reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

To narazie tylko ryzyko. Staram się myślec pozytywnie, ale badania potwierdzające/wykluczające zrobię
Musi być dobrze, musisz myśleć pozytywnie choć wiem ze to nie łatwe. Ale mnie dziś tez lekarz mówił, ze często obraz USG jest bardzo dobry a wyniki z krwi są słabe, wtedy często potwierdzają zdrowego dzidziusia właśnie przez inne badania nieinwazyjne bądź amniopunkcję.

reklama
Musisz czuc się cudownie!
Nie sądziłam, ze waga i wzrost :/ Ja mam 165 i 53 kg, no i dwa poronienia, tutaj moze byc dupa blada. reszta ok.
Zazdroszczę, ze masz to za soba!:)
Tak, to moja 3 ciąża a dziś miałam pierwszy raz USG genetyczne, tak szczegółowe ze aż łezka mi poleciała!
Koleżanka rodziła teraz w czerwcu, przesłała mi wyniki do porównania, ten sam wiek, waga, jedno poronienie ale tez cukrzyca ciążowa i tarczyca - miała wyniki „gorsze” (np. ja miałam 7100 a ona 5000). I urodziła zdrowego syna. Nie możemy się nakręcać na zapas!

Dziewczyny połóg pologiem, pozwolenie na ćwiczenia od ginekologa pozwoleniem, ale pamiętajcie proszę o sprawdzeniu mięśni dna miednicy oraz oczywiście o kresie białej bo inaczej możecie sobie zrobić duża krzywdę!

A tak w ogóle to zastanawiam się czy nie iść znów na usg. Miałam dwa tygodnie temu, mam możliwość iść ale boje się ze wyjdę na wariatkę :D teoretycznie nic się nie dzieje od ostatniego krwawienia (odpukać), oprócz tego ze strasznie schizuje i pobolewa mnie podbrzusze od kilku dni. Usg planowo dopiero za 2tygodnie i strasznie świruje. Dziś 10+1

Dasz przepis ?Fajne jest tylko chyba za bardzo brudzące [emoji14] No wlasnie natrafilam na nie ale wydaje mi sie zbyt niebezpieczne dla maluszkow. Teraz od września jest dużo nowych dzieci w okolicy roczku i taki jeż nie wydaje mi się dobrą opcją... a wygląda super!
Dużo ćwiczeń aerobowych dużo wody i wspomagacze na odwodnienie do tegonpi jakimś czasie siłowe. Ale. 80% sukcesu to dieta a jak karmisz to sukces murowany. Bardzo duzo samozaparcia. Ja barfOnzatrzynywalam wodę w ciąży i połowa z tej wagi to właśnie woda była bo po porodzie to chyba z 1/3 zjechała. A moj synek to żarłok był straszny.

Dziewczyny połóg pologiem, pozwolenie na ćwiczenia od ginekologa pozwoleniem, ale pamiętajcie proszę o sprawdzeniu mięśni dna miednicy oraz oczywiście o kresie białej bo inaczej możecie sobie zrobić duża krzywdę!

A tak w ogóle to zastanawiam się czy nie iść znów na usg. Miałam dwa tygodnie temu, mam możliwość iść ale boje się ze wyjdę na wariatkę :D teoretycznie nic się nie dzieje od ostatniego krwawienia (odpukać), oprócz tego ze strasznie schizuje i pobolewa mnie podbrzusze od kilku dni. Usg planowo dopiero za 2tygodnie i strasznie świruje. Dziś 10+1
Oo na kiedy masz termin ? Bo chyba mamy ten sam ;)

Musisz czuc się cudownie!
Nie sądziłam, ze waga i wzrost :/ Ja mam 165 i 53 kg, no i dwa poronienia, tutaj moze byc dupa blada. reszta ok.
Zazdroszczę, ze masz to za soba!:)
Czy kogoś jeszcze wkurza że nikogo nie obchodzi w tych statystykach ojciec ? Serio laska może być młoda dupą a jak jej facet jest podstarzaly z nadwagą i cukrzyca i w dodatku pali to to też musi mieć jakiś wpływ :/

Ja w ciazy przytylam 17.5kg. Wchodząc na wagę w szpitalu przezylam szok, myślałam że przynajmniej połowa pójdzie a nadal mialam 13 na plusie[emoji1787] ( syn ważył 3.5kg) po porodzie nie ćwiczyłam, chodzilam na dlugie spacery i karmilam piersią. Do "swojej" wagi doszlam 3 miesiące po porodzie ;) myślę że po porodzie trzeba ostroznie z cwiczeniami zeby sobie krzywdy nie zrobic, wszystko powoli wraca na swoje miejsce a na to trzeba czasu...

Czy kogoś jeszcze wkurza że nikogo nie obchodzi w tych statystykach ojciec ? Serio laska może być młoda dupą a jak jej facet jest podstarzaly z nadwagą i cukrzyca i w dodatku pali to to też musi mieć jakiś wpływ :/

Przydałoby się zapytać tych co opracowali testy papa

reklama
Bo to szybko idzie po porodzie. Ja nie mogłam karmić, ale karmiłam 3 miesiące na własną odpowiedzialność. I jakoś też udało mi się wrócić do wagi sprzed ciąży w krótkim czasie.
Mnie boli brzuch teraz po badaniu bo trochę lekarz mnie ponaciskał dziś. No i mam plamienia bo cytologię pobierał. Więc idę spać z córeczką zaraz (przynajmniej taki jest plan) :)

Do góry