reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

Wtedy można powiedzieć że nie wiemy, ale generalnie 'bo tak' to zbycie dziecka nie odpowiedź. Nawet niepełnosprawne osoby się wypowiadają że lepiej dziecku wyjaśnić i nie robić z tego tabu niż odciągac i ganić, że 'brzydko tak pytać przy panu'.
Zajmowałam się zawodowo 3 dzieci w wieku ok 3 lat i na żadne pytanie nigdy nie odpowiedziałam 'bo tak' albo 'rób jak mówię'. Jak się chce to się da :) tylko musi się chcieć

"Bo tak" nigdy nie mówię. Sama mam orzeczenie niepełnosprawności i mam takie osoby w otoczeniu i próbuje tłumaczyć synowi czasem tylko za bardzo wczuwam się w to co ktoś może czuć lub odebrać moje słowa.

My z mężem kupujemy już powoli, nie dużo ale paczka miesięcznie i paczka chusteczek i już mniejszy szok finansowy. Zależy jakie pampersy chcesz używać. :)

Dobry pomysł gorzej jak po kupieniu pampersow chusteczek będą któreś alergizowały.

reklama
Nie wiedziałam nawet ze takie są [emoji85] macie jakieś wybrane firmy? Ja jestem zdecydowana na cybex ale nie wiem czy któraś rozkłada się na płasko. Nie planuje jednak wozić w foteliku dziecka oprócz samochodem
Ten to akurat cybex ;)
No ja tez nie planowalam ale czy to zakupy czy gdzies na mieście przekladanie dziecka było problematyczne a trzymanie dziecka w foteliku nie jest zdrowe

Wczoraj patrzyłam na ceny pampersów.. Ja chyba już na zapas zacznę kupować w promocjach. BTW mamy które kupują pieluchy jednorazowe - gdzie są najlepsze promocje?
dokładnie to co Jaska napisała: dzici mogą mieć alergię na pieluszki. znajomi nakupowali zapas na 3 miesiące z okazało się że córka ma od nich wysypkę. i klops...

My tez mamy 360stopni. Jeden z lepszych wynalazków:D nasz jest tez niby od 0 ale ja noworodka bym do niego nie włożyła...
czemu byś nie włożyła? tzn na pewno pojadę do sklepu na konsultacje ale skoro jest od 0 to chyba można...? mam do wyboru obrotowy na wypasie po córce albo łupinę 3w1 której wolałabym nie używać.

co do przekładania: sąsiadka miała "teczkę na dzieci", taką torbę z rączkami gdzie sąsiadziątko leżało w drodze do i z samochodu. dużo lżejsze i bardziej poręczne niż łupina, można nawet taką teczkę wstawić do gondoli. koleżanka mówiła że gdzieś za granicą preferują takie teczki wkładane do spacerówki niż gondole- byłoby mi łatwiej szukać jakbym wiedziała jaki to kraj...

Jeju ale naskrobalyscie przez weekend. Ja narazie nic nie kupuje. Za wcześnie jeszcze. Ale przy pierwszym na początku używałam pampersy a później to już jakieś zwykle pieluszki.

@Pszczoła2020. To o tą chodzi torbę pewnie
Screenshot_2019-10-27-18-19-25.png

Ja też trafiłam że u mojego jedne alergizowały inne bardzo odparzały. Teraz wolę nie ryzykować.
Np. Rossmanowskie i lidlowskie się nie sprawdziły.

My od urodzenia małej używamy pampers premium care lub pantsów (teraz są wygodniejsze) i kupujemy albo w Rossmann kiedy są promocje, albo przez stronę pampers - mega paka na miesiąc. Wychodzi najkorzystniej.
Jutro mam wizytę i łapie mnie już stresik.

My tez te premium care. Dla nas najlepsze. Na noc zwykle a w dzień pantsy

"Bo tak" nigdy nie mówię. Sama mam orzeczenie niepełnosprawności i mam takie osoby w otoczeniu i próbuje tłumaczyć synowi czasem tylko za bardzo wczuwam się w to co ktoś może czuć lub odebrać moje słowa.

Dobry pomysł gorzej jak po kupieniu pampersow chusteczek będą któreś alergizowały.
Przy dwójce mi się udało, kupowałam na zaś i jako tako trafiłam. Chusteczki zawsze wykorzystam w domu, wycieram nimi bardzo dużo :)

tak, dokładnie coś takiego. czemu jak wpisuję "torba do przenoszenia dziecka" w googla to nie znajduje twoich obrazków…? śmialiśmy się z mężem z sąsiadki że Majeczkę nosi w teczce ale teraz myślę że to nie głupie bo w końcu z 2 starszaków i maluszkiem wdrapywała się kilka razy dziennie na 4 piętro. mi na 3 piętro z łupiną szło się trochę gorzej

Z tymi alergiami to fakt. Ja po prostu z córkami tego problemu nie miałam. Mogłam I'm założyć cokolwiek i wszystko było ok. Niech i teraz tak będzie.

reklama
Ja chyba będę siedziała z przodu.. choć znając mnie będę panikowała z przodu i będę się wściskac z tylu. Bo zaraz będę sobie wkręcać ze to główka zle opadanie albo się zachłyśnie a ja przegapie.

My zawsze do fotelika właśnie bez kurtki. Ale mamy garaż podziemny a w łupinie to było łatwe bo się wyjmowało w budynku zapinalo i potem kocem i do auta a teraz jak już fotelika starszego się nie wyjmuje to nie wiem jak będzie jak będziemy wracać z miasta czy skądś gdzie nie ma podziemnych parkingów
Ja byłam samotna matka a dziecko woziłam z tylu. Naprawdę nie można dać się zwariować. Najbezpieczniej na środku chociaż dotychczas mówiło się ze za kierowca. Oczywiście kurki przeszkadzają bo pasy w foteliku żeby spełniały swoją funkcje musza być maksymalnie dociśnięte do ciała. W przypadku kurtek istnieje ryzyko ze nie będą dociśnięte i wtedy w razie w istnieje ryzyko ze dziecko się wyślizgnie. To wiedza w związku z moja praca. A z przodu tyłek do kierunku jazdy pod warunkiem ze poduszki są wyłączone.

Do góry