reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

No dobra i ja po wizycie. Prawie zeszłam na zawał do tej 15, na wizycie u położnej wyszło mi ciśnienie 159:110!!! Bo mi jeszcze w trakcie pomiaru zaczęła komentować moje zapiski z pomiarami ciśnienia że słabizna i że się jej nie podobają :( więc się zdenerwowałam i od razu mi skoczyło. Ale na szczęście wszystko dobrze :) dzieciaczki się ruszały!! Super widok, prenatalne jednak za tydzień w poniedziałek rano bo powiedział że będzie lepiej widać i musi mieć więcej czasu na dwójkę.
Ciąża zdecydowanie jednokosmówkowa i w związku z tym mam na siebie uważać, więc mój wylot do Barcelony w listopadzie odpływa w siną dal... Ale jeśli tak ma być bezpieczniej to trudno, pojadę innym razem.
Dzidki mają po pięć i pół cm, na razie idą łeb w łeb. Tętno 160 oba, więc też super. Więcej dowiem się za tydzień. Wszystkich co się martwią brakiem objawów niniejszym uspokajam że nic to nie znaczy ;)
Zwolnienie zaproponował ale nie chcę jeszcze. Muszę pozamykać projekty, najwyżej będę pracować z domku. Nn ile mam ładnych ujęć z dziś ale jedno wrzucam chociaż powiem szczerze że taka że mnie specjalistka że nie wiem czy to po lewej to głowa i ręce czy pupa i nogi ;) ufff ale zeszło że mnie ciśnienie :)

Załączniki

• IMG_20191029_164015316.jpg
    IMG_20191029_164015316.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 98
reklama
No dobra i ja po wizycie. Prawie zeszłam na zawał do tej 15, na wizycie u położnej wyszło mi ciśnienie 159:110!!! Bo mi jeszcze w trakcie pomiaru zaczęła komentować moje zapiski z pomiarami ciśnienia że słabizna i że się jej nie podobają :( więc się zdenerwowałam i od razu mi skoczyło. Ale na szczęście wszystko dobrze :) dzieciaczki się ruszały!! Super widok, prenatalne jednak za tydzień w poniedziałek rano bo powiedział że będzie lepiej widać i musi mieć więcej czasu na dwójkę.
Ciąża zdecydowanie jednokosmówkowa i w związku z tym mam na siebie uważać, więc mój wylot do Barcelony w listopadzie odpływa w siną dal... Ale jeśli tak ma być bezpieczniej to trudno, pojadę innym razem.
Dzidki mają po pięć i pół cm, na razie idą łeb w łeb. Tętno 160 oba, więc też super. Więcej dowiem się za tydzień. Wszystkich co się martwią brakiem objawów niniejszym uspokajam że nic to nie znaczy ;)
Zwolnienie zaproponował ale nie chcę jeszcze. Muszę pozamykać projekty, najwyżej będę pracować z domku. Nn ile mam ładnych ujęć z dziś ale jedno wrzucam chociaż powiem szczerze że taka że mnie specjalistka że nie wiem czy to po lewej to głowa i ręce czy pupa i nogi ;) ufff ale zeszło że mnie ciśnienie :)

Cudne *.*

cudowne dzidziusie :) dobrze, że wszystko ok. Widzę, że w tym samym miejscu robiłyśmy usg :)

Na mnie nic nie działało do tej pory ani imbir ani cola o jedzeniu czegokolwiek mogłam zapomnieć aż do teraz. Nie jest jeszcze jak przed ciąża ale chociaż w nocy mnie mdłości nie budzą mogę jeść i gotować no i nie ma tego dziwnego posmak w buzi.

Miałaś dokładnie tak jak ja teraz. Łącznie z tym okropnym posmakiem. Mdłości 24 godziny na dobę, które wybudzają w nocy. Samo ci przeszło? W którym tyg?
Ja w poprzedniej ciąży miałam takie problemy do samego końca.
Przytyłam niecałe 3 kg w ciąży a po porodzie ważyłam 9 kg mniej niż przed ciążą. Wszystko przez problemy z jedzeniem. Na szczęście malutka urodziła się zdrowa (z hipotrofią podobnie jak pierwsze dziecko, ale lekarz po zbadaniu jej stwierdził, że nie była związana z moimi problemami)

W ciąży z córką na prenatalnych w 13 tc, powiedziano mi, że na 80% dziewczynka i się potwierdziło .

Ja tez już po prenatalnym.
Wg OM 12+6
Wg usg 13+4
Moje cudo 7,11cm i jak to lekarz kilka razy.podkreślał cyt." DZIDZIUSIA PARAMETRY BARDZO MI SIĘ PODOBAJĄ" no i 85% córeczkaaaa :) jeeee jeee jeee
Niby lekarz z tych co mają tzw. "dobre oko " do tego...
A w domku czeka 4,5 letni synio :)
Wyniki z krwi ok.7.11.
Dziewczyny jak myślicie z określeniem płci na tym etapie?? Zobacz załącznik 1039235

Boże dziewczyny cudownie się czyta same dobre wieści! Oby już tak do maja :D

@Kffiatek sądzę że to pupa i nóżki :)

Ja śpię dziewczyny, non stop jak tylko mam okazje - idę z małą spać w dzień, wieczorem też z nią zasypiam i budzę się z nią lub po niej. Łącznie może 14-16 godzin wychodzi dziennie.

Miałaś dokładnie tak jak ja teraz. Łącznie z tym okropnym posmakiem. Mdłości 24 godziny na dobę, które wybudzają w nocy. Samo ci przeszło? W którym tyg?
Ja w poprzedniej ciąży miałam takie problemy do samego końca.
Przytyłam niecałe 3 kg w ciąży a po porodzie ważyłam 9 kg mniej niż przed ciążą. Wszystko przez problemy z jedzeniem. Na szczęście malutka urodziła się zdrowa (z hipotrofią podobnie jak pierwsze dziecko, ale lekarz po zbadaniu jej stwierdził, że nie była związana z moimi problemami)

Mi w tej ciąży pomagają na mdłości banany, guma do żucia ( wiem, że nie ma najlepszego składu ale już ledwo żyłam przez wymioty). Na szczęście od tygodnia jest ok.

Czasami mam takie uczucie pustosci w żołądku i dziwny smak w ustach.

Ja tez już po prenatalnym.
Wg OM 12+6
Wg usg 13+4
Moje cudo 7,11cm i jak to lekarz kilka razy.podkreślał cyt." DZIDZIUSIA PARAMETRY BARDZO MI SIĘ PODOBAJĄ" no i 85% córeczkaaaa :) jeeee jeee jeee
Niby lekarz z tych co mają tzw. "dobre oko " do tego...
A w domku czeka 4,5 letni synio :)
Wyniki z krwi ok.7.11.
Dziewczyny jak myślicie z określeniem płci na tym etapie?? Zobacz załącznik 1039235
Wow mega:) gratuluje:) cudownie:)

reklama
Dziewczyny które miały usg, wizyty i jakiekolwiek badania. Cieszę się, że wszystko u was dobrze, cieszę się. :)

Kupowanie z moimi dziećmi to katorga, dobrze że mój mąż był z nami, bo mi chwilami od wstawania i i kucania robiło się słabo. Ale mamy buty, z głowy do nowego roku [emoji2960][emoji23]

Do góry