reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ja mam syna z czerwca i córkę z marca. Teraz mam termin na 23 maja, więc nie ma co szaleć z ubrankami. Pierwszy miesiąc bodziaki na krótki rękaw i pajacyki najwygodniej. W lecie sam bodziak i okrycie pieluszka bambusowa. Jeden sweterek i dresiki na chłodny dzień.
Ten sam termin.

U mnie jest córka z grudnia także różnica będzie kolosalna co do wyprawki ubraniowej.

Absolutnie zakazuje korzystanie z neta w celu diangozowania! [emoji6]
To najgorsze co można sobie w ciąży zafundować. Pamietam przy pierwszej ciąży jak schizowałam i wszystko wyszukiwałam na google. Każdy objaw lub ich brak. Ile przepłakałam dni i nocy przez to co wyczytywałam to aż żal mi samej siebie. Także kompletnie nie przejmuj się tym co wyczytałaś.To samo miałam napisać. [emoji1]Oj wiesz stary sweter męża, w który on się już nie mieści do tego legi z trzema paskami i znanym logo plus buty jakie mi się nawiną pod rękę. Najczęściej jakieś w typie emu. A jako wisienka na torcie niedbały koczek na czubku głowy, który sprawia wrażenie jakby był robiony 3 dni temu.
Mam wrażenie, że jakbym położyła się w parku na ławce z pustym kubeczkiem po kawie to uzbierałabym w krótkim czasie niezłą sumkę. [emoji23][emoji23][emoji23]
Ojj ja w pierwszej ciąży tylko do pracy sie jako tako ogarnialam. Ostatnie miesiace w domu to zwykle dres, ewentualnie jakas bluza męża. Makijaż to od święta, włosy to chyba co tydzien mylam bo byla to dla mnie katorga z wlosami do pasa.
Zazdroszczę dziewczynom ktorym się chce dbac o swoj wygląd w ciazy [emoji14]
Ja teraz sobie obiecalam ze sie postaram dobrze wygladac a nie jak lump [emoji14]

Ale macie piękne brzuszki dziewczyny a u mnie nic nie widać jeszcze , co prawda to dopiero 10+1 według OM a z USG nawet parę dni mniej , a ja mam tylko czasem brzuch od wzdęć tak nie widzę różnicy , ale płaskiego też nie mam , zostal mi po poprzedniej ciąży. Mam nadzieję ,że do końca listopada już będzie widoczny ,w poprzedniej ciąży zaczął być widoczny koło 20 tyg dopiero a jak trafiłam na patologie w 30 tc to pani się pytała co się dzieje ,że w tak wczesnej ciąży to szpitala trafiłam

Jeny! Ale się rozpisalyscie, od wczoraj byłam 19 stron do tylu, zaczęłam czytać rano, w międzyczasie wyskoczyłam do dentysty, na zakupy, wróciłam i dopiero skończyłam czytać :D
O 17:30 mam wizytę, usg prenatalne + wyniki pappa... powoli chyba zaczynam się stresować, ale tak bez przesady bo wmawiam sobie że wszystko będzie dobrze! Mam cichą nadzieje że lekarz pokusi się o wstępne podanie płci :) trzymajcie kciuki za dobre wyniki!

Hej! Ja po swoich ostatnich schizach i bólach poszłam na usg. Z maluszkiem całe szczęście wszystko jest dobrze, nawet o tydzień starszy według pomiarów niż początkowo :) dziś 10+3 z OM a według pomiarów 11tc. Dziś maluszek fikał sobie rączkami i nogami aż fajnie się patrzyło ❤️

Zamówiłam sobie dziś poduszkę dużego rogala bo coraz gorzej mi się śpi na boku i mam nadzieje ze dzięki niej będzie lepiej.

Załączniki

• A53DBBEF-01B5-48E3-98BC-47052094961C.jpeg
    A53DBBEF-01B5-48E3-98BC-47052094961C.jpeg
    987,4 KB · Wyświetleń: 95
A ja mam jeszcze pytanie z innej beczki.
Czy są tu mamy które mają "wiosenne,, dzieci? :D mój starszak urodził się na koniec roku, byla zima i zbyt nie pamiętam jak to było z wyprawka. Wiadomo, że były cieplejsze ciuchy na stanie... a Wy jak się zapatrywalyscie na wiosnę? Może pytanie głupie ale nie pamiętam jak ubieralam moje dziecie na wiosnę, 5 lat temu z resztą[emoji28] pytanie do mam posiadających wiosenne dzieci ale także tych które niedługo zaczną kompletowac wyprawkę. Chciałbym powoli zacząć coś zbierać żeby później wszystkiego na raz nie kupować a nie chce też zbyt przesadzić z ciuchami i wydawać niepotrzebne pieniądze np na za dużo ciepłych ciuszków... [emoji848]
Na czy się najbardziej skupić w wyprawce?
Ja to kupuje co mi się podoba, chociaż staram się uniwersalne. [emoji23] Kupię parę bodziakow z długim rękawem polspiochy, a resztę to już raczej wszystko krótkie, pajace na maj bo może być chłodny i później pójdę w krótkie rampersy :) z dwie bluzy na chłodne dni i z 2 czapki. Z córką miałam manie kupowania, większości nje założyła i tylko kasę straciłam, [emoji849][emoji849] teraz idę w minimalizm, zawsze sklep 5 minut drogi od domu to można dokupić :)
Tak to prawda. Bardzo szybko piszecie , ale chociaż jest co czytać :))))

Ja sobie obiecałam ,że się w tej ciąży nie zapuszczę i zadbam o siebie. Koniec z wiecznymi dresami [emoji16]. Zobaczymy co z tego będzie.
Ja też się zaniedbalam. :( co prawda maluję się codziennie, bo bez tego to nie wyjdę [emoji23] chodzę tylko w legginsach bo w tym mi najwygodniej. Kupiłam pełno sukienek, chciałam ubierać się ładnie i no, lepiej wskoczyć w legginsy i byle jaką bluzkę [emoji849][emoji849] moje włosy to w ogóle porażka, umyje i po 4 godzinach wyglądają jakbym tydzień nie myla. Niedługo wizyta u fryzjera to obcinam dużo, może je trochę odciąze.

Dzień dobry. Cały dzień mnie nie było i już dużo do czytania :) mnie dziś strasznie bolał brzuch i dodatkowo miałam dziwne uczucie rozpychania w pochwie. Jutro usg to chyba wejdę do swojego lekarza, bo ja ogólnie nie z tych panikujacych, ale ból był dość mocny :( miłego dnia

reklama
Do góry