reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A zaslaniacie okna ? Na mojego syna dzialalo :) bo to ranny ptaszek, wstaje z pierwszymi promieniami słońca [emoji16]

Mój zasypia koło 22 ale teraz np jeszcze śpi. ( oczywiście w nocy się budzi co 2-3h przy dobrych wiatrach) o 7 wstał, dałam mu mleko i poszedł spać dalej. Okien nie zasłaniam ale i tak śpi.
Czasem żal mi tych wieczorów ale z drugiej strony mój K wraca z pracy często 18-19 i jakby mały szybko się kładł to co on by miał z tego ojcostwa. A tak czasem nawet koło 20 jeszcze idziemy na szybko spacer :)

I rano zawsze mogę dospać, choć ostatnio cierpię na bezsenność ale wypić herbatkę z sokiem i zjeść paczka tak jak właśnie robię to tez jest miłe :)

reklama
Boli mnie krzyż i wymyśliłam! Mam niedługo urodziny więc kupię sobie poduszkę ciążową na wypasie! Poprzednio kupiłam takiego długaśnego węża po taniości na allegro i jest do kitu. Teraz zaszaleję z ceną ale potrzebuję porady co kupić żeby się znów nie naciąć. Cebuszka? Supermami?(tą mam w sklepie pod domem) Zależy mi na tym zeby móc spać na boku "w pozycji bezpiecznej" i położyć kolano na GRUBEJ poduszce. Ta moja to flak. Cebuszka podobno jeden koniec ma z kuleczek styropianowych. Ktoś miał, poleca, odradza? Pomocy!

Ja mam zwykłego poduszkę rogala z biedronki.
Mi się śpi wygodnie :D

@katv teraz od kilku dni około 20 już śpi. Też właśnie kąpiel w granicach 19:30, butla z kaszką i do spania :)
@pauli_ne oczywiście! Haha kiedyś w lecie zapomniałam zasłonić - 4:50 pobudka bo słoneczko zaglądnęło do sypialni :D

Publikuje listę do zamkniętego forum. Te, które nie nadrobiły postów proszę jeśli chcą dołączyć do grupy zamkniętej o wysłanie mi wiadomości priv. Proszę sprawdźcie czy nie ma literówek :)
ADB2A498-63F5-4433-A246-C9268E4D747D.jpeg

Mój zasypia koło 22 ale teraz np jeszcze śpi. ( oczywiście w nocy się budzi co 2-3h przy dobrych wiatrach) o 7 wstał, dałam mu mleko i poszedł spać dalej. Okien nie zasłaniam ale i tak śpi.
Czasem żal mi tych wieczorów ale z drugiej strony mój K wraca z pracy często 18-19 i jakby mały szybko się kładł to co on by miał z tego ojcostwa. A tak czasem nawet koło 20 jeszcze idziemy na szybko spacer :)

I rano zawsze mogę dospać, choć ostatnio cierpię na bezsenność ale wypić herbatkę z sokiem i zjeść paczka tak jak właśnie robię to tez jest miłe :)
Mój mąż też często wraca późno. Okolo 21. Ale niestety musimy wstawac o 6.30 bo mlody do żłobka a ja do pracy... więc już okolo 20 się kładziemy spać. W weekendy czasem trochę go dłużej przetrzymuje ale i tak rano wstaje zwykle kolo 7 [emoji849]

Będzie dobrze. Dla rodziców to zawsze ciężkie kiedy dzieci chorują, mają operacje bądź zabiegi. Pamiętam jak mój syn dostał narkozę, było to przerażające. W ciągu kilku sekund po podaniu płynu przez wenflon stracił przytomność, wcześniej krzycząc, że mam go ratować i wołając ciocię na pomoc, która z nami przyjechała do szpitala. On ogólnie bał się wszelakich zastrzyków i medycznych procedur. Anestezjolog zgodził się żebym go do zaśnięcia trzymała na kolanach. Kiedy go zabrali przez kilkanaście minut beczałam i nie mogłam się uspokoić. Miał wtedy 5 lat.
Teraz to już tylko wspomnienie (było to kilka lat temu), ale wtedy było to niesamowicie stresujące.

Ojej :(
A czemu miał operacje ?

@katv teraz od kilku dni około 20 już śpi. Też właśnie kąpiel w granicach 19:30, butla z kaszką i do spania :)
@pauli_ne oczywiście! Haha kiedyś w lecie zapomniałam zasłonić - 4:50 pobudka bo słoneczko zaglądnęło do sypialni :D

Publikuje listę do zamkniętego forum. Te, które nie nadrobiły postów proszę jeśli chcą dołączyć do grupy zamkniętej o wysłanie mi wiadomości priv. Proszę sprawdźcie czy nie ma literówek :) Zobacz załącznik 1040290
Dużo nowych nickow chyba.

reklama
Ja tak samo. Z poduszką było mi niewygodnie (była za duża żeby ją przekładać kiedy zmieniałam bok) Natomiast rogal do karmienia był idealny aby umieścić do między udami i kolanami oraz bardziej mobilny przy zmianie pozycji. Ja mam rogala z Lullalove.

Mi się poduszka ciążowa nie sprawdziła, tylko mnie wkurzala [emoji14] wolalam mieć jednego jaska pod glowa i jednego miedzy kolanami [emoji14]

Do góry