reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

My się staraliśmy, ale jak miałam ochotę to piłam alkohol. Nie codziennie oczywiście heh.
Paliłam nałogowo papierosy, na pewno w jakimś stopniu miało to wpływ.
Teraz oczywiście nie palę i nie ciągnie mnie.
Zdrowie maleństwa jest najważniejsze [emoji4]
może wyjdę na nałogowca ale jak się staraliśmy to alkohol piłam tylko podczas okresu a po owulacji ani kropelki. kurcze nie wiem jak bym wytrzymała w takim systemie 4 lata ;)
słyszałam że pary które się starają mają problemy a jak odpuszczają to nagle się udaje. natura jest przewrotna

reklama
13- tego w Piątek zobaczyłas 2 kreski ???
Jeśli dobrze zrozumiałam to ja także [emoji4]
U mnie w skrócie 3 lata starań, rok temu stwierdzone obustronnie niedrożne jajowody, pozniej 2 stymulację in vitro, 2 transfery z cb, 1 z zaleconych 3 szczepień limfocytami partnera, w sierpniu harówka przy wykańczaniu i przeprowadzce do nowego domu i 13-go w piątek, 2 dni po przeprowadzce i w rocznice zaręczyn 2 kreski na teście. Wcześniej szybciej bym uwierzyła w kosmitów z kuponem na wygrana szóstkę niż w mój mały cud.

Moj syn od kilku dni budzi się w nocy i wrzeszczy jakby go ze skóry obdzierali. Już costam mówi ale jak się obudzi to tylko płacze i nie chce powiedzieć co mu jest:/
Wcześniej było różnie, od 3 miesięcy śpi w swoim pokoju, czasem się budzil 2-3razy, czasem całe noce przesypial (bo ponad 2 lata po kilkanaście razy się budzil[emoji57])
No ale ostatnie 2 tygodnie zwykle nawet jak sie obudzil to kilka sekund "płakał " i zasypial...
A teraz masakra, wczoraj go pol godziny nosilam, przytulam, glaskalam a ten tylko płacz, w końcu jak zasnął to do rana spal... nie wiem o co chodzi

Moja także [emoji4]
My akurat zjezdzalismy na kolejny urlop do Polski czekałam już gotowa na swojego, nudzilam się i zrobiłam test. Naprawdę nawet nie miałam nadziei ujrzeć 2 kresek. A 13 Grudnia w piątek moi przyjaciele robia mi imprezę. Wcześniej dam przyjaciółce kopertę z wynikami płci i właśnie na ten imprezie się dopiero dowiem
Tak więc Piątek 13 to nasza data[emoji173]
Dokładnie :) Nie żebym wcześniej jakaś przesadna była, ale teraz to już zawsze bedzie moja ulubiona data:)

Mój krokomierz na ręce pokazuje mi, że dziś zrobiłam 170krokow hahahha..
Też mi wstyd [emoji14]
Ja 8500 :D nie daje się ciąży, założyłam nawet wysoki obcas - wiadomo na cmentarzach rewia :D moja mama zawsze mnie bardzo strofowała że na cmentarz we wszystkich świętych trzeba założyć najodswietniejsze ubranie i tak mi zostało

Moja także [emoji4]
My akurat zjezdzalismy na kolejny urlop do Polski czekałam już gotowa na swojego, nudzilam się i zrobiłam test. Naprawdę nawet nie miałam nadziei ujrzeć 2 kresek. A 13 Grudnia w piątek moi przyjaciele robia mi imprezę. Wcześniej dam przyjaciółce kopertę z wynikami płci i właśnie na ten imprezie się dopiero dowiem
Tak więc Piątek 13 to nasza data[emoji173]
O szczerze to nawet nie zwróciłam uwagi, ze w grudniu jest znowu piątek 13. Ja tydzień wcześniej mam urodziny to muszę coś wykombinować na ta okoliczności.

Super pomysł z ta impreza i poznaniem płci dzidzi :) takie wcześniejsze baby shower:)

Ja 8500 :D nie daje się ciąży, założyłam nawet wysoki obcas - wiadomo na cmentarzach rewia :D moja mama zawsze mnie bardzo strofowała że na cmentarz we wszystkich świętych trzeba założyć najodswietniejsze ubranie i tak mi zostało
Leżę u syna we wyrku, muszę wrócić do siebie, więc dobije do 400z groszem.. Wstyd, takim wynikiem miesiąc zaczynać hahahha.. :D
Ooo.. Moja mama też zawsze pilnowała, 1listopad to był ten dzien kiedy ubieralo się nowe zimowe łaszki.. :D
tak jak mówisz, cmentarna rewia [emoji14]
Mama ma tak do dziś.. We mnie nie zakorzeniło się to :)

reklama
Ja miałam jedną wizytę dopiero (w 10 tc, tydzień temu). Jeszcze nie miałam żadnego USG. Pierwsze będzie dopiero 12 listopada. (jedno z dwóch, które mi zrobią) A kolejną wizytę mam po 20 lutym . (w 28 tc) Ciekawe jak to wytrzymam psychicznie .
Masakra! Ja bym się nie nadawała do takiego systemu :/ 3mam kciuki - będzie dobrze :)
Mnie też nie ma na liście.
Może nie piszę mega regularnie no ale piszę.
Proszę o dodanie :)
Proszę napisz mi priv wiadomość, bo odpalam później i dodaję. W wątkach na forum bym się na bank pogubiła.
Moj syn od kilku dni budzi się w nocy i wrzeszczy jakby go ze skóry obdzierali. Już costam mówi ale jak się obudzi to tylko płacze i nie chce powiedzieć co mu jest:/
Wcześniej było różnie, od 3 miesięcy śpi w swoim pokoju, czasem się budzil 2-3razy, czasem całe noce przesypial (bo ponad 2 lata po kilkanaście razy się budzil[emoji57])
No ale ostatnie 2 tygodnie zwykle nawet jak sie obudzil to kilka sekund "płakał " i zasypial...
A teraz masakra, wczoraj go pol godziny nosilam, przytulam, glaskalam a ten tylko płacz, w końcu jak zasnął to do rana spal... nie wiem o co chodzi
Przerabiałam to - do tej pory nie mam pojęcia czy był to skok rozwojowy (teoretycznie teraz go kończymy), czy trauma po szpitalu czy co... samo przeszło po kilku nocach.

Do góry