reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Podziwiam z wielo, ale ja juz nie wyrabiam z praniem, a po drugie na poczatku gdzie kupa co bak, pierdylion razy na dobe oszalabym z miejsca . Ja sie tak cieszylam, ze zadnych ciazowych objawow to juz sie zaczelo. Co chwile jestem glodna, jak za dlugo nie zjem to jest mi niedobrze. Do auta wsiadam i choroba lokomocyjna w moment sie uaktywnia - bol glowy i mdli mnie. W piatek mam niby prenatalne, ale tak naprawde to dla mnie okreslenie na jakim etapie jestem. Oby to juz byl ten minimum 11tc zebym nie musiala drugi raz jechac do szpitala.
Ja nie mam dzieci więc obecnie dużo prania nie ma. :) dlatego nie przeraża mnie "wielo" :)
Co do objawów.. Ja miałam nadzieję, że mi mijają, a jest gorzej -.- a to już 11+6...

@CatsMum ja też chcę wielorazowe pieluchy. :) będziemy testować razem.

Co do fotelika to maxi cosi jest fajny- można kupić bazę do samochodu i adaptery do wózka.
Ooo super <3 Więcej nas "wielo" <3
Wiadomo, że kupować będę po nowym roku wszystko, ale serio nie ogarniam co jest ok, a co nie... Pewnie kupimy co uważamy, a później będziemy uczyć się na własnych błędach hah

Owszem wielorazowe sa piękne ale wszystko zależy od dziecka, po moim hiperaktywnym synu nie decydowała bym się i w tym miejscu stawiam na wygodę.
Co do fotelików nie widzialam zeby moj się odksztalcil i wszystko zależy jak go używasz bo niektórzy uzywaja jak gondoli a my potrzebujemy tylko do auta. Czasem ludzie sprzedaja prawie nowki [emoji6]

Dziewczyny,
U nas z łóżkiem było tak. Że młoda od razu spala sama w klasycznym łóżeczku a potem koło 1r.ż masz zrobił jej drewniane 'floor bed' czyli montessori - polecam jakby ktoś był zainteresowany. Dziecko samo wchodziło i wychodziło. Do tej pory w nim śpi. Teraz śpi u siebie w pokoju, bez problemu, choć początkowo nałazilismy się do niej w nocy gdy płakała ale teraz mamy swoją sypialnię dla siebie-ogromny plus. Choć czasami młoda przychodzi.

Ale też myślę że wszystko będzie zależeć od dziecka. Wydaje mi się że zrobię tak jak przy córce a czuje że może być zawrót głowy i inne podejście do tematu.

Dopiero co się cieszyłam, że trochę objawy mi odpuściły a wczoraj pół dnia z głowy na leżeniu i stękaniu od mdłości. Zrobiłam sobie bardzo długi spacer i dzisiaj boli mnie co tylko może :p

Rozwinął się temat dostawek - ja tez się na to zdecyduje. Dostałam łóżeczko od brata po moim chrześniaku i ono rośnie razem z dzieckiem, im służyło do 4 lat wiec mogę sypnąć trochę na fajną dostawkę tym bardziej, że przez pierwsze miesiące będziemy u mojej mamy a pokój się nie rozciągnie na tyle, żeby wstawić to łóżeczko, które dostałam. Za to wózek to dla mnie czarna magia.. w ogóle nie wiem czego bym chciała ani co jest najbardziej praktyczne.

Ja przez rok brałam 50mg A teraz biorę 75mg. Za 3 tyg mam znowu pobierana krew .
Owszem w sensie ze sie coś wydarzyło jest dużo mniej postów ale zobacz jak dziewczy panikuja przed sama wizyta a jak juz lekarz czegoś nie dopatrzy to mysl ze trzeba iść do innego. Ja rozumiem o co chodzi bo fajnie byłoby wiedzieć nim sie dzidz urodzi ze jest zdrowy ale z tego co czytamy w wielu innych krajach robi sie pierwsze USG w 12tc a u nas w Polsce wiele z Was mialo juz po 2 lub i nawet więcej.

Ja mialam sie wyspac bo dziś wolne od pracy a jak na razie juz 2 raz jestem nap nogach, zawsze tak jest gdy planuje pospać chociaz do 9 [emoji57]

Zapomniałam jeszcze wspomnieć bo któraś z Was pytała o tarczyce. Ja przed ciąża od roku bylam na dawce 125mg biorę odpowiednik euthyroxu. W 6tc zwiekszyli mi dawke do 200mg i obecnie wpadlam w lekka nadczynność po lekowa wiec lekarz mi zmiejszyl dawke na 175mg. Co 2 tygodnie widuje sie z endokrynologiem i co 2 tygodnie mam badania krwi. Sama jestem w szoku ze u nas tak poswiecaja czas ciezarnym z tarczyca bo na początku ciąży nawet o wizyte sie doprosic nie moglam a przez 4 lata leczenia ani razu nie widzialam endokrynologa tutaj.

reklama
Ale Was podziwiam z tymi pieluchami wielo, też bym chciała ale przy mojej dwójce jest tyle prania, że czasami nie mam gdzie wieszać, a co dopiero jak dojdzie maluszek + pieluchy [emoji33] zostanę przy zwykłych pampkach.

Ja myślę o kolyske, chociaż niekoniecznie po to żeby lulac. Miałam przy drugiej córce i było na tyle dobrze ze mogłam wszędzie kolyske przewieźć. Tyle że to posłuży 3/4 miesiące i później trzeba kupić łóżeczko więc się zastanawiam..

Miłej niedzieli dziewczyny, mąż robi bigos, zamroze i będzie już na święta. Planuję jechać na salę zabaw z dzieciakami, ciekawe czy się zbiorę [emoji849][emoji847]

Do góry