reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja w ogóle w temacie fotelilow mam trochę hopla [emoji14] syn ma dwa foteliki w dwoch autacg - obydwa tylem. Daliśmy za nie ponad 3 tysiące i nie było mi szkoda ani jednej zlotówki mimo że jestem oszczędna ;)

Teraz kupie łupine rozkładana na płasko na poczatek a później fotelik obrotowy od syna przeznaczymy dla dziecka nr 2 ;) bedziemy mieć foteliki w jednym aucie dopóki będę na macierzyńskim, pozniej sie pomyśli...

reklama
O jezu jak wspaniale!!!!!!
Gratuluje z całego serca.

Nie bardzo wiem jak do tego doszło że już poznałaś płeć i w którym jesteś tygodniu?
Ostatnio było bardzo dużo różnych wpisów dot. budowy domu itd. więc ja w ogóle nie wchodziłam na watek i nie jestem w stanie teraz się przekopać ;)) Żeby od szukać twój wpis.

Będę Wdzięczny za informację bo jestem mega ciekawa.
W związku z ryzykiemi trisomi21 robiłam badanie nieinwazyjne krwi Sanco z którego przy okazji wyciągają dane na temat płci dziecka. Jestem w 13t5dniu

To prawda - wbrew ogólnej opinii najbezpieczniejsze miejsce dla dziecka jest na środku z tylu na kanapie, ja się zdziwiłam, ale najnowsze testy właśnie tak wykazują. Z przodu dziecko też może jeździć ale muszą być wyłączone poduszki powietrzne i wtedy koniecznie tyłem w kier. jazdy.
To samo tyczy się ubierania dziecka do samochodu - podobno kurtki, kombinezony sprawiają, że fotelik traci swoje bezpieczne funkcje w jakimś tam %. Ale jak nie ubrać dziecka w zimie do zimnego samochodu? Fakt teraz są te kombinezono-otulacze do fotelików (zastanawiam się nad kupnem), ale też nie chce się dać zwariować. Zastanawiam się jak rozwiąże temat dwóch fotelików na tylnym siedzeniu i siebie pośrodku (w przypadku dłuższych podróży) :) chyba Zuzka wtedy na pierwsze 3/4 miesiące będzie przesiedlona do przodu :)
Ja do łupiny miałam specjalny śpiwórek. Do kolejnego fotelika ubieralam gruba bluzę i tyle. Bez przesady, dziecko nie zamarznie w kilka minut ;) syn dwie zimy tak przejzdzil i żyje;)

Jak widzę dzieci w grubych kombinezonach w aucie to aż włos jezy mi sie na głowie.

My z mężem kupujemy już powoli, nie dużo ale paczka miesięcznie i paczka chusteczek i już mniejszy szok finansowy. Zależy jakie pampersy chcesz używać. :)
Ale się rozpisałyście dziś. W weekendy zazwyczaj forum wyciszone a tu proszę. [emoji106]

Wczoraj patrzyłam na ceny pampersów.. Ja chyba już na zapas zacznę kupować w promocjach. BTW mamy które kupują pieluchy jednorazowe - gdzie są najlepsze promocje?

Co do fotelików i wózków.. Ja mam limitowany wybór dla bliźniąt. Nie wiem jeszcze jak to rozwiązać czy same gondole czy 2w1.. Przeraża mnie to trochę. Znalazłam 2 sklepy z wózkami bliźniaczymi i wybieram się tam wkrótce.

Dziewczyny jaka to łupina rozkładana na płasko?
To taka która można rozłożyć na płasko np na stelażu wózka. W łupinie dziecko powinno jak najkrócej być. Najzdrowsza pozycja to na płasko. Ja w ciąży naiwna twierdziłam że będę wozić ze sobą gondole i przekladac dziecko. Nie wiedziałam że to wcale nie takie proste przelozyc śpiące dziecko do wózka [emoji1787][emoji1787][emoji1787] teraz będę madrzejsza i np na zakupy czy inne miejsca gdzie trzeba bedzie autem po prostu rozłożę fotelik i spokoj :)

Np. Taki
Screenshot_20191027-175226_Gallery.jpeg

reklama
To taka która można rozłożyć na płasko np na stelażu wózka. W łupinie dziecko powinno jak najkrócej być. Najzdrowsza pozycja to na płasko. Ja w ciąży naiwna twierdziłam że będę wozić ze sobą gondole i przekladac dziecko. Nie wiedziałam że to wcale nie takie proste przelozyc śpiące dziecko do wózka [emoji1787][emoji1787][emoji1787] teraz będę madrzejsza i np na zakupy czy inne miejsca gdzie trzeba bedzie autem po prostu rozłożę fotelik i spokoj :)
Nie wiedziałam nawet ze takie są [emoji85] macie jakieś wybrane firmy? Ja jestem zdecydowana na cybex ale nie wiem czy któraś rozkłada się na płasko. Nie planuje jednak wozić w foteliku dziecka oprócz samochodem

Do góry