reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja w ogóle w temacie fotelilow mam trochę hopla [emoji14] syn ma dwa foteliki w dwoch autacg - obydwa tylem. Daliśmy za nie ponad 3 tysiące i nie było mi szkoda ani jednej zlotówki mimo że jestem oszczędna ;)

Teraz kupie łupine rozkładana na płasko na poczatek a później fotelik obrotowy od syna przeznaczymy dla dziecka nr 2 ;) bedziemy mieć foteliki w jednym aucie dopóki będę na macierzyńskim, pozniej sie pomyśli...

reklama
O jezu jak wspaniale!!!!!!
Gratuluje z całego serca.

Nie bardzo wiem jak do tego doszło że już poznałaś płeć i w którym jesteś tygodniu?
Ostatnio było bardzo dużo różnych wpisów dot. budowy domu itd. więc ja w ogóle nie wchodziłam na watek i nie jestem w stanie teraz się przekopać ;)) Żeby od szukać twój wpis.

Będę Wdzięczny za informację bo jestem mega ciekawa.
W związku z ryzykiemi trisomi21 robiłam badanie nieinwazyjne krwi Sanco z którego przy okazji wyciągają dane na temat płci dziecka. Jestem w 13t5dniu

To prawda - wbrew ogólnej opinii najbezpieczniejsze miejsce dla dziecka jest na środku z tylu na kanapie, ja się zdziwiłam, ale najnowsze testy właśnie tak wykazują. Z przodu dziecko też może jeździć ale muszą być wyłączone poduszki powietrzne i wtedy koniecznie tyłem w kier. jazdy.
To samo tyczy się ubierania dziecka do samochodu - podobno kurtki, kombinezony sprawiają, że fotelik traci swoje bezpieczne funkcje w jakimś tam %. Ale jak nie ubrać dziecka w zimie do zimnego samochodu? Fakt teraz są te kombinezono-otulacze do fotelików (zastanawiam się nad kupnem), ale też nie chce się dać zwariować. Zastanawiam się jak rozwiąże temat dwóch fotelików na tylnym siedzeniu i siebie pośrodku (w przypadku dłuższych podróży) :) chyba Zuzka wtedy na pierwsze 3/4 miesiące będzie przesiedlona do przodu :)
Ja do łupiny miałam specjalny śpiwórek. Do kolejnego fotelika ubieralam gruba bluzę i tyle. Bez przesady, dziecko nie zamarznie w kilka minut ;) syn dwie zimy tak przejzdzil i żyje;)

Jak widzę dzieci w grubych kombinezonach w aucie to aż włos jezy mi sie na głowie.

My z mężem kupujemy już powoli, nie dużo ale paczka miesięcznie i paczka chusteczek i już mniejszy szok finansowy. Zależy jakie pampersy chcesz używać. :)
Ale się rozpisałyście dziś. W weekendy zazwyczaj forum wyciszone a tu proszę. [emoji106]

Wczoraj patrzyłam na ceny pampersów.. Ja chyba już na zapas zacznę kupować w promocjach. BTW mamy które kupują pieluchy jednorazowe - gdzie są najlepsze promocje?

Co do fotelików i wózków.. Ja mam limitowany wybór dla bliźniąt. Nie wiem jeszcze jak to rozwiązać czy same gondole czy 2w1.. Przeraża mnie to trochę. Znalazłam 2 sklepy z wózkami bliźniaczymi i wybieram się tam wkrótce.

Dziewczyny jaka to łupina rozkładana na płasko?
To taka która można rozłożyć na płasko np na stelażu wózka. W łupinie dziecko powinno jak najkrócej być. Najzdrowsza pozycja to na płasko. Ja w ciąży naiwna twierdziłam że będę wozić ze sobą gondole i przekladac dziecko. Nie wiedziałam że to wcale nie takie proste przelozyc śpiące dziecko do wózka [emoji1787][emoji1787][emoji1787] teraz będę madrzejsza i np na zakupy czy inne miejsca gdzie trzeba bedzie autem po prostu rozłożę fotelik i spokoj :)

Np. Taki
Screenshot_20191027-175226_Gallery.jpeg

reklama
To taka która można rozłożyć na płasko np na stelażu wózka. W łupinie dziecko powinno jak najkrócej być. Najzdrowsza pozycja to na płasko. Ja w ciąży naiwna twierdziłam że będę wozić ze sobą gondole i przekladac dziecko. Nie wiedziałam że to wcale nie takie proste przelozyc śpiące dziecko do wózka [emoji1787][emoji1787][emoji1787] teraz będę madrzejsza i np na zakupy czy inne miejsca gdzie trzeba bedzie autem po prostu rozłożę fotelik i spokoj :)
Nie wiedziałam nawet ze takie są [emoji85] macie jakieś wybrane firmy? Ja jestem zdecydowana na cybex ale nie wiem czy któraś rozkłada się na płasko. Nie planuje jednak wozić w foteliku dziecka oprócz samochodem

Do góry