reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Nie zamartwiaj się i bądź dobrej myśli. Pappa to głównie statystyki. Nie przesądza jeszcze wszystkiego. Wiem to po przykładzie mojej koleżanki. Ona miała ryzyko trisomi 1:2 i wszystko dobrze się skończyło. Trzymam kciuki za amniopunkcję. ❤️

Ja też po wizycie, w sumie nic odkrywczego.
W kwestii dużego prawdopodobieństwa trisomi 18 (1:41), w przyszłym tygodniu mam wizytę u genetyka i amniopunkcję.
Co do niskiego pappa i zagrożenia preeklempsją, od dziś biorę aspirynę na noc.
No i jestem od jutra na zwolnieniu.

reklama
7971ACBB-3BB6-464F-988C-C6E97D3B3312.jpeg

CD81F1A3-32AB-460B-84B0-AFDA5E423BCD.jpeg

Ja w pół roku wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży a przytyłam 40 kg i już 3 tygodnie po zaczęłam delikatnie ćwiczyć ale oczywiście nie siłowo. Myśle ze powinno być to kwestia wyboru kobiety jak woli. Są za i przeciw i ja sobie zdaje Sprawę z konsekwencji cc ale jak już ktoś wspomniał po naturalnym tez się cuda na kiju dzieją czasem. Ja się panicznie boje SN a wiem ze ten strach może skomplikować Poród. A po cc wiem jak może być. Czas pokaże. A ktoś pytał o zdrowa przekąskę do przedszkola to może marchewkowe ciasto. Nie jest jakieś skomplikowane w przygotowaniu a jest naprawdę bardzo smaczne:)
Dasz przepis ?
Może ciasto szpinakowe? Ja kooooocham [emoji7]
Fajne jest tylko chyba za bardzo brudzące [emoji14]
U mnie w przedszkolu rodzice robili owocowego jeża ( z arbuza , borówek, truskawek) - dzieci były zachwycone w porównaniu do klasycznych ciast i ciasteczek.
No wlasnie natrafilam na nie ale wydaje mi sie zbyt niebezpieczne dla maluszkow. Teraz od września jest dużo nowych dzieci w okolicy roczku i taki jeż nie wydaje mi się dobrą opcją... a wygląda super!

Ja też po wizycie, w sumie nic odkrywczego.
W kwestii dużego prawdopodobieństwa trisomi 18 (1:41), w przyszłym tygodniu mam wizytę u genetyka i amniopunkcję.
Co do niskiego pappa i zagrożenia preeklempsją, od dziś biorę aspirynę na noc.
No i jestem od jutra na zwolnieniu.
Trzymam kciuki by wszystko było dobrze. Ja też mam niskie Pappa i biorę polocard 150

U mnie w przedszkolu rodzice robili owocowego jeża ( z arbuza , borówek, truskawek) - dzieci były zachwycone w porównaniu do klasycznych ciast i ciasteczek.
Ale dziękuję za pomysł. W grafikach google zaraz po jeżu wyskoczyl mi owocowy paw i takiego tez zrobie. I jakies zdrowe ciasto moze do tego ;)
Screenshot_20191028-184159_Google.jpeg

Ja w pół roku wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży a przytyłam 40 kg i już 3 tygodnie po zaczęłam delikatnie ćwiczyć ale oczywiście nie siłowo. Myśle ze powinno być to kwestia wyboru kobiety jak woli. Są za i przeciw i ja sobie zdaje Sprawę z konsekwencji cc ale jak już ktoś wspomniał po naturalnym tez się cuda na kiju dzieją czasem. Ja się panicznie boje SN a wiem ze ten strach może skomplikować Poród. A po cc wiem jak może być. Czas pokaże. A ktoś pytał o zdrowa przekąskę do przedszkola to może marchewkowe ciasto. Nie jest jakieś skomplikowane w przygotowaniu a jest naprawdę bardzo smaczne:)

Ciasto marchewkowe uwielbia moja córka :D

reklama
Wiek, waga, wzrost, czy palisz papierosy, przebyte porody, cukrzyca, nadciśnienie, zagrożenia w poprzednich ciążach - przedwczesne porody, stan przedrzucawkowy czy hipotrofia.
W sumie tyle.
Ale trafiłam na super lekarza, wszystko nam pokazał.
Czaszka, mózg, twarz, szyja, serce, klatka piersiowa, jama brzuszna, układ pokarmowy, układ moczowo-płciowy, kręgosłup i kończyny dolne i górne. Omówione bardzo dokładnie.

Musisz czuc się cudownie!
Nie sądziłam, ze waga i wzrost :/ Ja mam 165 i 53 kg, no i dwa poronienia, tutaj moze byc dupa blada. reszta ok.
Zazdroszczę, ze masz to za soba!:)

Do góry