wtedy się zdecyduje i to też jest dodatkowy koszt chyba podobnie jak u Ciebie w granicach 150-180zł. Poza tym ciążę prowadzę na nfz i ja akurat sobie chwalę ;)
Ja mam zalecane zrobić bo podobno przy okazji testu papp-a wychodzi, czy jest możliwość wystąpienia nadciśnienia. A, że moja mama podczas ciąży takowego nabyła to jestem w granicach ryzyka :p a tak usg gen. Wyszło mega dobrze więc się nie martwię za bardzo testem :) robię dla pewności

reklama
Ja chodzę prywatnie do gin i za zwykła wizytę z usg płace 200zl, zobaczymy w środę ile mi policzy za prenatalne. Pewnie z 400zl ale zapłaciłabym każda kwotę u tego lekarza bo się czuje bezpiecznie pod jego opieka.
To najważniejsze. Z resztą moja za wizytę, usg normalną bierze 150zł. A bardzo fajna sensowna babka. Mogłabym chodzić na nfz bo mam taką w miarę ok babkę... Ale jednak ta prywatna lepiej mi odpowiada i widzę, że jej zależy.

Do góry