reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja też się stresuje każdym bólem.
Tłumaczę sobie, że dopóki nie mam plamien jest okey.
Aczkolwiek w pierwszej ciąży żadnych plamien nie miałam a chodziłam nieświadoma, że serduszko nie bije..
Ja przez dwa dni miałam bóle podbrzusza ..najbardziej je czułam, przy próbie siadania. Pisałam nawet na grupie z pytaniem i prawie nikt nie odpisał. Teraz dziewczyny żyją prenatalnymi...widocznie zapomniały jak samy się stresowaly dosłownie wszystkim.
Mi bóle już przeszły, objawy również. Tylko biust czasem poboli i się powiększy..co tez dziwne, ponieważ mój biust powiększa się kilka razy dziennie łącznie z sutkami później jest normalny i tak w kolko[emoji57]
Nie wiem czy to normalne ale szczerze ? Staram się wytrwale czekać do wizyty. Nie chce panikowac. Co mam być to będzie. U mnie już 11 tydzień i szczerze wierzę, że jest wszystko w porządku.
super wiadomości!! Czasem t

Wiem ze teoretycznie normalne, ale nie pamietam żebym miała tak w ciazy z dziewczynkami :D poza tym po problemach w poprzednich ciążach trauma została i dlatego tak schizuje...

reklama
Miałaś dokładnie tak jak ja teraz. Łącznie z tym okropnym posmakiem. Mdłości 24 godziny na dobę, które wybudzają w nocy. Samo ci przeszło? W którym tyg?
Ja w poprzedniej ciąży miałam takie problemy do samego końca.
Przytyłam niecałe 3 kg w ciąży a po porodzie ważyłam 9 kg mniej niż przed ciążą. Wszystko przez problemy z jedzeniem. Na szczęście malutka urodziła się zdrowa (z hipotrofią podobnie jak pierwsze dziecko, ale lekarz po zbadaniu jej stwierdził, że nie była związana z moimi problemami)
No właśnie po tych kroplach mi ulzyło bo wcześniej to masakra. Czasami tak mnie mdliło że nawet rozmawiać nie mogłam. Na szczęście moje dziewczyny są duże więc się same sobą zajmowały.

Ja też się stresuje każdym bólem.
Tłumaczę sobie, że dopóki nie mam plamien jest okey.
Aczkolwiek w pierwszej ciąży żadnych plamien nie miałam a chodziłam nieświadoma, że serduszko nie bije..
Ja przez dwa dni miałam bóle podbrzusza ..najbardziej je czułam, przy próbie siadania. Pisałam nawet na grupie z pytaniem i prawie nikt nie odpisał. Teraz dziewczyny żyją prenatalnymi...widocznie zapomniały jak samy się stresowaly dosłownie wszystkim.
Mi bóle już przeszły, objawy również. Tylko biust czasem poboli i się powiększy..co tez dziwne, ponieważ mój biust powiększa się kilka razy dziennie łącznie z sutkami później jest normalny i tak w kolko[emoji57]
Nie wiem czy to normalne ale szczerze ? Staram się wytrwale czekać do wizyty. Nie chce panikowac. Co mam być to będzie. U mnie już 11 tydzień i szczerze wierzę, że jest wszystko w porządku.
Ja kochana jutro idę dopiero zobaczyć serduszko a na prenatalne za 3 tyg :) jestem na majówkach bo pod koniec maja będę miała cc. Mam bóle podbrzusza ale ze względu na doświadczenie z pierwszej ciąży nie stresuje się tym wgl :) bolą mnie czasem jajniki. Jakoś już tak mam że ani w pierwszej ciąży ani teraz nie stresowalam się prawie wgl

Mam na 16 i chyba idę z mężem jak zdąży dojechać z pracy. Dokładnie będziemy się stresować we dwie, choć nie powinnyśmy ale czasem to silniejsze od nas.
Ja idę z mężem zwolni się na chwilkę z pracy. W poprzednich ciażach chodził ze mną na usg i to zawsze on pytał lekarza o płeć marzył o córeczkach i ma 2 ale teraz widzę że ma nadzieję na synka. Zresztą ja też hihi

Czy któraś z Was używała tych smoczków ? Bo jestem ciekawa czy są warte kupna. O wiele bardziej podobaja mi się niż te wszystkie aventy itd
Ja używam tylko tych smoczków, córka koło 6 miesiąca przestawiła się na bibsy i już tylko one wchodzą w grę. Na początku używaliśmy lovi, ale jak zobaczyłam, że córka odmontowała kółeczko od reszty smoczka to myślałam, że zejdę na zawał. Nie daj Boże by do buzi włożyła to nie wiem co by było. Aż mi się gorąco robi jak o tym pomyśle.
Zmieniliśmy na bibsy i szczerze są według mnie solidniejsze, naturalny materiał - kauczuk, a nie silikon i duży plus za kształt. Powietrze ma stały dostęp do buzi dziecka.
Mała do tej pory używa (14 msc), ale potrzebuje tylko do spania.

Ja też prenatalne i wizyta za 3 tygodnie[emoji4] nie wiem jak wytrzymam. Będę chyba obserwowała swoje ciało. Jeśli się nie będzie zmieniało to pójdę wcześniej. Ja też chce być dobrej myśli. A tak to jest jak się poroni..i to poronienie bylo 9 lat temu.. Tak więc to moja pierwsza prawidłowa ciąża i tak bardzo chce, aby się zakończyła sukcesem. Ile można słuchać, że dzieci mnie uwielbiają, ile razy można zostać chrzestna? Ja też mam prawo zostać matka i przejść ta wspaniała drogę [emoji173]

A nie, przepraszam za 2 tygodnie [emoji4]
Ja kochana jutro idę dopiero zobaczyć serduszko a na prenatalne za 3 tyg :) jestem na majówkach bo pod koniec maja będę miała cc. Mam bóle podbrzusza ale ze względu na doświadczenie z pierwszej ciąży nie stresuje się tym wgl :) bolą mnie czasem jajniki. Jakoś już tak mam że ani w pierwszej ciąży ani teraz nie stresowalam się prawie wgl

A nie, przepraszam za 2 tygodnie [emoji4]
Kiedy masz prenatalne i termin .? Chyba mamy podobny :)

Nie przejmuj się. Mnie prawie codziennie coś boli, kłuje. W ciąży z synem też tak miałam i gin rozkładal ręce bo nie widział powodu a mnie całą ciążę bolal brzuch [emoji2368]

Ja na majowkach 2017 bylam na początku bo 1maja termin, teraz mam na końcu miesiaca i jakos tak dziwnie bo dziewczyny już po prenatalnych a ja jeszcze tyle czekania[emoji849]

reklama
Ja już wolę jak coś boli, bo teraz nie czuje nic . W ogóle jakbym w ciąży nie była.
Kochana termin mam 23.05 A prenatalne 14.11.
A Ty?

Do góry